0

I have a Content Query webpart in which I have configured the following set of fields to return from a Task list type (171 list):

<property name="ServerTemplate" type="string">171</property>
<property name="DataMappingViewFields" type="string" >{fa564e0f-0c70-4ab9-b863-0177e6ddd247},Text;{64cd368d-2f95-4bfc-a1f9-8d4324ecb007},DateTime;{cd21b4c2-6841-4f9e-a23a-738a65f99889},DateTime;{53101f38-dd2e-458c-b245-0c236cc13d1a},UserMulti;{c15b34c3-ce7d-490a-b133-3f4de8801b76},Choice;</property>

53101f38-dd2e-458c-b245-0c236cc13d1a is the GUID for the Assigned To field in a Task list.

All other fields return just fine. I am not wanting to filter on this field, just return it in the data set.

Has anyone run into this before?

  • I just ran into the same issue. Did you find a solution for this? Cheers, Séb – LostNotLost Nov 21 '14 at 7:53
  • @user21982: Just posted one work around. Not sure if it'll work in your case. Take a look. – Jim Barntish Nov 21 '14 at 16:42
0

Here's one way to fix the problem, though it does require you to change the nature of the Assigned To field and it may not meet your requirements.

Out of the box, the Assigned To field is a multi user field that allows both people and groups to be assigned. With the out of the box configuration, due to some bug or lack of functionality (which looks like it goes clear back to the SP 2007 days), the CQWP will not bubble up the assigned to users or groups.

One Possible Fix

If you change the field from Multiple and People or Groups to Single and People, the CQWP will pull the data as expected:

Assigned To Field Settings

Note that you also have to update the DataViewMappingFields from this:

{53101f38-dd2e-458c-b245-0c236cc13d1a},UserMulti;

To this:

{53101f38-dd2e-458c-b245-0c236cc13d1a},User;

Other thoughts:

If you're running in an on-prem environment and have access to deploy farm solutions, you could probably code your way around this problem. If you're in SPO, there's no other way I know of to do it. One thing I had considered was making REST calls to each list in my sub-webs to see if the data could be pulled, but since there was no requirement to store assign multiple users or groups to a tasks, I didn't try it. Would be interested to know if anyone has success with that.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.