0

I can provision the following on a page via XML-based provisioning:

  • Query Filter webpart
  • List View webpart

I am trying to connect the ListView webpart to the Query Filter webpart so I can filter by a querystring called EventID.

Although, I do not get any deployment errors, the web parts provisioned on the test page are not connected. Any ideas would be appreciated.

Note: This has to work through XML provisioning only.

Here is the provisioning XML:

      <Module Name="SitePages_1033\STS\doctemp\smartpgs" Url="SitePages" SetupPath="1033\STS\doctemp\smartpgs" RootWebOnly="FALSE" Path="Files\SitePages">
    <File Url="TestPage.aspx" Type="GhostableInLibrary" Level="Published" Path="spstd1.aspx" IgnoreIfAlreadyExists="True" ReplaceContent="True">
<!-- Query filter webpart -->
      <AllUsersWebPart WebPartOrder="1" WebPartZoneID="FullPage" ID="g_d33fc3e2_b620_4508_89db_3cf50a4d65f3">
        <![CDATA[<webParts>
  <webPart xmlns="http://schemas.microsoft.com/WebPart/v3">
    <metaData>
      <type name="Microsoft.SharePoint.Portal.WebControls.QueryStringFilterWebPart, Microsoft.Office.Server.FilterControls, Version=15.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=71e9bce111e9429c" />
      <importErrorMessage>Cannot import this web part.</importErrorMessage>
    </metaData>
    <data>
      <properties>
        <property name="FilterName" type="string">EventID</property>
        <property name="SendEmptyWhenNoValues" type="bool">False</property>
        <property name="TitleUrl" type="string" />
        <property name="HelpUrl" type="string" />
        <property name="ChromeType" type="chrometype">None</property>
        <property name="AllowClose" type="bool">True</property>
        <property name="ExportMode" type="exportmode">All</property>
        <property name="AllowMinimize" type="bool">True</property>
        <property name="DefaultValue" type="string">1</property>
        <property name="AllowEdit" type="bool">True</property>
        <property name="Direction" type="direction">NotSet</property>
        <property name="AllowConnect" type="bool">True</property>
        <property name="MissingAssembly" type="string">Cannot import this web part.</property>
        <property name="AllowHide" type="bool">True</property>
        <property name="Description" type="string">Filters the contents of Web Parts using values passed via the query string.</property>
        <property name="QueryStringParameterName" type="string">EventID</property>
        <property name="CatalogIconImageUrl" type="string">/_layouts/images/wp_Filter.gif</property>
        <property name="MultipleValueHandling" type="Microsoft.SharePoint.Portal.WebControls.FilterMultipleValueHandling, Microsoft.Office.Server.FilterControls, Version=15.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=71e9bce111e9429c">SendFirst</property>
        <property name="ValueSeparator" type="string" />
        <property name="AllowZoneChange" type="bool">True</property>
        <property name="Height" type="string" />
        <property name="Hidden" type="bool">False</property>
        <property name="HelpMode" type="helpmode">Modeless</property>
        <property name="Title" type="string">EventID Filter</property>
        <property name="TitleIconImageUrl" type="string">/_layouts/images/wp_Filter.gif</property>
        <property name="ChromeState" type="chromestate">Normal</property>
        <property name="Width" type="string" />
      </properties>
    </data>
  </webPart>
</webParts>]]>
      </AllUsersWebPart>
      <!-- Calendar ListView-->
      <View List="Lists/Calendar" DisplayName="" Url="" DefaultView="FALSE" BaseViewID="3" Type="HTML" WebPartOrder="2" WebPartZoneID="FullPage" ContentTypeID="0x" ID="g_ee1ae5df_2af1_4cd6_b021_0774e4ea8fe4" Hidden="TRUE" RecurrenceRowset="TRUE">
        <BinarySerializedWebPart>
          <GUIDMap>
            <GUID Id="685cffd2_7df8_4d10_8844_2d2bdfa01314" ListUrl="Lists/MeetingAgendaItems" />
          </GUIDMap>
          <WebPart ID="{ee1ae5df-2af1-4cd6-b021-0774e4ea8fe4}" WebPartIdProperty="g_ee1ae5df_2af1_4cd6_b021_0774e4ea8fe4"
                   WebId="00000000-0000-0000-0000-000000000000" List="{$ListId:Lists/Calendar;}" Type="1" Flags="8396813" DisplayName="" Version="36"
                   Url="~site/SitePages/AgendaBuilder.aspx" WebPartOrder="2" WebPartZoneID="FullPage" IsIncluded="True" FrameState="0" WPTypeId="{a6524906-3fd2-ee4e-23ee-252d3c6e0dc9}">
          </WebPart>
        </BinarySerializedWebPart>
      </View>
<WebPartConnection ConsumerConnectionPointID="DFWP Filter Consumer ID" ConsumerID="g_ee1ae5df_2af1_4cd6_b021_0774e4ea8fe4"
                       ProviderConnectionPointID="ITransformableFilterValues" ProviderID="g_d33fc3e2_b620_4508_89db_3cf50a4d65f3" ID="c1077384606">
        <WebPartTransformer Assembly="Microsoft.SharePoint, Version=15.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=71e9bce111e9429c" Namespace="Microsoft.SharePoint.WebPartPages">
          <![CDATA[<WebPartPages:TransformableFilterValuesToParametersTransformer ConsumerFieldNames="CalendarItemReference" ProviderFieldNames="EventID" />]]>
        </WebPartTransformer>
      </WebPartConnection>
 </File>
  </Module>
0

I think the problem is that you have not put the code of ListViewWebPart inside <![CDATA[]]> tag. Something like this:

<View List="Lists/ClientCalendar" BaseViewID="2" Type="CALENDAR" WebPartZoneID="Content Zone" WebPartOrder="1" ID="ClientCalandar">
                       <![CDATA[
              <WebPart xmlns="http://schemas.microsoft.com/WebPart/v2">
                <Assembly>Microsoft.SharePoint, Version=14.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=71e9bce111e9429c</Assembly>
                <TypeName>Microsoft.SharePoint.WebPartPages.ListViewWebPart</TypeName>
               <Title>Client Calendar</Title>
               <TitleUrl>clientcalendar.aspx</TitleUrl>
             </WebPart>
           ]]>

          </View>
| improve this answer | |
0
<View
            List="Lists/Tasks"
            BaseViewID="5"
            WebPartZoneID="Header"
            WebPartOrder="1">
            <![CDATA[

              <webParts>
               <webPart xmlns="http://schemas.microsoft.com/WebPart/v3">
                <metaData>
                 <type name="**Microsoft.SharePoint.WebPartPages.XsltListViewWebPart**,Microsoft.SharePoint,Version=15.0.0.0,Culture=neutral,PublicKeyToken=71e9bce111e9429c" />
                 <importErrorMessage>Cannot import this Web Part.</importErrorMessage>
                </metaData>
                <data>
                 <properties>
                  <property name="AllowConnect" type="bool">True</property>
                  <property name="Title" type="string">My Task</property>
                  <property name="AllowConnect" type="bool">True</property>
                  <property name="AllowClose" type="bool">False</property>
                  <property name="ChromeType" type="chrometype">TitleOnly</property>
                 </properties>
                </data>
               </webPart>
              </webParts>
             ]]>
          </View>

You must put "XsltListViewWebPart" instead of "QueryStringFilterWebPart"

| improve this answer | |

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.