2

I am using sp2013 onpremise standard licence. I have created a project site. Inside this project site I have a tasks list. I try to sync the tasks list with exchange/Outlook 2013.

But I got this error:

We weren't able to start syncing your tasks because one or more pre-requisites for connecting to Exchange server could not be found. Please contact your administrator to resolve this issue.

enter image description here

This farm feature is activated:

Farm Level Exchange Tasks Sync

I have already this service application created:

Work management service application

I have installed the "ExchangeWebServices" API on my app server:

msiexec /i EwsManagedApi.msi addlocal="ExchangeWebServicesApi_Feature,ExchangeWebServicesApi_Gac"

I have configured User Profile Synchronization and it is scheduled every day.

I do NOT yet run this script on the exchange 2013 server:

.\Configure-EnterprisePartnerApplication.ps1 -ApplicationType Sharepoint -AuthMetadataUrl https://<SP_FQDN>/_layouts/15/metadata/json/1

My webapplication is an intranet and dont have ssl. I have only an http url. Is it possible to get this sync worked on an http webapplication?

  • Could you translate the error message? Im not so good at understanding dutch.. – Christoffer Aug 22 '14 at 16:00
  • the error is already translated. See above the printscreen: We weren't able to start syncing your tasks because one or more pre-requisites for connecting to Exchange server could not be found. Please contact your administrator to resolve this issue. – Ola Aug 22 '14 at 16:02
  • I see, thanks. Have you checked your ULS logs when you are trying to the synchronization? – Christoffer Aug 22 '14 at 16:03
  • I need first run this script on the exchange server(.\Configure-EnterprisePartnerApplication.ps1 and the rest...). I didnt yet let it do by a collegea. But I dont have an ssl webapplication. Is it also possible without ssl? – Ola Aug 22 '14 at 16:04
  • Have you read this article? It states that SharePoint Server and Exchange Server must be installed in the same environment for task lists to be able to sync correctly. support.microsoft.com/kb/2876938 – Christoffer Aug 22 '14 at 16:13
1

Please make sure the below steps are performed.

  • You will need to have Exchange 2013 in your environment.
  • You will also need to install Exchange 2013 Web Services Managed API 2.0
  • Establish an OAuth trust on the Exchange Server

read more about the pre-req on this technet.

http://technet.microsoft.com/en-us/library/jj554516.aspx

  • I am stuck on this requirement: Establish an OAuth trust on the Exchange Server. Is an SSL realy required? Without SSL not possible? – Ola Aug 25 '14 at 7:46
  • 1
    I have added an certifacate, add https binding in iis, add new AAM https url. Now the exchange commando is working. – Ola Aug 28 '14 at 11:02

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.