3

I have a big problem to start the SPD Workflow as well as in 2010 version as in 2013. I need to create the workflow for SP 2010 list and downloaded the SP Designer 2010. I am the beginner in this area and study how to work with it by videos and forums in internet. To assure that everything is right, I used the instruction http://office.microsoft.com/en-us/sharepoint-designer-help/introduction-to-designing-and-customizing-workflows-HA101859249.aspx . But when I press on buttom to create the workflow nothing happen, it doesn't do anything like I don't press, just updating the page.

I decided to check if I do something wrong on another site which is already moved to 2013 version (full control rights as well). I downloaded the SP Designer 2013 and here the working window appeared but it requareds to instal Visio Pro enter image description here enter image description here (according to the description http://blogs.msdn.com/b/sharepointdesigner/archive/2012/10/22/introducing-the-new-visual-designer.aspx it should be Pro), I have only standart.

So I have two questions: 1) why SDP workflow 2010 doesn't work? 2) How can I disable the Visual Designer in SPD 2013?

Thank you in advance for help!

Pic for my comment to answer 1 enter image description here

1

for 2013, follow this TechNet update to fix the viso issue!

http://support.microsoft.com/kb/2752031


for 2010 sounds like your in the wrong place, as make sure your SPD 2010 is the same version as your OS (32bit or 64bit)

follow this simple guide:

http://www.codeproject.com/Articles/125120/Step-by-Step-Guide-in-Developing-your-own-Workflow

for SPD 2013 guide follow:

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/office/jj554671(v=office.15).aspx

3
  • Thank you very much for help! Now SPD 2013 works the appropriate way and the guide which you recomended are very good! But problem with SPD 2010 still haven't solved. I cheked the vesion, it is correct. The same with place it should be correct, because I do the same in SP 2013 by SPD 2013 and it works.I tried to change existing workflows, it doesn't work too (pic with mistake on the question fild). In addition I tried to make a workflow on site SP 2010 by SPD 2013, it see the site but the story fully the same like with SPD 2010. What else can be the problem? – Galina Jul 26 '14 at 15:49
  • I found the solution for problem SPD 2010. It is here community.office365.com/en-us/f/154/t/85904.aspx Ali, one more time thank you very much gor help with solving the problem with SPD 2013 – Galina Jul 27 '14 at 12:44
  • no problem happy to help!, didnt know your using office 365 for 2010 ;) – Ali Jafer Jul 28 '14 at 7:03

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.