4 added 131 characters in body
source | link

I'm working with the SharePoint 2016 OnPremis OData Rest Api. The filter parameter is defined followings:
$filter=Art/Value eq 'aString' and year(Received) eq 2019

Art is a choice value and Received is a datetime.

baseurl = http://portal/website/subsite/_vti_bin/listdata.svc/myList

baseurl --> works
baseurl + ?$select=ID --> works
baseurl + ?$select=ID&$filter=year(Received) eq 2019 --> 401
baseurl + ?$select=ID&$filter=Art/Value eq 'aString' --> 401
baseurl + ?$select=ID&$filter=Art/Value eq 'aString' and year(Received) eq 2019 --> 401

Calls are done in Chrome and IE, so the credentials are present.
Any idea whats going on?
If e.g. I filter on an integer, it works.

Further tests:
baseUrl + ?$select=Created --> works
baseUrl + ?$select=Created&$filter=year(Created) eq 2010 --> 401

I'm working with the SharePoint 2016 OnPremis OData Rest Api. The filter parameter is defined followings:
$filter=Art/Value eq 'aString' and year(Received) eq 2019

Art is a choice value and Received is a datetime.

baseurl = http://portal/website/subsite/_vti_bin/listdata.svc/myList

baseurl --> works
baseurl + ?$select=ID --> works
baseurl + ?$select=ID&$filter=year(Received) eq 2019 --> 401
baseurl + ?$select=ID&$filter=Art/Value eq 'aString' --> 401
baseurl + ?$select=ID&$filter=Art/Value eq 'aString' and year(Received) eq 2019 --> 401

Calls are done in Chrome and IE, so the credentials are present.
Any idea whats going on?
If e.g. I filter on an integer, it works.

I'm working with the SharePoint 2016 OnPremis OData Rest Api. The filter parameter is defined followings:
$filter=Art/Value eq 'aString' and year(Received) eq 2019

Art is a choice value and Received is a datetime.

baseurl = http://portal/website/subsite/_vti_bin/listdata.svc/myList

baseurl --> works
baseurl + ?$select=ID --> works
baseurl + ?$select=ID&$filter=year(Received) eq 2019 --> 401
baseurl + ?$select=ID&$filter=Art/Value eq 'aString' --> 401
baseurl + ?$select=ID&$filter=Art/Value eq 'aString' and year(Received) eq 2019 --> 401

Calls are done in Chrome and IE, so the credentials are present.
Any idea whats going on?
If e.g. I filter on an integer, it works.

Further tests:
baseUrl + ?$select=Created --> works
baseUrl + ?$select=Created&$filter=year(Created) eq 2010 --> 401

3 added 48 characters in body
source | link

I'm working with the SharePoint 2016 OnPremis OData Rest Api. The filter parameter is defined followings:
$filter=Art/Value eq 'aString' and year(Received) eq 2019

Art is a choice value and Received is a datetime.

baseurl = http://portal/website/subsite/_vti_bin/listdata.svc/myList

baseurl --> works
baseurl + ?$select=ID --> works
baseurl + ?$select=ID&$filter=year(Received) eq 2019 --> 401
baseurl + ?$select=ID&$filter=Art/Value eq 'aString' --> 401
baseurl + ?$select=ID&$filter=Art/Value eq 'aString' and year(Received) eq 2019 --> 401

Calls are done in Chrome and IE, so the credentials are present.
Any idea whats going on?
If e.g. I filter on an integer, it works.

I'm working with the SharePoint 2016 OnPremis OData Rest Api. The filter parameter is defined followings:
$filter=Art/Value eq 'aString' and year(Received) eq 2019

Art is a choice value and Received is a datetime.

baseurl = http://portal/website/subsite/_vti_bin/listdata.svc/myList

baseurl --> works
baseurl + ?$select=ID --> works
baseurl + ?$select=ID&$filter=year(Received) eq 2019 --> 401
baseurl + ?$select=ID&$filter=Art/Value eq 'aString' --> 401
baseurl + ?$select=ID&$filter=Art/Value eq 'aString' and year(Received) eq 2019 --> 401

Calls are done in Chrome and IE, so the credentials are present.
Any idea whats going on?

I'm working with the SharePoint 2016 OnPremis OData Rest Api. The filter parameter is defined followings:
$filter=Art/Value eq 'aString' and year(Received) eq 2019

Art is a choice value and Received is a datetime.

baseurl = http://portal/website/subsite/_vti_bin/listdata.svc/myList

baseurl --> works
baseurl + ?$select=ID --> works
baseurl + ?$select=ID&$filter=year(Received) eq 2019 --> 401
baseurl + ?$select=ID&$filter=Art/Value eq 'aString' --> 401
baseurl + ?$select=ID&$filter=Art/Value eq 'aString' and year(Received) eq 2019 --> 401

Calls are done in Chrome and IE, so the credentials are present.
Any idea whats going on?
If e.g. I filter on an integer, it works.

2 added 7 characters in body
source | link

I'm working with the SharePoint 2016 OnPremis OData Rest Api. The filter parameter is defined followings:
$filter=Art/Value eq 'aString' and year(Received) eq 2019

Art is a choice value and Received is a datetime.

baseurl = http://portal/website/subsite/_vti_bin/listdata.svc/myList

baseurl = http://portal/website/subsite/_vti_bin/listdata.svc/myList

baseurl --> works
baseurl + ?$select=ID --> works
baseurl + ?$select=ID&$filter=year(Received) eq 2019 --> 401
baseurl + ?$select=ID&$filter=Art/Value eq 'aString' --> 401
baseurl + ?$select=ID&$filter=Art/Value eq 'aString' and year(Received) eq 2019 --> 401

Calls are done in Chrome and IE, so the credentials are present.
Any idea whats going on?

I'm working with the SharePoint 2016 OnPremis OData Rest Api. The filter parameter is defined followings:
$filter=Art/Value eq 'aString' and year(Received) eq 2019

Art is a choice value and Received a datetime.

baseurl = http://portal/website/subsite/_vti_bin/listdata.svc/myList

baseurl --> works
baseurl + ?$select=ID --> works
baseurl + ?$select=ID&$filter=year(Received) eq 2019 --> 401
baseurl + ?$select=ID&$filter=Art/Value eq 'aString' --> 401
baseurl + ?$select=ID&$filter=Art/Value eq 'aString' and year(Received) eq 2019 --> 401

Calls are done in Chrome and IE, so the credentials are present.
Any idea whats going on?

I'm working with the SharePoint 2016 OnPremis OData Rest Api. The filter parameter is defined followings:
$filter=Art/Value eq 'aString' and year(Received) eq 2019

Art is a choice value and Received is a datetime.

baseurl = http://portal/website/subsite/_vti_bin/listdata.svc/myList

baseurl --> works
baseurl + ?$select=ID --> works
baseurl + ?$select=ID&$filter=year(Received) eq 2019 --> 401
baseurl + ?$select=ID&$filter=Art/Value eq 'aString' --> 401
baseurl + ?$select=ID&$filter=Art/Value eq 'aString' and year(Received) eq 2019 --> 401

Calls are done in Chrome and IE, so the credentials are present.
Any idea whats going on?

1
source | link