A solution package is the distribution package (file extension .wsp) that delivers your custom SharePoint code and artefacts to the web servers within your server farm.

learn more… | top users | synonyms (2)

2
votes
3answers
6k views

SharePoint 2010 - Install Site Template using Powershell script

I want to install site template in SharePoint 2010. Basically i want to know how use install-spwebtemplate wsp name : SPT_SiteTemplate.wsp Name : SPT_SiteTemplate
2
votes
0answers
6k views

How to create the wsp package in visual studio 2010 with following features? [duplicate]

I want to create a wsp package. When I deploy it, it must add features such as two SharePoint lists, one webpart, one image library sequentially. Can I do this in WSPBuilder? I want to deploy this on ...
10
votes
2answers
1k views

Best way to package publishing content types

I'm currently planning on how to package my Publishing content types in a WSP to make deployment in production easier. I came a cross the following choices 1- create a feature receiver and ...
1
vote
1answer
468 views

Installing a file to the GAC through a Sharepoint 2007 WSP package

I'm creating a WSP package in Visual Studio 2010 to deploy my feature to the Sharepoint 2007 environment on a Windows 2003 Server box. Currently, the xml file that references the assembly containing ...
1
vote
1answer
56 views

Looking for a good resource for building a SP 2007 WSP package in Visual Studio 2010

Can anyone point me in the right direction for this?
0
votes
1answer
1k views

How to maintain workflow associations when deploying a SharePoint Designer wsp file on my customer's machine?

I know this might be a silly question but here goes... I created an event calendar site and it has some customized webparts (done using visual studio), custom views (XLV webpart views) and workflows ...
2
votes
1answer
576 views

.wsp/.cab file creation in SharePoint

So I had to dismantle a .wsp file to correct some pathing issues that wouldn't fix any other way in feature.xml (this is a site template), and now can't seem to find a decent utility to put the ...
1
vote
3answers
418 views

Resource Files in SharePoint 2010

I'm using a resource file to store the database connection string. This was successfully deployed in {SharePointRoot}\Resources\. I tried editing the file and change some of the values just to test it ...
6
votes
1answer
2k views

Problem installing web part using Powershell

We've developed a custom Visual Web Part using Visual Studio 2010 for Sharepoint 2010 Server. The webpart gets deployed when executed from VS (F5), so we can add it wherever we want using Sharepoint ...
2
votes
1answer
216 views

Possible to create a document library for my web part on installation?

I have a web part that need to have its own document library. Is there any way for me to check to see if that document library exists and if not create it, when the WSP is installed?
0
votes
2answers
2k views

WSP for Site Definition does not show up when creating a new site

WSP for Site Definition does not show up when creating a new site. I uploaded a new wsp under the solution gallery of the site collection. I went to a sub site and click on Create from "all content" ...
2
votes
1answer
397 views

Only Upgrade solution works!

We are having a weird issue. None of our WSPs (MOSS 2007 and 2010) work first time they are deployed. We noticed that upgrading solution (after deploying) works. Our WSPs normally replace user ...
3
votes
2answers
2k views

Import wsp with studio 2010

I imported a WSP that was in the gallery (put in there by the old developer) into a new studio wsp import project. It looks really noisy (too much stuff that we don't even use when creating a site ...
6
votes
2answers
1k views

How to reproduce Visual Studio “Deploy” action?

It seems like whenever I am developing a web part and I "Deploy" it from Visual Studio, everything gets deployed and works exactly as I would expect. When I take my WSP and try to install it to a ...
2
votes
4answers
3k views

error CS0234: The type or namespace name 'DirectoryServices' does not exist in the namespace 'System'

I have deployed a feature (wsp) on our new production server but get the following error: error CS0234: The type or namespace name 'DirectoryServices' does not exist in the namespace 'System' The ...
4
votes
3answers
16k views

Retracting solution from Central Admin?

In Central Administration I went to System Settings->Manage Farm Solutions In there I selected the WSP I want to retract, clicked the Retract Solution link and clicked "OK" with all of the ...
3
votes
2answers
6k views

Adding a WSP through the Management Shell?

I have a WSP that I am trying to install on my development SharePoint server. I used the Management Shell to do this: Add-SPSolution -LiteralPath c:\temp\mySolution.wsp and then: ...
23
votes
6answers
5k views

List of best practices on structuring SharePoint 2010 solutions

I am looking for good guidance on how to structure a SharePoint Solution including: Visual Studio Project Structure Features (how to separate features) Namespaces When to use multiple project ...
1
vote
2answers
588 views

Multiple workflows in a sharepoint feature

Really simple - I'm wondering if it's possible to pack multiple custom workflows in a single wsp-solution/feature. I thought I could just create the workflows, and then add multiple instances of ...
7
votes
6answers
6k views

What is causing a “Cannot find a Feature” error when uninstalling a solution?

I have a weird error when trying to deploy a solution via Visual Studio 2010: Error 1 Error occurred in deployment step 'Add Solution': The solution cannot be deployed. The feature ...
5
votes
2answers
770 views

How to install a WSP that has dependent assemblies?

I have a solution in Visual Studio 2010 that is made up of 3 projects. I have one project for my SharePoint 2010 custom timer job, one project (Project A) that is used by my custom timer job, and ...
2
votes
2answers
3k views

Solution Package Deployment stucks at Deploying status in SharePoint 2010

While trying to deploy a solution package in SharePoint 2010, it stucks in the deploying status. I tried the follow steps but no success. Tried to the cancel the deployment from CA. Tried to ...
1
vote
2answers
170 views

Is it possible to deploy SharePoint solution (WSPs) via feature activation?

This seems to me an uphill task in SharePoint but is it possible to deploy the WSPs via SharePoint features? For instance, if we activate a certain feature then some specific SharePoint solutions ...
0
votes
1answer
2k views

'Unable to load assembly group' when activating a solution developed on SharePoint 2010 Foundation and deployed to SharePoint 2010 Enterprise

Whenever I activate a sandboxed solution (WSP) for a site, I get an unable to load assembly group message. The solution uses PublishingNavigation, and the site (and subsites) has got publishing ...
0
votes
1answer
357 views

Can I create WSP that deploys a file to 80 directory?

I have an existing WSP project with some features in it. I need to deploy a file to SharePoint 80 folder. Is this possible? I tried just putting it in project's 80 but WSPBuilder, which I use for ...
3
votes
3answers
1k views

Custom Workflow Activity - Solution does not exist

I've created a custom Workflow Activity, per the instructions at http://www.wictorwilen.se/Post/Sandboxed-workflow-activities-in-SharePoint-2010.aspx. I created my custom action, and I deployed it ...
1
vote
2answers
1k views

Sharepoint solution failing to retract

When I try to retract solution (via Central Administration or using stsadm), the solution stays in the Retracting state. I found a very similar question on Stack Overflow, but the services 'Windows ...
1
vote
3answers
127 views

Solutions and Office.com

Does anyone know when/how office.com will integrate with sandbox solutions Google ...
0
votes
2answers
224 views

Can I import a non-sandboxed .wsp file at farm level via SharePoint GUI?

I'm trying to import the MetadataWebPart, which comes packaged as a solution, to my site. Can I achieve this via Central Admin? Is this even possible without using PowerShell or some other script? ...
0
votes
2answers
436 views

Where are deployed solutions being used?

I'm in a MOSS 2007 environment and am looking to find a way to see where solutions listed in the stsamd -o enumsolutions are activated in site collections. How would I go aout finding out where these ...
1
vote
1answer
159 views

SharePoint list template repackaged, forms now unavailable (“cannot get ghost document”)

I had a SharePoint solution with a number of features packaged inside. I can't list them here, but it looked something like this: Features (Scope): (Site) MyDocument Content Type (Site) Log List ...
1
vote
1answer
927 views

Deploying WSP from saved as template - editing binary serialized web part in Visual Studio

I have deployed a WSP site template that originally came from "Save Site as Template" (our site was customized from a team site - STS#0). Now, we're making changes to it in in Visual Studio (as it's ...
0
votes
1answer
6k views

Unable to activate solution in SharePoint 2010 site

I have created a simple solution (just a new content type for now) that works both on my development machine and test server. However, when I upload it the solution gallery on the live site, it just ...
1
vote
2answers
1k views

SiteCollection Feature Upgrade Access Denied for Farm Admin

My solution contains Site Collection scope features and has been deployed to Site Collections that the farm administrator has not been granted any explicit permissions. If the farm administrator ...
1
vote
3answers
218 views

Alternate SharePoint Code Deployment Approach

We have begun to take an alternate approach to solution packaging and deployment, and I wanted to get the community's perspective on it. We deploy all of our master pages, css, js, and other custom ...
4
votes
1answer
3k views

Adding Features during Solution Update

Is there a supported method to add features during a solution update. We call Update-SPSolution and then upgrade our old features using SPFeature.Upgrade but any new features in the solution do not ...
1
vote
1answer
672 views

Error during solution import in Visual Studio 2010 and when applying a web template

I'm trying to import a solution from a wsp-file into a SharePoint 2010 project in Visual Studio 2010. The solution file results from a site template I exported using the "safe as template" option of a ...
5
votes
2answers
2k views

Anyone manage to deploy a WSP without it forcing an IISReset?

I'm working in SharePoint 2010 and have been unable to deploy (or retract) my WSP without causing an IISReset. Here's my situation: The solution contains: Fields One content type A page layout ...
0
votes
2answers
2k views

WSP Deployment success, but can't find where to Activate

In "Central Administration – System Settings – Manage Farm Solutions" I can see that my Solution has been deployed, to http://sp2010/. However when I go to there, and try to activate this feature ...
1
vote
5answers
2k views

WSP package stuck in retracting state

We are tring to run an update script. As part of this script we use stsadm command retractsolution and then deletesolution to remove the wsp packages. Our problem is that on the last run several of ...
1
vote
2answers
534 views

DWP file is not updated in the web part gallery by the stsadm upgradesolution command

I am trying to update a DWP file in the web part gallery by using stsadm upgradesolution. Here is what I am doing: Created a web part, put it in feature, packaged it in solution by WSPBuilder, ...
2
votes
3answers
12k views

Install-SPSolution : This solution contains no resources scoped for a Web application and cannot be deployed to a particular Web application

I have a powershell script that deploys about 12 web parts. They have all been created in the manner through visual studio 2010 and are being deployed to sharepoint 2010. I am getting the following ...
1
vote
2answers
97 views

How to deploy a LOT of solutions between SharePoint 2007 and 2010 Farms

Right now we're moving from a SharePoint 2007 and SharePoint 2010 farm, my current list of solutions implemented in the 2007 farm numbers somewhere in the 100's. A few ideas I had for moving them ...
3
votes
3answers
522 views

wsp deployment sometimes doesn't update gac-ed assembly on all servers

We are finding recently, with our wsp deployments, that on some of the WFE/APP servers in our farm that the assembly contained in the WSP, which should be gaced, is updating some servers but not all. ...
0
votes
1answer
1k views

WebPart not registered as safe

I have a webpart that is part of a larger solution, deployed as a WSP using WSPBuilder. I can see the SafeControl entry in the web.config and can see that the assembly has deployed to the GAC. The ...
2
votes
2answers
890 views

Problems with WSP Deployment

We have a server farm that is having issues deploying WSPs. The odd thing is that the server goes through all the motions of deploying the WSPs with no errors. That is, the job is scheduled ...
0
votes
1answer
945 views

How to deploy a web part that uses AjaxControlToolkit with WSPBuilder?

I'm trying to deploy a webpart that is an ASP.NET user control that uses AjaxControlToolkit via WSPBuilder, with not much success. There seems to be a lot of web.config edits that need to be done in ...
4
votes
2answers
1k views

Has the deployment of resource files and site maps been improved in SharePoint 2010

All the SharePoint applications I work on use resource files to allow localisation and sitemap files to integrate with breadcrumbs. It has always been a problem to deploy and process these files as ...
1
vote
3answers
232 views

What is best practice for deploying third party SharePoint 2007 solutions?

I want to know what to look for and what to do (both from a developer and IT admin point of view) before installing a third party solution into a SharePoint 2007 farm? Is there a checklist that I ...
1
vote
3answers
987 views

InfoPath form status stuck on “Installing”

I have followed many of the recommended practices to install an InfoPath form that needs Administrative approval (see this link). However, I am still unable to see the form finally complete it's ...