A feature-activation is a process which makes a feature active programatically, using power shell or through a web interface. A feature needs to be active in order to be used.

learn more… | top users | synonyms

0
votes
1answer
356 views

Disable auto activate feature

I have a really strange behaviour, I'm working with SharePoint 2007 and I have a feature web application scoped, and i don't want it automatically being activated on deploying the solution, but it ...
0
votes
1answer
173 views

Unable to get list “Calendar” list in feature while creating site

I want to create custom calendar list programatically. SPListTemplate template = web.ListTemplates["Calendar"]; var newListID = web.Lists.Add(fromTitle, description, template); But i cannot do ...
0
votes
4answers
2k views

How to programmatically get Feature ID?

In order to programmatically activate a feature, you need its Feature ID (some type of GUID) that is set in the .feature file. Is there a pretty way of retrieving this value programmatically, so that ...
0
votes
2answers
1k views

Error occurred in deployment step 'Activate Features': Invalid field name

SharePoint Error message Error occurred in deployment step 'Activate Features': Invalid field name.{guid}
0
votes
1answer
99 views

Associate my custom feature to default publishing site template with FeatureSiteTemplateAssociation

I want to have an event receiver on site collection creation, but it is not available. So as an alternative way i think of writing a custom feature, and associating it with the default publishing site ...
0
votes
2answers
837 views

Automatically Activate Feature when subsite created

I have created a web template with 2 features, one is scoped site (to create web template) and the other is scoped web (this is for creating a list instance) Every time i deploy the solution and ...
0
votes
2answers
122 views

How do i create a feature in web template?

I have created a web template in visual studio, it includes the standard element file and onet file, it also has a feature which is scoped to site level. All this works fine, i can deploy it and can ...
0
votes
4answers
8k views

Failed to load receiver assembly when activate feature

I have a problem when activating a Site scoped feature. Every time I try to activate the solution with STSADM or Powershell I get this error: C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Web Server ...
0
votes
3answers
2k views

rootWeb.AllProperties[“__InheritsCustomMasterUrl”] = “True”; not working

I am developing a branding project, in this project i have custom master page, i can successfully deploy it and automatically apply to the root web. But i want all the subsites inherit the master page ...
1
vote
3answers
555 views

How to activate feature in a custom site

I have created a publishing web template. Now I need to activate a feature once the site is provisioned. In order to achieve this, I've created an event receiver with something like this: public ...
1
vote
4answers
2k views

Error while activating custom feature

I have a wsp package installed as farm solution. package has event reciever on activating feature. When I go to Site Collection Features and activate this feature i get an error Error File ...
0
votes
1answer
528 views

Failed with 0x80004005 to create the view query or web parts for web

Feature 1 creates Site Columns Feature 2 creates Content Type and adds the site columns created by feature1 Feature 3 creates a List definition for mylist I have two Web tempaltes. I have added ...
1
vote
2answers
365 views

waiting for a feature to be activated when the SPWeb is created completly

I have created a web scoped feature. In FeatureActivated method I try to GetLimitedWebPartManager from default.aspx file. But the web has not been created yet and default.aspx does not exists.
1
vote
1answer
123 views

Access exceptions when trying to add a content type to list

In the following method, 'list' is simply an SPList ("Documents"). I'm attempting to add ContentTypes to the list and then update it. This code is found in the FeatureActivated event of an event ...
0
votes
2answers
791 views

Web-scoped Feature falsely activated during Visual Studio deployment

In Visual Studio I have a solution containing two features with their Scope set to "Web". These two features work as expected but the only thing that is going "wrong" is that they are activated when I ...
0
votes
1answer
370 views

Sandboxed Solution to create a Document Library and enabling manual declartion as record

I need to create a SharePoint Feature, when activated needs to create a Document Library and then enable the manual declaration as record. Following is the code which is working fine in a Console ...
0
votes
2answers
897 views

“Thread abort exception” in event receiver after adding a solution?

I am developing an event receiver for the web provisioned event. It does quite a few things, culminating to add and deploying a solution and activating a feature from it. When I do the following: ...
1
vote
1answer
816 views

Hide a feature in Site Collection Administration => Features area

I have a feature with webparts that needs to be activated using powershell. I need a way to either hide the feature on the Site Collection Administration => Features (under Site Settings) or to ...
0
votes
0answers
309 views

FeatureActivated is not firing after activating feature in code-behind

I've a strange problem with activating a feature from C#: I have a list with a event receiver attached, which creates a new sub-site every time a new listitem has been added: var newWeb = ...
0
votes
2answers
1k views

What is the Correct Way to Deploy Solutions in Foundation 2010 Via C# API

I am on a team developing a "portal" for SharePoint Foundation 2010. I am responsible for making the installer which sets up a new instance of SharePoint. It handles more than just the installation ...
0
votes
2answers
102 views

How would a Web Application feature knows on activation that which web app its supposed to run on

Scenario can be read on My other Question Further to that question, why would a web application has timer job definition that it hasn't been deployed to. this is the code I am using for feature ...
0
votes
1answer
140 views

workflow inactive - after deployment?

my workflow is deployed through the following script in SharePoint 2010: # Set CurrentDirectory $callingDir = Split-Path -Parent $MyInvocation.MyCommand.Path [Environment]::CurrentDirectory = ...
0
votes
1answer
105 views

Problem activating feature on child webs

I have a feature that is manually activated. In a feature receiver I also activate the feature on any child SPWebs in existence. I would like some code to run only on the SPWeb where the feature is ...
0
votes
2answers
5k views

Feature Activation with Powershell

I am looking for a good example of powershell script for SP2010 with which I could activate my features with prior check if feature has been deployed (some are "web" and some are "site" scoped. Could ...
0
votes
1answer
5k views

How to activate infopath services for sharepoint site

I want to work with infopath services available in sharepoint 2010 environment. My machine has inforpath designer and filler 2010. When I went to site collection features --> Sharepoint server ...
2
votes
0answers
370 views

Sandbox solutions - Prevent auto activation of site collection features

Question: Does anyone know a way to activate a sandbox solution in SharePoint Online without having the site collection features automatically activated? Background info: I have done a bit of ...
0
votes
0answers
32 views

Custom delegate is applied even if the feature is deactivated

I have a question regarding a feature. Situation: I have a feature that is farm scoped, with this feature I deploy a delegate control (xml file), this file refers to cs code. So I've added that file ...
0
votes
1answer
2k views

How do I configure styles and layout of a Summary Link Web Part using code?

I have successfully added a Summary Link Web Part as a feature and want to configure the styles and layout of it, including: The default style for new links The group header style The number of ...
2
votes
2answers
152 views

How to catch the feature activate time

I am trying to write one program such that, when ever a feature is activated then it should display the activated time in the sharepoint list. for that i written following code. public class ...
3
votes
3answers
503 views

“Service too busy” exception occurrs when trying to programmatically activate a sandbox feature with an attached feature receiver

The title says it all... I am trying to programmatically activate some sandbox features (from within a feature reciver that is also part of the sandbox solution). And whilst the features without ...
3
votes
1answer
203 views

Site Scope Feature dependent on a Web Scope Feature

On the root web for my site collection I need to make sure a web scope feature is turned on. In the feature EventReceiver I can turn on the feature progamtically. How can I stop the user turning the ...
1
vote
2answers
1k views

how to remove a published content type from subscribed site collections

I have a small Visual Studio 2010 project with one farm level feature that I deploy to a site collection which is configured as my content type hub. The FeatureActivated event adds a site column and ...
1
vote
2answers
4k views

Feature not activated by default

I have a SP2010 wsp that contains multiple features all are scoped "web" all was working fine. But suddenly one of the feature stopped activating by default on deployment though all other features are ...
0
votes
2answers
253 views

When Re-activating Feature, All Content Shows Up Twice

Let me preface this by saying that I am brand new to Sharepoint, so the answer to this question may be obvious. I have a blog feature on one of my Sharepoint sites that I need to make changes to. ...
1
vote
3answers
1k views

Problem Setting Item Level Permissions Dynamically

I am working with SharePoint 2010 feature receivers. On feature activation I am creating multiple web part pages in library "Site Pages". I want to set individual permissions for each page, but I want ...
0
votes
0answers
467 views

Deploy solution using powershell

I have a solution with 4 projects to automatically some processes in Sharepoint.these projects are: WebPartProject: Create a custom webpart CreateTemplate: Create 2 documents libraries (with ...
1
vote
2answers
4k views

Microsoft SharePoint is not supported with version 4.0.30319.225 of the Microsoft .Net Runtime

So, the story is the following: I just joined a team of an existing sharepoint project, sharepoint is installed RTM on all environments, from DEV to production. But because its 2 companies working ...
2
votes
1answer
412 views

How does SP resolve web.config modifications?

Specifically, if my code makes a change to the web.config to enable the ScriptResource.axd HttpHandler, and then another third party app comes along and also 'adds' the config entry (it doesn't add a ...
2
votes
4answers
2k views

How can I make sure the features in my solution activate in the correct order?

I'm working on a fairly large SharePoint 2010 project. We have broken up the code into a number of solutions, each containing a number of features which we deploy via powershell and activate in the ...
2
votes
0answers
134 views

Site is Provisioned but Content Type List is still empty

I have this feature that I am trying to run in order to configure a site, this feature among other things creates pages based on content types, etc. The problem I am facing is that everytime i am ...
3
votes
1answer
600 views

Is SPFeatureCollection.Add method asynchronous?

I have a quite complex application that is split into several features. In order to hide this complexity, I set the IsHidden property of the feature to true, then have created a "master" feature. ...
3
votes
2answers
1k views

Unable to delete List during solution deactivate

I have two list that I need to delete when a solution is deactivated and removed. But my code doesn't seems to be working. I am trying to delete and remove the quicklinks to the lists in ...
0
votes
2answers
210 views

Feature not activating after sharepoint 2007 upgrade to sharepoint 2010

After the 2007 to 2010 SharePoint upgrade i have taken notice that when i try to activate a feature under the site collection admin for a root site page and also with manage site features i keep on ...
1
vote
3answers
57 views

“Master” feature?

I'm building a complex application that is composed by multiples features of different kind. I want to avoid having all features individually able to be activated from the site admin page. What my ...
0
votes
1answer
240 views

Custom Site Content type is not getting mapped for the required taxonomy field

I have a custom project site template which is coded in c#.net VS 2010, I have deployed the projects related to the project site template into central admin through VS After deploying the solution I ...
0
votes
1answer
138 views

Hooking feature reciever issue

I have invalidly hooked feature reciever. Feature has two configuration files The first, SharePoint looks like this: < feature ...
2
votes
2answers
2k views

List Instances not created on Feature Activation for Initial Deployment

I have two features, a Content Type feature that contains the content type and list definitions, and a List feature that creates the List Instances from the list definitions. Both features ...
0
votes
1answer
153 views

Using a feature receiver to add a directory to the web applications folder

Wondering if someone knows how to add a directory/folder to the web applications folder within IIS using a feature event receiver (FeatureActivated). Any help appreciated.
0
votes
2answers
7k views

Access Denied when activating features implementing SPFeatureReceiver?

We've developed several features who implement the SPFeatureReceiver interface. When trying this out in the development environment it first failed until I found this script from the MSDN: function ...
1
vote
3answers
1k views

Cant´t activate a custom feature with PowerShell but with the GUI

I want to activate a custom feature with PowerShell on a few sites in my environment. When I´m doing this job over the GUI, everything is perfect. But when I´, doing it with my script, the feature ...