A feature-activation is a process which makes a feature active programatically, using power shell or through a web interface. A feature needs to be active in order to be used.

learn more… | top users | synonyms

0
votes
0answers
56 views

Enable-SPFeature not working in scheduled task

I have a powershell script that runs every 5 minutes it creates a subsite on a Site Collection the last part of the script activates the SiteNoteBook feature in SharePoint 2013. I added all the new ...
2
votes
3answers
974 views

Error when deploying SharePoint feature: The specified list does not exists

I'm using SharePoint 2010 Foundation and Visual Studio 2010 Ultimate. I'm working on a Web Parts with two features: Feature1 - My Web Parts Feature2 - Contains two Visual Studio module with CSS and ...
0
votes
1answer
413 views

Programatically publishing Content Type in Content type Hub

I have a custom content type which I am deploying to a Site collection in which content type hub is configured. To use the content types in different site collection after the content type is deployed ...
0
votes
1answer
96 views

Hide all site templates except custom and also show templates which are added after feature activation

We want to remove all site templates except custom templates under Create > 'Sites and Workspaces'. and we only want to allow custom templates... Custom template can grow over the time by saving site ...
0
votes
1answer
32 views

Inheritance of Content Types in a Single Feature

I am having the same issue as seen in http://stackoverflow.com/q/9699451/240372 yet the solution does not work for me. The ID's for my Content Types are the following A ...
2
votes
1answer
130 views

Deleting lists upon feature deactivation

I have a FeatureReceiver class for a feature that deploy a couple of list instances. In the FeatureDeactivating event I want to remove those instances as well as other artifacts which get deployed ...
0
votes
2answers
122 views

SP2010 Activate feature Throws an error

I'm using the code below to modify Custom List Permission in SharePoint 2010. What I'm trying to do is to modify All Group's Permission Level to Read except for the Owners Group. My code runs fine ...
0
votes
1answer
489 views

ListDefinition and ListInstance failures with custom content type

In VisualStudio 2012 I have a custom content type that I want to use in a ListInstance. When I create a ListDefinition or ListInstance using VisualStudio and add my ContentType I get feature ...
3
votes
1answer
772 views

Provisioning did not succeed. Failed to create pages library

I have a client who are trying to create new sub sites in site collections. If they use the publishing site template or if they create a team site and try activate the publishing feature it will ...
2
votes
2answers
253 views

PowerShell Script To Find Where SharePoint 2010 Features Are Activated

I want a PowerShell script to find where Features are activated in a site collection and its sites/subsites Like for example feature "Enterprise feature"
4
votes
1answer
485 views

Farm scope Event Receiver

For some security reasons on one of our farm level solutions, we need to limit some actions using Event Receiver-FileMoving event. However, as known, event receivers can be deployed only by Site or ...
1
vote
1answer
299 views

Cannot activate SharePoint Publishing Feature

despite placing the following code in my onet.xml, the publishing feature is not activated. <Feature ID="A392DA98-270B-4e85-9769-04C0FDE267AA"> <!-- PublishingPrerequisites --> ...
1
vote
2answers
136 views

What user data or customizations will I lose if I deactivate and reactivate a site collection feature

I am having problems with my embedded SSRS reports (print button missing) and it claims that my Report Viewer web part is not configured correctly, or something along those lines. I was thinking of ...
0
votes
1answer
317 views

“The system cannot find the file specified” message while deploying new feature

I'm trying to deploy a new feature on sharepoint 2010 with scope web. The deploy seems to run successfully, but the feature is not prensent in feature manager. While visual Studio deploys the ...
0
votes
0answers
47 views

Creating a feature however manifest does not contain GUID ID

Currently I am creating four custom features within a visual studio sharepoint 2010 project. Within the manifest there is no ID generated once the feature has been created for two of the features. All ...
1
vote
2answers
597 views

Help with deploying a feature to Web Application level

I have a SharePoint 2013 solution project (built in VS2013) that contains a feature set to WebApplication level with an event receiver that has no code at all (just for testing purposes). When I set ...
1
vote
0answers
121 views

Try to activate a web site feature. Error: Failed to create feature receiver object from assembly

I am using sharepoint 2007. I have created some custom solution in visual studio 2008. In this solution there is an event receiver "FeatureActivated". I have deployed this wsp to my sharepoint ...
2
votes
2answers
160 views

SharePoint TimerJob not executing

I have a TimerJob in my feature that is not executing. I've tried restarting the timer service (below), deactivating and activating the feature, and manually executing the job using the "run now" ...
1
vote
1answer
99 views

FeatureActivated() not binding two SPEventReceiverDefinitions

I have a feature which I have placed in the onet.xml in to make it active whenever the site collection is created. The feature contains two event receiver definitions for permission groups. One is for ...
1
vote
1answer
227 views

Deployment Issue with Custom FIeld Types

SHORT DESCRIPTION Custom Field Types are not being correctly deployed/activated on all but one Virtual Machine. I have several VMs with identical SharePoint environments. I have a Visual Studio ...
0
votes
1answer
2k views

Deploy a single feature using SharePoint Management Shell with SharePoint 2013

I have been working in a development environment and deploying my custom web part features from Visual Studio directly by just hitting F5. I now need a way to deploy features separately to a test ...
1
vote
1answer
185 views

How do you indicate a Web Application vs Site Collection in for the -url parameter in PowerShell?

When I run the code script below: enable-spfeature "MyFeature" –url "http://myportal:5555" I get the error: This feature is not a farm level feature and is not found in a Site level defined ...
2
votes
3answers
814 views

Set the JSLink property for all list forms in FeatureActivated

Is it possible to update the SPForm.JSLink property for the forms (Display, New, Edit) of an existing list in the when a feature is activated? I have tried the code below, but it seems that the ...
0
votes
1answer
2k views

Error occurred in deployment step 'Activate Features' while trying to deploy an event receiver?

I cant seem to figure out what the issue is while I try to deploy my event receiver targeted at a particular list on my site. All I am trying to do in the event receiver is to check (on ...
1
vote
2answers
5k views

Feature with Id 'guid' is not installed in this farm, and cannot be added to this scope

I have a WinForms project that acts as a Sharepoint 2013 Solution installer. It basically do some checking, create a sql database, adds and install a SP Solution and finally activates the feature. ...
1
vote
1answer
213 views

Activate Content Organizer feature from code

how to activate content organizer feature from c# code or by powershell script. I want to activate this feature on my subsite from my code ?
1
vote
4answers
2k views

How to enable site collection feature by default when deploying a visual webpart from visual studio?

I am making a visual web part in SP 2010 using visual studio 2010. I want it so that when I add and deploy my wsp file, it should by default keep the site collection feature activated for the web ...
0
votes
2answers
224 views

SP2010 - site collection feature not activating on MySite creation

I've created a new feature in a pre-existing project, closely modelled on features that are already within that solution. These features activate automatically when a new MySite is created, but the ...
2
votes
2answers
397 views

Activate webfeatures on all SharePoint online webs

I want to activate a webfeature on all subsites of a sitecollection in Office 365 / SharePoint online. I thought i can do the actions in a SiteCollection Feature, but that's throwing a timeout error. ...
1
vote
2answers
6k views

Activating Site Collection Level Feature with PowerShell Script

I am trying to activate a Site scoped feature using a powershell script. I have another scrip which deploys my solution and I see my feature is installed correctly in Site Collection feature gallery. ...
0
votes
2answers
2k views

Sharepoint package installation - Feature is not visible in Site collection -> settings

I am not very experienced with Sharepoint 2010 and I am having trouble installing a package. I downloaded a package from "iLove SharePoint" as I need to call web service from a workflow. The package ...
0
votes
0answers
519 views

debug feature activation

I have a visual studio project with Sharepoint Site structure. I didn't write any Event Receivers that will add my items (SP List Definitions, List Instances, ...) to the site. That means I use ERs ...
2
votes
1answer
38 views

Is there a relative URL for files hosted in the TEMPLATE\FEATURES directory?

Is there a relative URL for files hosted in the TEMPLATE\FEATURES directory? What I'm trying to do is re-provision data every time my feature is activated without deleting the SPList. The idea is to ...
-1
votes
1answer
145 views

get correct url from feature

To make it simple as the title suggest I want the correct url from the feature! atm when i was testing in test eviroment it worked well! I got the url using: SPSite siteCollection = ...
1
vote
3answers
54 views

New to Developing SharePoint Web Parts and Features

I recently Developed a really simple web part scoped to site (or at least it's feature is). I also created a feature that up[on activation is suppose to create a new content type. That's fine and ...
0
votes
0answers
66 views

Features in Sharepoint 2010

I created an empty Project and used the default Feature1 thats created with the project to then create the following: public override void FeatureActivated(SPFeatureReceiverProperties properties) ...
0
votes
1answer
154 views

Execute SPFeatureReceiver only on site creation

We have recently upgraded from SharePoint 2007 to 2010 and we aren't yet ready to train users on the new interface, so I've created a SPFeatureReceiver that will set the site template back to the 2007 ...
1
vote
1answer
431 views

How can I find the Feature Activation Dependency Powershell

I am running a recursive function that activates many features in powershell however I need to find the child feature a feature is dependent on before it is activated. How can I do this in powershell. ...
1
vote
1answer
263 views

Site-level fields created by the Community Site features and its dependencies must not be removed

I get this error: Site-level fields created by the Community Site features and its dependencies must not be removed. when trying to create a Community Site or Active the Community Site Feature, ...
1
vote
1answer
523 views

Enable-SPFeature doesn't work, but activation via Site Settings does. Why?

I have a weird problem... I'm trying to deploy a sharepoint solution in production. This project works fine in the test environment, but in production trying to enable the feature returns this error: ...
2
votes
2answers
183 views

Strange issue with feature activation

I'm having a problem while activating a feature. I have a custom dll that I referenced in this new project, and I'm trying to execute some code on the feature activation. The problem is that I get the ...
0
votes
0answers
109 views

List View Webpart is not getting added while activating feature using powershell

I created a feature and on activation of it I am trying to add list view webpart. Using powershell command activating feature and it gets activated but List View Web part it is not getting added on to ...
1
vote
1answer
277 views

Sharepoint 2010 failed to apply web.config modifications to Web Application

I have a SharePoint solution deployed into a specific web application on the production SharePoint site. When I try to enable the feature from the site features in Site Settings I get an error saying ...
0
votes
1answer
77 views

Activating a WebApplication scoped feature on a single web app touches all web app web.configs

I have a WebApplication scoped feature, and I have set ActivateOnDefault to false, to prevent the feature from being activated on every web application when installed. The feature is a simple ...
0
votes
1answer
45 views

error creating blog subsite in code

Im creating a blog subsite in the featureactivated event but it errors out everytime i activate the feature. looking at the logs i can see there is an access denied entry however the blog subsite is ...
1
vote
1answer
141 views

Does the SPField.OnAdded() method get called from a CAML deployment?

If I create a custom list definition and instance in CAML, as part of a feature, and I have included a custom field as part of that list, will that field's OnAdded() method get called when the feature ...
1
vote
1answer
1k views

How can I activate a wsp solution uploaded to solution gallery via code in SharePoint 2013

I'm creating a site definition which provisions a subsite based to a webtemplate(wsp) file. This webtemplate file is packed in a feature containing a module.When the feature is activated the wsp file ...
0
votes
0answers
643 views

Error activating ShrePoint Server Publishing Infrastructure feature

I have installed SharePoint Server 2010 Enterprise Edition in Windows Azure. After successful installation and configuration,I created a web application. When I tried to activate SharePoint Server ...
3
votes
2answers
7k views

Getting SPWeb in feature receiver

While testing my solution I receive an error on Feature activation: Detected use of SPRequest for previously closed SPWeb object. Please close SPWeb objects when you are done with all objects ...
2
votes
1answer
381 views

SPListCollection.EnsureSitePagesLibrary() throwing SPException (specified title already exists in this Web site)

I am attempting to call SPListCollection.EnsureSitePagesLibrary() upon FeatureActivated. The method is throwing the following exception: Microsoft.SharePoint.SPException: A list, survey, ...