Preparation of components or SharePoint itself for use.

learn more… | top users | synonyms

0
votes
1answer
18 views

Production SharePoint 2013 environment with only one server?

I'm currently running a small SharePoint 2010 farm with two servers. The first is a dedicated Microsoft SQL server, and the second is my SharePoint server running my web application and Central ...
0
votes
0answers
10 views

Error occurred in deployment step 'Activate Features': The file Image Library/KeynoteBackdrop1.png has been modified by i:0#.w|xyz\harsh.dave

I have created a following module - <Module Name="Images" Url="Image Library" RootWebOnly="TRUE" > <File Path="SliderFiles\KeynoteBackdrop1.png" Url="KeynoteBackdrop1.png" ...
0
votes
1answer
13 views

Best way to include Template File, Images, Layouts in Sandboxed solution

If you are trying to include Template File, Images, Layouts in Package. In Visual Studio 2010 will raise an error like “The deployment type "TemplateFile" of file "XXXUserControl.ascx" in Project Item ...
0
votes
1answer
17 views

The deployment type “TemplateFile” of file “xxx.js” in Project Item “Layouts” is not compatible

I have deployed my SP solution to farm successfully with some js files, those are added to layout mapped folder. Then I want the same solution to be deployed to SharePoint online. I just chaged the ...
1
vote
1answer
321 views

Issue with deploying webpart in sharepoint 2010

We've created 2 webparts under a single visual studio solution as a farm environment. But after creating the WSP and trying to deploy it to our UAT, we are getting the following error This ...
0
votes
1answer
298 views

SharePoint 2013 Workflow - Error occurred in deployment step 'Activate Features'

When I deploy my workflow.. I get the following error... Any idea what Can be causing this? Error 10 Error occurred in deployment step 'Activate Features': ...
1
vote
1answer
377 views

SharePoint 2013: Programatically Installing AND Activating sandbox solutions using CSOM

I have tested this successfully, but wanted to check if anyone else has run into issues with this approach? The following object SP.Publishing.DesignPackage allows you to .install() and .apply() ...
0
votes
0answers
19 views

VS SP project cannot connect to SP Site

I am building the same SP project in VS 2010 on two different accounts on the same server. On the admin account (with the final version), I needed to change the Site URL and found that it cannot ...
1
vote
1answer
826 views

deploy custom site list solution to web application scope?

I created a custom list definition in Visual Studio. Then, I generated a .wsp and sent it to our server admin to install. He got a warning: The solution contains no Web application scoped ...
0
votes
0answers
14 views

The job 'GUID' is already running and cannot be canceled- PowerShell

A deployment or retraction is already under way for the solution "xxx.wsp", and only one deployment or retraction at a time is supported it occurs if anomalies deployment is running for the same ...
2
votes
1answer
457 views

Why CustomRibbonButton for List not displaying in RibbonBar?

I have added 1 Element File for CustomRibbon Button. And added 1 Feature to deploy this RibbonButton. When I deploy this, it deploys and Feature is Activated but not displaying the Button in ...
0
votes
0answers
23 views

Add all DLLs to GAC?

My SharePoint 2010 solution has two projects, one responsible for the back end (WCF web service) and one for the front end (webparts). I added the DLL from the back end to GAC via Visual Studio ...
0
votes
1answer
97 views

SharePoint Deployment with third party assembly that requires a .dat file

I develop an SharePoint 2010 application with VS 2012. This application contains a third party dll that is embedded in the package manifest and deployed to gac. However, every time I deploy the ...
0
votes
1answer
28 views

Error in deployment step 'Activate Features'

Every time I try to deploy my project (containing only one Event Receiver), I get the following error: Error occurred in deployment step 'Activate Features': Operation is not valid due to the ...
0
votes
1answer
21 views

Making the SharePoint project “Safe”

I deployed a SharePoint solution consisting of 4 webparts. When I try to add one to a page on my SharePoint site, it gives me this error: "a web part or web form control on this page cannot be ...
0
votes
1answer
27 views

Deploying Webpart to SharePoint Site

I am unsure how to deploy a SharePoint project solution to a SharePoint site. I thought it was by deploying to the SharePoint server, but is that not enough? Do I deploy to SP and Web server? Note: I ...
1
vote
2answers
31 views

SharePoint Webpart Feature installation

Do I ever install the Feature in my SharePoint project manually, or is that handled when I install the solution? Am I only supposed to have one overall, or one per webpart?
1
vote
0answers
18 views

Deploying “Renditions: Word to Wiki” inside Sharepoint 2013 [closed]

I have SharePoint server 2013 SP1 , and I want to use the Kaboodle Word to Wiki inside it. So I did the following steps to be able to test a trial version:- I download the related 7 .wsp files from ...
0
votes
2answers
31 views

Deployiment Issues - multiple webparts

If my SharePoint Project has multiple web parts, then I should see multiple .webpart files when I deploy the solution and check the webpart gallery, right? If not then what do I do/why is it ...
8
votes
5answers
10k views

Sharepoint 2013 Distributed Cache cacheHostInfo null

I have setup a development environment for SharePoint 2013 so we can begin testing our 2010 content, however I am running into trouble starting the Distributed Cache service. Note that this is ...
2
votes
1answer
453 views

How to add and use external assemblies in solutions?

I need to use DocumentFormat.OpenXml.dll in my code. In the solution package, I included this external dll in the Additional Assemblies. It looks like this: I also need to reference it, so that I ...
0
votes
0answers
13 views

Deployed sharepoint-hosted app not accessible

I have created a sharepoint-hosted app (sharepoint 2013) and I cannot publish it. I already deployed another provider-hosted apps, the CNAME is configured an seems to work... but when I try to ...
0
votes
1answer
36 views

update the page layout links for all the publishing site collection pages

i have export/import a publishing site collection as a subsite. but i read that the page layout links inside publishing pages are hard coded. and to update all the page layout links i found the ...
0
votes
2answers
311 views

Sharepoint 2013, Programmatic deployment

I have the following queries : How do I programmatically deploy Managed Metadata Fields, and associate then to particular Term Set in Store while deployment When I am trying to create List/List ...
0
votes
1answer
149 views

Sharepoint Feature Batch Deployment Script

Does anyone have a batch file we can use to deploy solutions and and activate features into sharepoint. The batch file should contain pause to allow features to activate and only then move on to the ...
1
vote
1answer
1k views

Installing SP2010 on Windows 8.1

Did anyone have a successful story of installing SP2010 on Windows 8.1? So far I'm stuck at installing .net 3.5. It gives me an error: 0x800F0906 could not install .NET Framework 3.5 (includes ...
0
votes
0answers
26 views

IE default security settings block any App scripts from running

I wrote a Sharepoint-hosted app for use by a single company. But in order for my javascript to execute on their local intranet, which uses Microsoft Windows Server 2008, I have to instruct them to ...
0
votes
0answers
84 views

spadminV4 which could not be contacted in deployment

I have Sharepoint 2013 and Powershell deployment. I execute muy ps1 script in SPS01 machine. Farm servers are SPS01, SPS02, SPS03, SPS04. User for deploy is UserInstallerMoss , it's Farm ...
2
votes
1answer
690 views

Retraction and deployment tasks are not executed Sharepoint 2010 after SP1

I am unable to redeploy solution to my sharepoint 2010 site. When I try to retract solution, the task is registered in scheduled que but not executed (sharepoint timer and admin services are running, ...
2
votes
1answer
43 views

Subsite creation issue

I created a site in french. Then I've created a subsite to this site (also in french), I saved this subsite as a template. Later I deployed my site on another web application and I applied an english ...
1
vote
1answer
397 views

Enable-SPFeature doesn't work, but activation via Site Settings does. Why?

I have a weird problem... I'm trying to deploy a sharepoint solution in production. This project works fine in the test environment, but in production trying to enable the feature returns this error: ...
0
votes
1answer
25 views

List provision order on deployment

I have a generic list with just title fields. I'm trying to have another list use a lookup column to list each item. If I add the lookup to second list after deployment it works. But if I simply ...
0
votes
1answer
19 views

Based on what do we make a decision to choose GAC or Web App(bin) deployment of project?

In VS there are is project property which allows you to choose: GAC or Web APP(bin). Based on what do we make a decision to choose one of option? Is this property valid only while deploying via VS? ...
0
votes
3answers
62 views

Building a Sharepoint project - the big picture

I'm a Sharepoint beginner so my question could be naive but I wasn't able to find any answer. Could someone give me a brief guide about developing a complete, enterprise class solutions in a shorat ...
4
votes
2answers
671 views

Problem with SP2013 solution scope: WebApplication vs GAC

I have a SP2013 solution that contains a custom WCF service, custom Timer Job and a Feature Event Reciever. Because of these the solution Assembly Deploying Target is set to GlobalAssemblyCache. The ...
4
votes
3answers
12k views

Error : Object reference not set to an instance of an object on feature deployment

I am writing code for feature activated code. But when I try to deploy my solution through VS 2010 it says deploy failed Error on feature activation : object reference not set to an instance of an ...
0
votes
1answer
74 views

Access denied in powerschell script for Add SPSolution

I have a Windows Server 2012 Standard, named DC. This server is a Domain Controller. I have Sharepoint 2013. The domain is DEVRSG.COM. I log on in DC machine using DEVRSG\Administrator, is Domain ...
0
votes
1answer
31 views

What does “Synchronize” paramter of Install-SPSolution do?

Install-SPSolution command can accept an optional Synchronize parameter. MSDN says that it "synchronizes all solutions or the specified solution in the local farm". But what does this mean? What ...
0
votes
1answer
37 views

Browse button issue - Asset Picker

I just did a Backup - Restore of a site collection from one farm to another. On the destination after the restore, the "Browse..." is no longer working - the one that is used to navigate within ...
0
votes
2answers
35 views

BDC Deployment to Foundation

I was able to successfully develop and test a BDC model developed in visual studio 2010. It was developed on a server using SharePoint Server 2010. I tried deploying the solution to our SharePoint ...
0
votes
1answer
71 views

Why aren't service application pools recycled on solution retract/update?

When you update or retract a SharePoint solution, it's supposed to automatically restart or recycle any affected application pools on all servers on the farm. For web application pools, this appears ...
1
vote
0answers
162 views

XsltListViewWebPart: select default view

I'm trying to configure an XsltLisViewWebPart for deployment to a SharePoint site. I'm provisioning the views beforehand using: List oList = clientContext.Web.Lists.GetByTitle(list.Title); ...
4
votes
3answers
6k views

Error occurred in deployment step 'Recycle IIS Application Pool': Object reference not set to an instance of an object

I get this error in the deployment step of a share-point farm based project. Most of the suggested solutions on the net are a simple Visual Studio re-start, however, a simple VS restart won't fix ...
1
vote
2answers
2k views

How do I deploy custom web part to Sharepoint Online Site Collection?

After uploading the wsp to the site collection using the browser and activating it, everything seems to work fine and i see all the page layouts, masterpage, content types, lists and webparts. BUT, ...
3
votes
2answers
4k views

Cannot add the specified assembly “Microsoft.Practices.ServiceLocation.dll”

For a while now, me and my team having been having an issue where when we try and deploy a project we very frequently end up with the error Error occurred in deployment step 'Add Solution': ...
12
votes
2answers
1k views

SharePoint Designer 2010 workflow lifecycle

I've build a workflow with SharePoint Designer 2010 on a dev computer. Let's say it's in V1. Now I want to move the workflow to the production environment. What is the correct way to do that ? I've ...
0
votes
2answers
1k views

Deploy List Workflow in Production Environment

I created list workflow using SharePoint Designer. How to deploy my list workflow in Production environment?
1
vote
7answers
8k views

Deploying columns with content types in Visual Studio 2010

I've written a feature that deploys new columns along with a content type containing the columns. The feature is Site scoped and written in Visual Studio 2010 to deploy to SharePoint 2010. When the ...
0
votes
0answers
59 views

Deploying app part to office 365, takes long time to load

When I am debugging the solution, the app part is working properly. After testing I deployed this app part to Office 365 site, and added app part to the page. It's taking very long time to load the ...
7
votes
3answers
15k views

Explain it to me: SharePoint deployment scope, solution and features

There are different levels of scope for deployment, but I have not been able to find a definitive explaination of when each applies and what the restrictions are that require loosening (or tightening) ...