Preparation of components or SharePoint itself for use.

learn more… | top users | synonyms

0
votes
1answer
362 views

Can I create WSP that deploys a file to 80 directory?

I have an existing WSP project with some features in it. I need to deploy a file to SharePoint 80 folder. Is this possible? I tried just putting it in project's 80 but WSPBuilder, which I use for ...
0
votes
1answer
386 views

How do you deploy Global.asax and Global.cs file to WFE

I need to deploy the above files to the WFE. Since there are more than 1 WFE in our farm, I am looking for a good method of deploying it to all our WFE as compare to copying it manually. By making it ...
1
vote
2answers
2k views

How can I configure load balanceing multiple SharePoint2010 web server using Network Load Balancing?

How can I configure load balanceing multiple SharePoint2010 web server using Network Load Balancing ? I googoled and binged , not much resources could be found on SharePoint2010.Can anyone point me ...
1
vote
1answer
294 views

Error when changing pages with Summary Links web parts (SP2010)

When making any changes on pages with Summary Links web part and after deployment of the site I get the message: Access Denied saving Web Part properties: ether the web Part is embedded directly in ...
0
votes
1answer
215 views

Application architecture question

My application has 3 sharepoint parts: a Administration page to configure the application a timer job and a webpart to view data from the application I built them all into the same feature. When ...
1
vote
1answer
389 views

What's the proper way to unload a common library?

I'm trying to deploy my package (via VS 2010) and getting this error. "Error occurred in deployment step 'Add Solution': Error: Cannot add the specified assembly to the global assembly cache: ...
3
votes
4answers
998 views

Common class library deployment woes

I've moved some common code into a class library for my SharePoint Feature. I added it to the feature dependencies, I fooled with the package to make sure that the DLL is deployed correctly. I marked ...
0
votes
1answer
125 views

SharePoint solution organization

Our SharePoint solution has recently been upgraded to SharePoint 2010, and we are taking a look at how we package and deploy the site to see if there are better ways to do things. We currently ...
3
votes
1answer
268 views

SharePoint 2010 development practices

We are a group of ASP.NET developers who are new to SharePoint and we are starting fresh from SP 2010 with no prior experience with 2007. I am trying to figure out how to implement the SW development ...
0
votes
4answers
423 views

Custom-Webpart not working on a second site collection

I've got a custom webpart that's working great on different MOSS-servers. Now I tried to use this webpart on a 2nd sitecollection (B) on a server. It's already running on sitecollection A. What I did: ...
3
votes
2answers
4k views

How to delete site columns, deployed via feature (not visible in Sharepoint UI)?

Well it seems like this is a problem some people are having, but I can't seem to find the definite solution. I deployed some Site Columns to Sharepoint using a feature, let's go with the following ...
1
vote
2answers
727 views

CKSDEV tools - problem with debugging

I use CKS devtools version 1.1(latest). Problem is: I installed tools and everything was ok relating to debug (VS2010 - Tools - CKSDEV -Attach to IIS Worker Processes) but after I changed ...
0
votes
1answer
99 views

Update Sharepoint 2007 MySites layout and web parts for already deployed MySites

We are looking to change our users' MySite home pages to make them more useful. I can find information on how to update the MySite template used to deploy new MySites, but I need to make the changes ...
1
vote
5answers
3k views

SharePoint 2010 GAC deployment doesn't update

The following issue just crept up on me. The steps mentioned below had worked just fine until about 2 days ago. When I deploy a update to a solution (of web parts) to a SharePoint 2010 server I don't ...
0
votes
1answer
336 views

Why am I getting an InvalidCastException error while creating the configuration database?

I am getting an error while creating the configuration database in SharePoint 2010. It fails at step 3 with the following message. Also attaching the error from event viewer Failed to create the ...
0
votes
1answer
604 views

Office Web Components 11 in SP2010

Can somebody confirm me is it possible to use owc 11 in SharePoint 2010?! I use owc chart control, and in my other project(asp.net web app) I can use owc without problems. In SP 2010 I can build and ...
1
vote
1answer
349 views

Mysite implementation for the Global audience?

We have three sharepoint farms respectively in Asia, MiddleEast & Europe. We want to create the Mysites based on the conutry that users belongs to. I hope, it is possible through audience & ...
0
votes
1answer
143 views

Where do the files deployed through a feature module live?

A few questions regarding what happens to files deployed through a module element in a solution feature. Let's assume it's a partial trust (sandboxed solution). Let's also assume these are static ...
3
votes
1answer
2k views

Creating the secure store service master key fails

I have some powershell to create a farm including the secure store service. The code is pretty straight forward: Update-SPSecureStoreMasterKey -ServiceApplicationProxy $id -Passphrase $passphrase ...
1
vote
1answer
419 views

Changing directory name of features in SharePoint 14 Hive - Impact on already deployed features?

I'm moving from a WSPBuilder based SharePoint 2010 solution to a Visual Studio 2010 based solution. After porting the WSPBuilder based solution to a plain Visual Studio based solution I tried to ...
3
votes
2answers
3k views

Error occurred in deployment step 'Add Solution': Sandboxed code execution request failed

Whenever I try to debug (i.e. F5) a SharePoint 2010 Project I get this error. All the SharePoint services are running. Messages in Output window: Add solution Adding solution 'my solution.wsp'... ...
7
votes
2answers
1k views

When Would Install-SPSolution -Local be used

The use case for Install-SPSolution -Local is not clear to me. This TechNet article Deploy solution packages (SharePoint Server 2010) suggests that I can use -Local to install solutions manually 1 ...
1
vote
1answer
942 views

Deploying WSP from saved as template - editing binary serialized web part in Visual Studio

I have deployed a WSP site template that originally came from "Save Site as Template" (our site was customized from a team site - STS#0). Now, we're making changes to it in in Visual Studio (as it's ...
0
votes
1answer
6k views

Unable to activate solution in SharePoint 2010 site

I have created a simple solution (just a new content type for now) that works both on my development machine and test server. However, when I upload it the solution gallery on the live site, it just ...
0
votes
3answers
2k views

Why won't new files deploy using a SharePoint 2010 WSP?

We have found a problem with our deployment to a production server that runs SharePoint 2010 Publishing Site Collection. We are deploying WSP packaged from Visual Studio to Sharepoint Management ...
1
vote
1answer
495 views

2010: Problem trying to install web part using power shell

I'm trying to deploy my first web part on 2010. I developed a web part using VS2008 and tested it on SP2007. I copied the CAB to the 2010 server and tried to use PowerShell to install it and got the ...
0
votes
2answers
1k views

Error Creating Deployment Package in Visual Studio 2010

I am attempting to create a deployment package through Visual Studio 2010 When right-clicking my project and selecting "Package" from the context menu I receive the following error: Error 1 The ...
1
vote
2answers
1k views

Restore sharepoint 2010 web application on different domain

We made a backup of a web application through the central administration to move it to a different server on a different domain and it's a domain controller actually. So we made a restore operation ...
1
vote
1answer
1k views

Aliasing the SQL Server name

I'm creating a new SP 2010 farm that will replace our existing 2007 farm (using the db attach method), and decided I should probably use SQL aliasing with this install. So 2 questions relating to ...
1
vote
1answer
65 views

what are the cons and pros of page creation methods in Sharepoint 2010?

You know that you can create pages in 3 or 4 different ways (Sharepoint desinger, Browser , Visual Studio...) but what's the standard "Best practice" for developers and why? and what are the pros and ...
1
vote
1answer
324 views

What's the best way to auto deploy resources in SP 2010?

I was wondering if there some automatic way to deploy resources (images / resource files) to IIS virutal directory from visual studio/ deployment instead of having to manually copy it to the virtual ...
0
votes
2answers
307 views

SharePoint 2010 Web part Deployment Error

When I deploy my web part locally everything is fine. The web part is registered as safe, and is completely usable. When I deploy the wsp to another server the web part comes back with the following ...
0
votes
1answer
684 views

how to nest a visual webpart inside another?

I just wanna insert a visual webpart inside another, I'm using this tag to register the inserted web part like this: <%@ Register Src="~/PL/VisualWebPart1/VisualWebPart1UserControl.ascx" ...
0
votes
1answer
527 views

what are the basic steps to deploy a sharepoint j2010 project to a production server?

after we finish the development / testing of a sharepoint we need to deploy it on the customer's production server. I was wondering what are the basic steps to do that. correct / add to the ...
1
vote
1answer
732 views

Automatically deploy resource files to Central Administration's App_GlobalResources folder when deploying a solution to a web application

I'm developing a SharePoint 2010 solution which consists of some web parts and other components. Furthermore the solution needs a application pages in the Central Administration for configuration. ...
2
votes
5answers
125 views

Code Change Never gets Deployed

I am having trouble with deploying code. I have developed and deployed a farm soluton [version 1]. It works fine, with my custom button showing up. I Retract the solution, clean solution and rebuild ...
0
votes
1answer
111 views

Approach for development of a simple WCM site

We are about to start building a simple WCM publishing site. It includes simple stuff like: News, Events, document libraries, Image gallery, video gallery, etc. We are using SP2010. This basically ...
3
votes
3answers
2k views

How to efficiently deploy content types to a Content Type Hub

I have set up a Content Type Hub and tested the syndication is working correctly by creating a test content type and watching it be published to the client site. Then I deployed the content types I ...
4
votes
1answer
3k views

Adding Features during Solution Update

Is there a supported method to add features during a solution update. We call Update-SPSolution and then upgrade our old features using SPFeature.Upgrade but any new features in the solution do not ...
2
votes
2answers
1k views

“A Web Part or Web Form Control on this Page cannot be displayed or imported. The type could not be found or it is not registered as safe.”

I have deployed a webpart to my MOSS 2007 environment and have the following error: "A Web Part or Web Form Control on this Page cannot be displayed or imported. The type could not be found or it ...
0
votes
2answers
2k views

How do I deploy a web part to the bin folder?

I developed a test web part and everything worked well. Now I try to deploy another webpart without using GAC (several websites, including Microsoft's, say that the web part dll must either be in /bin ...
2
votes
2answers
2k views

SharePoint 2010 package site collection for deployment to production

I want to move a site collection "MY SITE" from my development environment to my client's Production environment. Is there any best practice to do it in SP2010?
6
votes
2answers
166 views

What is a good way to build/install/provision a full web application?

I have a fairly simple SharePoint web application, with a publishing front end, an extranet for customers and an intranet portal. I want this web app to be easily redeployable -- pretty much a ...
0
votes
1answer
818 views

Unable to deploy from solution from WSPBuilder because preflight requirements fail

I have a box where SP2010 is just installed and seems to be working. When I'm trying to deploy a solution using WSPBuilder, I get these errors: SharePoint is not installed on MYSPBOX Microsoft ...
2
votes
2answers
679 views

Deploy a visual web part developed with VS2010 to SharePoint 2007

I developed a simple webpart using the Visual Web Part template in Visual Studio 2010 and have been testing it within SharePoint 2010. I want to know if this web part could be deployed to SharePoint ...
1
vote
2answers
2k views

How to deploy a sandboxed Event Receiver to SharePoint 2010 Foundation?

I am working on a test environment where is installed Windows Server 2008 R2, SharePoint Foundation 2010 and Visual Studio 2010. I have developed and debugged a new Event Receiver for a Document List ...
2
votes
1answer
1k views

Update-SPSolution stops application pools on IIS

I have a ps1 script that deploys all of my webparts. I started noticing an error (Error 503 service unavailable) after running Update-SPSolution. What is happening is that when I upgrade all my ...
1
vote
1answer
76 views

Sharepoint Blog Deployment

I modified the aspx files with Sharepoint Designer of the default sharepoint blog to change its layout. Now, I'd like to know if there is a way to package that in a feature or something like that to ...
3
votes
3answers
12k views

How to change deploy server in visual studio 2010 for web part?

I have a web part that I have been deploying to Server A. I now have a new SharePoint environment I would like to deploy my web part to (Server B). How can I set the web part solution to deploy to ...
1
vote
2answers
1k views

Does replacing an assembly in the GAC cause a reset?

So, I have a web part I wrote that is not working correctly, I get "object reference not set to an instance of an object." it works fine in dev, but when I installed in prod, it doesn't. Anyway, if I ...