SharePoint Central Administration (the CA) is a web application that typically exists on a single server in the farm.

learn more… | top users | synonyms

0
votes
1answer
29 views

User Profile Service Not working

I will try to be as specific as possible. I have deleted User Profile Service Application, and remade it many times. I think the first two times i Deleted the Synchronization first, and then the ...
6
votes
3answers
9k views

Enable Business Data Web Parts in site

I am using SharePoint Server 2010 and we do have Enterprise licenses. But what feature AND WHERE must be turned on in order to show the Business Data Web Parts like in the image below. Something ...
0
votes
1answer
78 views

Sorry this site hasn't been shared with you

In SharePoint 2013, I am the administrator for central admin and all site which I have created so far. Now, I am facing the above mentioned error when I access the site. The problem exits still now ...
0
votes
1answer
73 views

Attempted to perform an unauthorized operation

Hi, When I try to add a mapping to RefinableString00, it tells me: "The settings could not be saved because of an internal error: Attempted to perform an unauthorized operation." I am working on ...
1
vote
3answers
1k views

Delete Site on Central Administration

I did an oopsie with central administration on SharePoint 2010. Instead creating site collection, i create a site within the ca. I tried to delete it by go to site setting > sites and workspaces > ...
1
vote
1answer
17 views

Exchange Web Application Adress

Can someone describe all necessary steps that have to be done to completely exchange a web applications url? In my example I want to exchange the url or our my sites app. I don`t want to just add an ...
0
votes
0answers
39 views

Site Collection 403 forbidden

I created a new SP2013 Web application and I mounted two old content DB. Now I am getting error 403 while opening some sites from the browser. Sites were working fine, there are no locks and I am ...
1
vote
1answer
521 views

SharePoint 2010 Central Administration link not working

I have problem on a SharePoint 2010 Server installation where the Central Admin icon/link (the one in start menu) isn't working. It opens a browser with a URL to the root address of the server, then ...
0
votes
0answers
9 views

2010 records management permissions

Backstory: Our company has a migrated 2007 to 2010 site collection. The site collection has a fair number of sites underneath it. One of the subsites is starting to use in-place records management. ...
0
votes
2answers
14 views

Move-SPSite 403 Forbidden

I performed a move-spsite on a site collection. Now when I try to link the site (/sites/mySiteCollection) I get 403 Forbidden. (I am site collection administrator). The move operation ended with no ...
2
votes
1answer
37 views

User Profiles in DEV and PROD have different Number

I have DEV and PROD SharePoint 2010 Server environments. DEV is a copy of production a few months old. The User Profile configuration is, I believe, identical. Same sources, same FIM. However, the ...
0
votes
1answer
30 views

Powershell PS1 clone SP permissions Exception

I have found this nice PS1 that clone permissions from a SPUser To Other. When give inputs Many things goes wrong but I have non idea what. Has Anybody any idea about this issue? PS ...
1
vote
2answers
622 views

SharePoint 2013 Workflow Service Application not visible in Central Admin nor in Get-SPServiceApplication

I found this posting Sharepoint 2013 Workflow Manager Missing Service when looking for an answer to the very same symptom -- and when I saw Andrew Connell answering figured I was saved! But, no ...
0
votes
1answer
780 views

Not able to create a web application and site collection in SharePoint 2013

I am not able to create a site collection or web application from Central Administration in SharePoint 2013. It gives me server error. One month back I was able to create but now I am unable to create ...
0
votes
1answer
28 views

Add server to farm - missing patch / different versions numbers on the same update

I was going to add a new server to our SharePoint farm today to scale out the search service application to it's own server. Installing prerequisites, installing SharePoint 2013 - everything went on ...
1
vote
1answer
18 views

Service Application stuck on stopping! How can i resolve this issue?

Hi guys I accidentally installed two User Profiles Services, now i can't uninstall one, an d it's stuck on stopping state. Someone can help me?
0
votes
1answer
15 views

Error when doing basic tasks in SharePoint Central Admin (2010) After moving VM

'System.Collections.Generic.List' is an unexpected token. Expecting white space. This error occurs when trying to provision a new web application among other things. The ULS logs don't give any ...
0
votes
1answer
25 views

How to restore exported list cmp file

I went to SharePoint 2013 central administration - Backup and restore - Granular Backup - Export a site or list and Exported a list which as .cmp extension. Now how do I restore this list in ...
0
votes
1answer
37 views

Search service application error in SharePoint 2013

I want to configure search service application in SharePoint 2013. When i go to CA > manage services is shows below view. On the place of started or stopped it shows 'error'. I'm using admin ...
0
votes
3answers
26 views

How to change title of Central Admin in Create by AutoSPInstaller

In the top left hand corner of my Central Admin site seem to be a title that got set some home. I want to change it but cannot find any setting for this. What I am talking about is "SharePoint - ...
2
votes
1answer
33 views

No permission to retract/uninstall from CA, but from PowerShell

I have a weird permission-related problem. My account is entered as a local administrator, just to be on the safe side. If I want to retract or remove solutions within the CA I am getting either an ...
2
votes
6answers
17k views

What is causing this error :- Restore-SPSite : <nativehr>0x80070003</nativehr><nativestack></nativestack>

I want to restore a site collection to my staging environment , and when i typed the following power shell command :- PS H:\> Restore-SPSite http://ggvstg01:12160/discussionforum/GeneralDiscussi ...
0
votes
0answers
21 views

Missing Server Side Dependencies in Health Analyzer belongs to App server not Front ends

I've problem trying to cleaning up my content databases of missing server side dependencies. The thing is that I think it's showing up dependencies that belongs to APP server not Front-end server. ...
0
votes
1answer
38 views

SQL Database 'Project_Content' on SQL Server instance 'XXX' not found - after removing project server

I keep getting this error in event viewer. I reckon project server was installed before on the farm and it has been removed but it seems its still looking for the content database see error below SQL ...
0
votes
1answer
48 views

Infopath forms not added to central admin after deploying workflow

I am making changes to several SharePoint state machine workflows that each contain Infopath forms for the workflow tasks. I have been able to deploy all but one of them successfully. The problem I am ...
2
votes
4answers
607 views

All sites are read only, even for site administrators

Every site in the collection is now read-only. I can still change settings in the central admin site but am unsure what has changed. This affects everyone, users with write permission, even site ...
1
vote
0answers
120 views

SP 2010 Service Pack 2 - The trial period for this product has expired

Brand new 2010 SP 2 install. Entered Enterprise key, successfully went through config wizard. I configured a couple of different web apps with team sites and both of them give me The trial period ...
0
votes
1answer
29 views

“Cannot connect to the configuration database” after changing app pool identity in SharePoint 2010?

The main web application on port 80 was running on sysadmin account in application. I changed identity to Domain user account. Added that user to config and admin databases as db owner and ...
2
votes
0answers
1k views

Create a new Central Administration Content Database

Currently the Content Database for my Central Administration site has exploded to over 50GB, and expands to over 100GB everynight (leaving 50GB of free space). After much investigating I have ...
0
votes
1answer
59 views

SPException :Trial of Product expired error at Microsoft.Office.Server.UserProfiles.ProfileManagerBase.ValidateLicensing()

I am getting Trial product expired error when I want to open team site. Only settings page can be opened rest of pages I am getting error and stack trace is ...
0
votes
1answer
851 views

SPProductVersionJobDefinition throws Collection was modified; enumeration operation may not execute

I just finished Sp1 Upgrade in a Sp2013 Server Dev Environment. Going through the Windows Event log i discovered following error: The Execute method of job definition ...
0
votes
1answer
49 views

SP2013 Foundation, Primary Site Collection Administrator no domain user

I am new in SP Foundation, I have to create a new Site Collection from the Central Administration. I have to set the Primary Site Collection Administrator with a local user, I have no domain and my SP ...
2
votes
1answer
73 views

After changing AAM SharePoint 2013 Prompting for Credentials

I have SharePoint 2013 foundation. Till now I am connecting with sharepoint website with server name. Now I added new AAM url to connect different url. But when I am trying to access with new AAM ...
0
votes
1answer
26 views

Custom Action Location on Central Administration

I want to add a custom admin application page in central administration. I successfully deployed a custom Group on the default Central Administration Page with the Elements.xml. But now, I have some ...
3
votes
3answers
50 views

Uninstall and remove the solution from SharePoint Server 2010 thoroughly

I want to ask how to uninstall and remove the solution package from SharePoint Server 2010 thoroughly? I have a problem when I deploy a solution in SharePoint Server 2010. This solution had deployed ...
0
votes
2answers
74 views

Solution deployed in Central Administration, but Web Part missing

I have WebApp at URL http://AUrl/ I have deployed solution with single file in _layout. And then removed that solution and installed upgrade with new web part in it. I can see in Central ...
1
vote
1answer
20 views

How i get to know on which server, web application is running

i have a sharepoint farm consists of 3 servers. I have different web apps deployed on that farm. I want to know on which server a specific web app is running? is there any way to know this through ...
0
votes
1answer
27 views

Issue while exporting site

We are facing an error while exporting a site: The object of type Web and URL that was configured as part of the Export Settings does not exist. Verified the below options: Ran the Powershell ...
2
votes
2answers
40 views

Farm outgoing email multiple addresses

Is it possible in SP2013 to configure multiple email accounts for the outgoing email? I wish to have one email address for each web application.
1
vote
2answers
625 views

How to replace the server name in the web application URL

I have a server named sv002, and I have created an intranet web application at the root of this server. So currently I am able to access the web application using the following URL: - http://sv002. ...
1
vote
1answer
102 views

SharePoint Online Admin Center Url

I'm looking to validate a sharepoint online admin url, will this always be username-admin.sharepoint.com. Would it be safe to say that if a url ends with -admin.sharepoint.com is valid admin site? ...
0
votes
0answers
39 views

unable to provision a new Central Administration web application

I was facing a problem when accessing the Central administration web application that it keeps raisng “File not found” inside my SharePoint server 2013 , although the web application is running inside ...
5
votes
2answers
4k views

How to check SharePoint Cumulative Updates

I have two web servers installed SharePoint 2007, my intention is to check is the Cumulative Updates for SharePoint 2007 installed on both servers is the same. I've check the SharePoint version from ...
0
votes
0answers
198 views

Upgrade Required SharePoint_Config

When I go to "Manage Servers in Farm" from Central Admin, I see a red alert that says "Upgrade Required" against web front end. When I run the stsadm command stsadm.exe -o localupgradestatus , I ...
0
votes
0answers
23 views

accident restore central admin with other site

I accidentally restored central admin with another site. Can I get restore central admin back? Central admin run on port 2013 and I restored it with another using command Restore-SPSite -force. ...
5
votes
9answers
30k views

Application Pool is auto stopped when browse web application in IIS7

When I browse to Central Administration I get repeated authentication requests and am unable to view the page. I get the following error: Service Unavailable HTTP Error 503. The service is ...
0
votes
2answers
32 views

On premise SharePoint central admin on Internet

Is it possible to create internet zone or publish central admin on Internet for SharePoint on premise enterprise environment.
0
votes
1answer
49 views

quick launch not appearing under look and feel tab

I am a beginner in sharepoint and learning some youtube videos In the linked video I can see quick launch link under look and feel tab but in my site this is not appearing I dont know the reason ...
0
votes
1answer
29 views

Determine Central SharePoint Administration for SP site

I have access to one Central SharePoint Administration application which does not seem to list the web application for which I need Central SharePoint Administration access. What is the fastest way ...
1
vote
2answers
1k views

Editing default master Broke Central Admin

My environment is SharePoint 2010. I was working on some master page changes and accidently I opened default master from (C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Web Server ...