SharePoint Central Administration (the CA) is a web application that typically exists on a single server in the farm.

learn more… | top users | synonyms

0
votes
2answers
951 views

Unable to configure Send to connection

I have 2 site collections and I am trying to configure send to connection from site 1 to site 2. Site 1 is in UK SharePoint farm and site 2 is in US SharePoint farm. I've tried creating a send to ...
0
votes
1answer
113 views

SharePoint 2007: Items in Search Administration cannot open

The application I working on is developed on top of SharePoint 2007 environment, the issue I faced is in CA's Search Administration, all the items like Content Source, Scope and etc cannot click, when ...
0
votes
1answer
402 views

SharePoint CA Not Going to Default.aspx

All, I've been dealing with this issue for several days now. When I hit our Central Admin site http://abc.gov:47855 I'm getting HTTP 403 Forbidden (see image below) however, I am able to hit CA by ...
0
votes
1answer
3k views

Central Administration, FBA, and the People Picker

I have a web application using Windows Authentication, which is extended with Forms Based Authentication. That's all fine and dandy. The problem is I can't get the people picker to pull my FBA users ...
0
votes
2answers
631 views

What do I have to do prior to site creation of a “Report center” template?

I have a SSRS service installed, I have Sharepoint 2010 Enterprise Edition. As I read on the internet, I should activate the Report Server Central Administration Feature in site settings > Manage ...
0
votes
1answer
669 views

Central administration is displayed wrong

Just after installation of sharepoint 2010 I opened central administration it looked weird, like no styles and js had been loaded. A screenshot of CA and js-errors in console is presented here: https:...
0
votes
1answer
423 views

Central Admin Access Via hostname:port or Server:port

I went to central admin via the host name (http://portal.company.com:75000) and went to "Site Actions > Site Permissions" then clicked on "Check Permissions" and a dialog box poped up to enter user/...
0
votes
1answer
3k views

file not found error when I go to user.aspx

Getting following error when I go to central Admin area and click on Site Actions > Site permission. The page is http://SPServer.com:5600/_layouts/user.aspx. TopNavBar.ascx does exist. btw, we did not ...
0
votes
1answer
1k views

Access denied by “Granular Backup”

When I try to copy a custom list from one of subsites of my weapplication's site collection to another by: Central Administration --> Backup and Restore --> Export a site or list --> Filling ...
0
votes
1answer
5k views

add users to central admin but don't allow them acces to change security or permissions?

Is it possible to give users access to Central Admin but deny them access to change security or permissions. For example, they can do everything from creating a web application, service application, ...
0
votes
2answers
644 views

Reconfigure Central Admin Configuration in MOSS 2007

We currently are looking to build out a single farm MOSS 2007 instance. We took an image of the production instance, along with SQL server, and built the dev instance off of this. The issue is this ...
0
votes
1answer
153 views

Programmatically determine free port in a webpart

When we create a new web application in SharePoint from Central Admin,we see that a free port is automatically populated. Is there a good way to determine the free ports like SharePoint does?
0
votes
1answer
364 views

Accidentally Delete the server farm from SharePoint Central Admin - SBS 2011

I cannot access anymore the Central Admin page and I encounter error using configuration wizard. how can i create new farm or restore my backup farms? What should i do?
0
votes
1answer
83 views

Central Administration test

I would like to expose some additional features in my WebPart when it is added to the Central Administration site. I tried testing for SPAdministrationSiteType.TenantAdministration, but it didn't ...
0
votes
1answer
2k views

HTTP Error 503. The service is unavailable

After installing Sharepoint 2010 I am getting an error in Central Administration: "HTTP Error 503. The service is unavailable" Everthing was working fine, but after some time the central admin ...
0
votes
2answers
138 views

Where do I set the password for WSS SQL account

Recently I did a password reset for the sharepoint administration accounts. When trying to access the shared services administration page I get the error: "Cannot connect to the configuration database....
0
votes
1answer
795 views

SharePoint foundation 2010 -Trial period for this product is about to expire

Sharepoint foundation 2010 Central Admin SharePoint Health Analyzer -- view issues Trial period for this product is about to expire , should i need to be worried or is it just a bug ?
0
votes
1answer
173 views

Creating a site collection in Central Admin's Web Application

Is it a bad practice to create a site collection in Central Administration's web application? Since it can only be created through PowerShell (not through the UI), it makes me think there is probably ...
0
votes
3answers
2k views

Can't open Sharepoint 3.0 Central Administration

Hiii...i'm new on this sharepoint. i have installed project server 2007 in my windows 2003 server. it works previously but yesterday after i installed some microsoft updates, i can't open sharepoint ...
0
votes
0answers
27 views

Issue in workflow in Sharepoint 2013

I created workflow, its not working properly but previously its working fine, i restore the page to previous version and checked all the content types issue is same can anyone help me what are the ...
0
votes
1answer
33 views

Should we install central admin on Search server?

We have 3 servers - one for web and app, one for search and one for sql. Should we install central admin on search server as well?
0
votes
1answer
26 views

How to setup Out going email in Sharepoint foundation on windows7 machine

Trying to set alert on discussion post. The SharePoint development environment has set up on windows 7 machine with installed SharePoint 2010 foundation. I have to set up Outgoing E-Mail Settings ...
0
votes
0answers
28 views

user profile synchronization not working

I had a issue with my user profile synchronization and i recreated a new user profile synchronization and once i did that i when into "Configure Synchronization Connections" then created new ...
0
votes
0answers
22 views

How do I remove the current Subscription on SharePoint Central Admin of update it

I have been getting this error in Application Management-->Manage Service Application.In this the error comes Subscription Service Application Microsoft SharePoint Foundation Subscription ...
0
votes
0answers
19 views

How do I access a Service Application field in Central Admin using CSOM from JavaScript?

In Central Admin you go to Service Applications and you will see a list of applications. For example: Access Services 2010. When you click Access Services 2010 a list of fields is displayed as ...
0
votes
1answer
29 views

Usage Reports empty for SharePoint Online tenancy

My company has a SharePoint Online tenancy with a Business Essentials license. A lot of the SharePoint administration is handled through the Central Administration module, however this module is not ...
0
votes
1answer
18 views

Changing Ranking Model for Business Essentials licensed SharePoint Online tenancy

All of the documentation I've found refers to changing the Ranking model using the Central Administration module, or by using the SharePoint Online Management Shell. Due to my company's Business ...
0
votes
0answers
17 views

ContentDB is not mount with new release showing old data in list and libraries

I normally do my local machine developments in to another server which is having same environment i have begin working locally by restoring the local .wsp solution backup and .bak site collection ...
0
votes
0answers
35 views

After SharePoint site restore not update the content DB

I got the SharePoint 2013 site collection back and solution wsp and restore them in new environment. It is done. But when I go to the sharepoint list and update the list with front end custom web art ...
0
votes
0answers
27 views

sync Ad custom atrbute with userprofiles

I have tried and failed to use the built-in UI to map some custom properties from an AD over to SharePoint. That is when I went over to a Powershell script that can do the same. The problem I'm ...
0
votes
1answer
54 views

OrphanApp message in Health analyzer

The health analyzer shows a lot of [OrphanApp] messages. E.g. [OrphanApp] App [d7cce181-a109-415d-9ee0-ff1f77d110c0] is orphaned in the database [xxx] on site collection [a702dcca-0c41-43f4-9fb3-...
0
votes
1answer
32 views

Import .cmp file to webapplication

I have exported my site with Central Admin to .cmp Now I use Import-spweb to import it to another webapplication like this : `Import-SPWeb http://srvdev:7070/Linstance/ -Path C:\Bak\Linstance.cmp -`...
0
votes
1answer
128 views

Solution deployment stuck on deploying sharepoint 2013

those are the properties of my wsp : I use SPSD to deploy my solution, there is no error on SPSD log and SP log . I Restarted the SharePoint Timer service and the administration services on all my ...
0
votes
0answers
32 views

How to add a new extension in SharePoint 2010 file type management AUTOMATICALLY?

I'm trying to figure out how to add a new file type in the file type list manager. I do know the procedure to add a new type manually using the SharePoint 2010 Central administration. I did it to add ...
0
votes
0answers
12 views

PowerPivot Performance Dashboard - How do I customize it?

I am a farm administrator and the performance dashboard that I see for all the PowerPivots hosted is good but I need to customize it a bit. My question is, when I try to connect to the SSAS cube which ...
0
votes
0answers
11 views

SPContentDatabase.Sites.Count differs from SPContentDatabase.CurrentSiteCount

I'm tracing an issue regarding broken site collections which are shown for our mysite webapplication. They're listed in central administration, but I can't load them using Get-SPSite $url. They're ...
0
votes
2answers
100 views

Unable to open App permission (Central Admin->Apps->App Management->App permission)

I am unable to open App permission (Central Admin->Apps->App Management->App permission). It shows error The remote server returned an error (503) service unavailable. I am also unable to add ...
0
votes
2answers
94 views

SharePoint 2010 subsite doesnt open

We have 3 SharePoint Front ends server and I can access top level site and other site collections. But there is 1 SharePoint subsite that I cant access from central administration and also if any ...
0
votes
2answers
79 views

Why SharePoint 2013 keep ask me credential when I click 'Manage web applications' in Central Administration

I have a virtual machine which is Windows Server 2012 and Sharepoint 2013. This is what I did: • Log in the box • Open the sharepoint central admin , • Click ‘Manage web ...
0
votes
1answer
16 views

Cant find Timer Account SharePoint 2013

To solve a problem in upgrading to Enterprise I am trying to learn/find how to do the following. I can not find on the internet where that is for Sharepoint 2013 When I changed the Timer account to a ...
0
votes
0answers
24 views

Sub Domain vs non Sub domain Host Header Web Apps

Is there any advantage to using sub-domains in Host Header Web Apps? Example: http://portal.contoso.com and http://mysites.portal.contoso.com vs. http://portal.contoso.com and http://mysites....
0
votes
0answers
74 views

Opening profile site causes unexpected error

I face this kind of problem in our client which use SharePoint 2010. Seems like UserProfileService works fine and all profiles are up to date and synced with AD. One person profile is causing the ...
0
votes
3answers
153 views

unable to remove deleted site collection “Unable to find specified file”

I am facing a strange problem on my SharePoint Enterprise 2013. I have previously deleted some site collections from central administration. Now I want to remove them permanently. So I run the ...
0
votes
0answers
87 views

DB Sync Large Size

My DB Sync database is very large atm over 20 GB. I applied a patch which was suppose to fix this from- https://support.microsoft.com/en-us/kb/2597150 However, I have checked the DB Sync and it is ...
0
votes
0answers
55 views

which rule is the responsible for throw warning Drives are at risk of running out of free space

In a sharepoint farm in every server i saw below warning message in event viewer The SharePoint Health Analyzer detected a condition requiring your attention. Drives are at risk of running out of ...
0
votes
0answers
40 views

On-Prem SharePoint Tenancy – how to create one?

According to docs etc. there is default farm-wide tenancy created which is required by Apps, via App Mngmt Service and Site Subscription Service. I have created an SP farm with the default tenant and ...
0
votes
0answers
158 views

PowerPivot Management Dashboard Processing Timer Job Fails

Been having an issue with our PowerPivot config that has plagued us. MS Support even has yet to resolve. So with much trial and error, we did successfully configure SSAS in SP mode, the service app ...
0
votes
0answers
30 views

SharePoint and SSL Certificates location

After applying a certificate to a web application, i can run netsh http show sslcert in the Command Promt and it lists all the SSL server certificate bindings on the server. One thing i can notice is ...
0
votes
0answers
22 views

Remove-spdeletedsite will raise the following error “unable to find the specified path” [duplicate]

I run the following command:- get-spdeletedsite which showed me a list of deleted site collections, now i run the following to remove the deleted sites as follow:- remove-spdeletedsite 032*********...
0
votes
0answers
15 views

timer jobs are showing “N/A” for their last run & schedule incremental search are not firing [duplicate]

I have SharePoint enterprise server 2013 with SP1, and i check my timer jobs and many of them are showing "N/A" beside their last run time, as follow:- now i run the following command :- Start-...