SharePoint Central Administration (the CA) is a web application that typically exists on a single server in the farm.

learn more… | top users | synonyms

0
votes
1answer
56 views

Site Collection 403 forbidden

I created a new SP2013 Web application and I mounted two old content DB. Now I am getting error 403 while opening some sites from the browser. Sites were working fine, there are no locks and I am ...
0
votes
0answers
20 views

Problem while installing SP solution “Timeout error CodePlex.SharePointInstaller.InstallException: Timeout error”

I am trying to install SP solution inside my SharePoint 2013, but during the installation i got the following exception :- ***** Bamboo Core V2 (Prerequisite Component) ***** ***** ERROR ***** ...
0
votes
1answer
1k views

“Launch the Farm Configuration Wizard” link missing for Farm Admin

I have two service accounts as below. Setup - This is part of local admin and I used this to install SharePoint Farm - This is my farm administrator and it is not part of local admin When I log in ...
0
votes
1answer
35 views

Missing departement in user profile

I have a user whose account does not display department in the user list in a site SharePoint 2010. For example, user2's departement does not appear in the list. But this departement information ...
1
vote
2answers
674 views

SharePoint 2013 Workflow Service Application not visible in Central Admin nor in Get-SPServiceApplication

I found this posting Sharepoint 2013 Workflow Manager Missing Service when looking for an answer to the very same symptom -- and when I saw Andrew Connell answering figured I was saved! But, no ...
1
vote
1answer
16 views

VM Snapshot recovery of MOSS 2007?

Has anybody ever recovered their MOSS 2007 farm from VM snapshots from the night prior? MOSS VM, 2 WFE VMs and a SQL 2005 blade. Say SharePoint becomes corrupted and we just can't fix it. Any good ...
0
votes
1answer
806 views

Not able to create a web application and site collection in SharePoint 2013

I am not able to create a site collection or web application from Central Administration in SharePoint 2013. It gives me server error. One month back I was able to create but now I am unable to create ...
0
votes
1answer
378 views

How to add a site collection tempalte to the central administration?

I am trying to create a site collection template and put it in the "custom" tab in the central administration. In this way whenever i want to create a new site collection i will be able to choose my ...
1
vote
2answers
32 views

What is the difference between “Permission Policy” and “Permission Level” in SharePoint?

I have been going through various permissions available in SharePoint and I can find two ways to set permissions — Permission Levels and Permission Policy. I am able to assign users Permission Level ...
0
votes
0answers
20 views

Not able to log onto central administration

I have installed SharePoint Foundation 2010 on my Windows 8 machine by editing the config file. At the product configuration stage, it did not ask me to enter any login credential or database details, ...
1
vote
0answers
217 views

SharePoint 2013 Health Report List alerts not sending emails, job-immediate-alerts last run time N/A in CA

We are trying to configure email alerts on the Central Admin Health Report list in SharePoint 2013. We get the confirmation email when the alert is first created, but nothing when a new error or ...
1
vote
1answer
38 views

User Profile Service Not working

I will try to be as specific as possible. I have deleted User Profile Service Application, and remade it many times. I think the first two times i Deleted the Synchronization first, and then the ...
6
votes
3answers
9k views

Enable Business Data Web Parts in site

I am using SharePoint Server 2010 and we do have Enterprise licenses. But what feature AND WHERE must be turned on in order to show the Business Data Web Parts like in the image below. Something ...
0
votes
1answer
84 views

Sorry this site hasn't been shared with you

In SharePoint 2013, I am the administrator for central admin and all site which I have created so far. Now, I am facing the above mentioned error when I access the site. The problem exits still now ...
0
votes
1answer
110 views

Attempted to perform an unauthorized operation

Hi, When I try to add a mapping to RefinableString00, it tells me: "The settings could not be saved because of an internal error: Attempted to perform an unauthorized operation." I am working on ...
1
vote
3answers
1k views

Delete Site on Central Administration

I did an oopsie with central administration on SharePoint 2010. Instead creating site collection, i create a site within the ca. I tried to delete it by go to site setting > sites and workspaces > ...
1
vote
1answer
18 views

Exchange Web Application Adress

Can someone describe all necessary steps that have to be done to completely exchange a web applications url? In my example I want to exchange the url or our my sites app. I don`t want to just add an ...
1
vote
1answer
555 views

SharePoint 2010 Central Administration link not working

I have problem on a SharePoint 2010 Server installation where the Central Admin icon/link (the one in start menu) isn't working. It opens a browser with a URL to the root address of the server, then ...
0
votes
0answers
9 views

2010 records management permissions

Backstory: Our company has a migrated 2007 to 2010 site collection. The site collection has a fair number of sites underneath it. One of the subsites is starting to use in-place records management. ...
0
votes
2answers
23 views

Move-SPSite 403 Forbidden

I performed a move-spsite on a site collection. Now when I try to link the site (/sites/mySiteCollection) I get 403 Forbidden. (I am site collection administrator). The move operation ended with no ...
2
votes
1answer
37 views

User Profiles in DEV and PROD have different Number

I have DEV and PROD SharePoint 2010 Server environments. DEV is a copy of production a few months old. The User Profile configuration is, I believe, identical. Same sources, same FIM. However, the ...
0
votes
1answer
36 views

Powershell PS1 clone SP permissions Exception

I have found this nice PS1 that clone permissions from a SPUser To Other. When give inputs Many things goes wrong but I have non idea what. Has Anybody any idea about this issue? PS ...
0
votes
1answer
34 views

Add server to farm - missing patch / different versions numbers on the same update

I was going to add a new server to our SharePoint farm today to scale out the search service application to it's own server. Installing prerequisites, installing SharePoint 2013 - everything went on ...
1
vote
1answer
18 views

Service Application stuck on stopping! How can i resolve this issue?

Hi guys I accidentally installed two User Profiles Services, now i can't uninstall one, an d it's stuck on stopping state. Someone can help me?
0
votes
1answer
15 views

Error when doing basic tasks in SharePoint Central Admin (2010) After moving VM

'System.Collections.Generic.List' is an unexpected token. Expecting white space. This error occurs when trying to provision a new web application among other things. The ULS logs don't give any ...
0
votes
1answer
35 views

How to restore exported list cmp file

I went to SharePoint 2013 central administration - Backup and restore - Granular Backup - Export a site or list and Exported a list which as .cmp extension. Now how do I restore this list in ...
0
votes
1answer
37 views

Search service application error in SharePoint 2013

I want to configure search service application in SharePoint 2013. When i go to CA > manage services is shows below view. On the place of started or stopped it shows 'error'. I'm using admin ...
0
votes
3answers
27 views

How to change title of Central Admin in Create by AutoSPInstaller

In the top left hand corner of my Central Admin site seem to be a title that got set some home. I want to change it but cannot find any setting for this. What I am talking about is "SharePoint - ...
2
votes
1answer
37 views

No permission to retract/uninstall from CA, but from PowerShell

I have a weird permission-related problem. My account is entered as a local administrator, just to be on the safe side. If I want to retract or remove solutions within the CA I am getting either an ...
2
votes
6answers
17k views

What is causing this error :- Restore-SPSite : <nativehr>0x80070003</nativehr><nativestack></nativestack>

I want to restore a site collection to my staging environment , and when i typed the following power shell command :- PS H:\> Restore-SPSite http://ggvstg01:12160/discussionforum/GeneralDiscussi ...
0
votes
0answers
25 views

Missing Server Side Dependencies in Health Analyzer belongs to App server not Front ends

I've problem trying to cleaning up my content databases of missing server side dependencies. The thing is that I think it's showing up dependencies that belongs to APP server not Front-end server. ...
0
votes
1answer
44 views

SQL Database 'Project_Content' on SQL Server instance 'XXX' not found - after removing project server

I keep getting this error in event viewer. I reckon project server was installed before on the farm and it has been removed but it seems its still looking for the content database see error below SQL ...
0
votes
1answer
56 views

Infopath forms not added to central admin after deploying workflow

I am making changes to several SharePoint state machine workflows that each contain Infopath forms for the workflow tasks. I have been able to deploy all but one of them successfully. The problem I am ...
2
votes
4answers
621 views

All sites are read only, even for site administrators

Every site in the collection is now read-only. I can still change settings in the central admin site but am unsure what has changed. This affects everyone, users with write permission, even site ...
1
vote
0answers
124 views

SP 2010 Service Pack 2 - The trial period for this product has expired

Brand new 2010 SP 2 install. Entered Enterprise key, successfully went through config wizard. I configured a couple of different web apps with team sites and both of them give me The trial period ...
0
votes
1answer
33 views

“Cannot connect to the configuration database” after changing app pool identity in SharePoint 2010?

The main web application on port 80 was running on sysadmin account in application. I changed identity to Domain user account. Added that user to config and admin databases as db owner and ...
2
votes
0answers
1k views

Create a new Central Administration Content Database

Currently the Content Database for my Central Administration site has exploded to over 50GB, and expands to over 100GB everynight (leaving 50GB of free space). After much investigating I have ...
0
votes
1answer
65 views

SPException :Trial of Product expired error at Microsoft.Office.Server.UserProfiles.ProfileManagerBase.ValidateLicensing()

I am getting Trial product expired error when I want to open team site. Only settings page can be opened rest of pages I am getting error and stack trace is ...
0
votes
1answer
990 views

SPProductVersionJobDefinition throws Collection was modified; enumeration operation may not execute

I just finished Sp1 Upgrade in a Sp2013 Server Dev Environment. Going through the Windows Event log i discovered following error: The Execute method of job definition ...
0
votes
1answer
49 views

SP2013 Foundation, Primary Site Collection Administrator no domain user

I am new in SP Foundation, I have to create a new Site Collection from the Central Administration. I have to set the Primary Site Collection Administrator with a local user, I have no domain and my SP ...
2
votes
1answer
81 views

After changing AAM SharePoint 2013 Prompting for Credentials

I have SharePoint 2013 foundation. Till now I am connecting with sharepoint website with server name. Now I added new AAM url to connect different url. But when I am trying to access with new AAM ...
0
votes
1answer
31 views

Custom Action Location on Central Administration

I want to add a custom admin application page in central administration. I successfully deployed a custom Group on the default Central Administration Page with the Elements.xml. But now, I have some ...
3
votes
3answers
57 views

Uninstall and remove the solution from SharePoint Server 2010 thoroughly

I want to ask how to uninstall and remove the solution package from SharePoint Server 2010 thoroughly? I have a problem when I deploy a solution in SharePoint Server 2010. This solution had deployed ...
0
votes
2answers
81 views

Solution deployed in Central Administration, but Web Part missing

I have WebApp at URL http://AUrl/ I have deployed solution with single file in _layout. And then removed that solution and installed upgrade with new web part in it. I can see in Central ...
1
vote
1answer
20 views

How i get to know on which server, web application is running

i have a sharepoint farm consists of 3 servers. I have different web apps deployed on that farm. I want to know on which server a specific web app is running? is there any way to know this through ...
0
votes
1answer
28 views

Issue while exporting site

We are facing an error while exporting a site: The object of type Web and URL that was configured as part of the Export Settings does not exist. Verified the below options: Ran the Powershell ...
2
votes
2answers
43 views

Farm outgoing email multiple addresses

Is it possible in SP2013 to configure multiple email accounts for the outgoing email? I wish to have one email address for each web application.
1
vote
2answers
661 views

How to replace the server name in the web application URL

I have a server named sv002, and I have created an intranet web application at the root of this server. So currently I am able to access the web application using the following URL: - http://sv002. ...
1
vote
1answer
149 views

SharePoint Online Admin Center Url

I'm looking to validate a sharepoint online admin url, will this always be username-admin.sharepoint.com. Would it be safe to say that if a url ends with -admin.sharepoint.com is valid admin site? ...
0
votes
0answers
45 views

unable to provision a new Central Administration web application

I was facing a problem when accessing the Central administration web application that it keeps raisng “File not found” inside my SharePoint server 2013 , although the web application is running inside ...