SharePoint Central Administration (the CA) is a web application that typically exists on a single server in the farm.

learn more… | top users | synonyms

0
votes
0answers
7 views

Content database “Version” in table != (get-spfarm).buildversion

How is this possible? The Content database with the version 15.0.4719 was generated with this server, of version 4569. I only noticed it because I tried taking a backup and mounting it to another ...
2
votes
2answers
22 views

How to implement a team site( document library, search, views dashboards) with No server access, No Sharepoint designer access

I am new to sharepoint, and have started a project and Just finished to gather requirements. I have also read about sharepoint and I have a big picture of it. This is my development environment and ...
0
votes
1answer
15 views

Read ULS Log Path Location from Central Administration

I need to access ULS log path location from central administration through programmatically. I used below code for get folder of logs and able to read all the logs text files. string logfolder = ...
0
votes
1answer
28 views

MissingWebPart Microsoft.Office.Server.Search.WebControls.SearchApplicationShortcutsList

In Sharepoint Health Analyzer I've got a few errors for Missing WebParts in Search (SearchApplicationShortcutsList, FarmSystemStatus, FarmSearchApplicationList, SearchTopologyOverview, ...
0
votes
0answers
11 views

install reporting services on sharepoint 2013 stand alone

Is reporting services install on sharepoint 2013 stand alone? I install sql server feature and add-in Microsoft sharepint, when I complete create service I give an error: The database engine ...
0
votes
1answer
29 views

Subsite creation disabled in Central Admin, but users can still create subsites

I verified that the settings in Central Admin were disabled so that users could not create their own subsites. However, they are still creating their own subsites. Is there a setting in each site that ...
0
votes
1answer
32 views

Timer job runs multiple times

I have a timer job that run multiple times, even though I have specified the SPJobLockType to SPJobLockType.Job. My constcrutors look like this public TimerJobTest() { } public TimerJobTest(string ...
0
votes
1answer
19 views

New Search Scope

I'm creating a new search scope which is set to include all content from a specific sub site. I am aware that I need to wait for the scheduled (or manual) update to run before the scope is ready ...
0
votes
3answers
31 views

User Profile Service Application not available on central admin services

I'm setting up an app store in sharepoint and the user profile service is required. The creation of this service is not available in the manage services on server. How can I enable this as on option ...
1
vote
1answer
16 views

SharePoint 2013 People and Groups missing from Site Settings

I'm trying to access People and Groups from Site Settings in the root of my site collection but it doesn't appear in the options (In fact most of the options are missing) I fear that one of our other ...
1
vote
1answer
24 views

Database restore fails due to consistent RESTORE command

I have a backup of a sharepoint 2010 farm that I am attempting to restore using Central Admin. One of the reasons for failure is a content database restore that fails, the error is: Object ...
1
vote
1answer
28 views

Set alert in central administration to notify when timer job fails?

Is there a way to set an alert in SharePoint 2010 Central Administration to notify an administrator when a timer job fails? For example, I'd like to be notified when the following job's status equals ...
1
vote
1answer
31 views

Can not disable verbose loggin on sharepoint server 2013

I had some exception on my SharePoint server, so I went to CA >> Monitoring >> Diagnostic logging >>select all categories >> select Verbose After fixing the problem I went ...
2
votes
2answers
48 views

Confusion over timer job's last run time in Central Administration

This is creating little confusion for me. My timer job is scheduled to run between 5 am to 7 am but after a check I found the last run time is 8:32 pm ! I understand this is a daily job that runs but ...
0
votes
0answers
40 views

Unable to access configure managed account in SP 2013

I have a test lab and on the host machine I installed AD, SQL and Sharepoint 2013. Everything went fine until I wanted to configure managed accounts through Security Tab. I got this error message: ...
0
votes
0answers
63 views

Problem while installing SP solution “Timeout error CodePlex.SharePointInstaller.InstallException: Timeout error”

I am trying to install SP solution inside my SharePoint 2013, but during the installation i got the following exception :- ***** Bamboo Core V2 (Prerequisite Component) ***** ***** ERROR ***** ...
0
votes
1answer
43 views

Missing departement in user profile

I have a user whose account does not display department in the user list in a site SharePoint 2010. For example, user2's departement does not appear in the list. But this departement information ...
1
vote
1answer
22 views

VM Snapshot recovery of MOSS 2007?

Has anybody ever recovered their MOSS 2007 farm from VM snapshots from the night prior? MOSS VM, 2 WFE VMs and a SQL 2005 blade. Say SharePoint becomes corrupted and we just can't fix it. Any good ...
1
vote
2answers
57 views

What is the difference between “Permission Policy” and “Permission Level” in SharePoint?

I have been going through various permissions available in SharePoint and I can find two ways to set permissions — Permission Levels and Permission Policy. I am able to assign users Permission Level ...
0
votes
0answers
27 views

Not able to log onto central administration

I have installed SharePoint Foundation 2010 on my Windows 8 machine by editing the config file. At the product configuration stage, it did not ask me to enter any login credential or database details, ...
1
vote
1answer
61 views

User Profile Service Not working

I will try to be as specific as possible. I have deleted User Profile Service Application, and remade it many times. I think the first two times i Deleted the Synchronization first, and then the ...
0
votes
1answer
129 views

Site Collection 403 forbidden

I created a new SP2013 Web application and I mounted two old content DB. Now I am getting error 403 while opening some sites from the browser. Sites were working fine, there are no locks and I am ...
0
votes
0answers
10 views

2010 records management permissions

Backstory: Our company has a migrated 2007 to 2010 site collection. The site collection has a fair number of sites underneath it. One of the subsites is starting to use in-place records management. ...
0
votes
2answers
59 views

Move-SPSite 403 Forbidden

I performed a move-spsite on a site collection. Now when I try to link the site (/sites/mySiteCollection) I get 403 Forbidden. (I am site collection administrator). The move operation ended with no ...
2
votes
1answer
39 views

User Profiles in DEV and PROD have different Number

I have DEV and PROD SharePoint 2010 Server environments. DEV is a copy of production a few months old. The User Profile configuration is, I believe, identical. Same sources, same FIM. However, the ...
0
votes
1answer
62 views

Powershell PS1 clone SP permissions Exception

I have found this nice PS1 that clone permissions from a SPUser To Other. When give inputs Many things goes wrong but I have non idea what. Has Anybody any idea about this issue? PS ...
0
votes
2answers
312 views

Attempted to perform an unauthorized operation

Hi, When I try to add a mapping to RefinableString00, it tells me: "The settings could not be saved because of an internal error: Attempted to perform an unauthorized operation." I am working on ...
0
votes
2answers
86 views

Add server to farm - missing patch / different versions numbers on the same update

I was going to add a new server to our SharePoint farm today to scale out the search service application to it's own server. Installing prerequisites, installing SharePoint 2013 - everything went on ...
1
vote
1answer
28 views

Service Application stuck on stopping! How can i resolve this issue?

Hi guys I accidentally installed two User Profiles Services, now i can't uninstall one, an d it's stuck on stopping state. Someone can help me?
1
vote
1answer
18 views

Exchange Web Application Adress

Can someone describe all necessary steps that have to be done to completely exchange a web applications url? In my example I want to exchange the url or our my sites app. I don`t want to just add an ...
0
votes
1answer
83 views

How to restore exported list cmp file

I went to SharePoint 2013 central administration - Backup and restore - Granular Backup - Export a site or list and Exported a list which as .cmp extension. Now how do I restore this list in ...
0
votes
1answer
17 views

Error when doing basic tasks in SharePoint Central Admin (2010) After moving VM

'System.Collections.Generic.List' is an unexpected token. Expecting white space. This error occurs when trying to provision a new web application among other things. The ULS logs don't give any ...
0
votes
3answers
43 views

How to change title of Central Admin in Create by AutoSPInstaller

In the top left hand corner of my Central Admin site seem to be a title that got set some home. I want to change it but cannot find any setting for this. What I am talking about is "SharePoint - ...
0
votes
1answer
40 views

Search service application error in SharePoint 2013

I want to configure search service application in SharePoint 2013. When i go to CA > manage services is shows below view. On the place of started or stopped it shows 'error'. I'm using admin ...
2
votes
1answer
64 views

No permission to retract/uninstall from CA, but from PowerShell

I have a weird permission-related problem. My account is entered as a local administrator, just to be on the safe side. If I want to retract or remove solutions within the CA I am getting either an ...
0
votes
0answers
28 views

Missing Server Side Dependencies in Health Analyzer belongs to App server not Front ends

I've problem trying to cleaning up my content databases of missing server side dependencies. The thing is that I think it's showing up dependencies that belongs to APP server not Front-end server. ...
0
votes
1answer
78 views

SQL Database 'Project_Content' on SQL Server instance 'XXX' not found - after removing project server

I keep getting this error in event viewer. I reckon project server was installed before on the farm and it has been removed but it seems its still looking for the content database see error below SQL ...
0
votes
1answer
168 views

Sorry this site hasn't been shared with you

In SharePoint 2013, I am the administrator for central admin and all site which I have created so far. Now, I am facing the above mentioned error when I access the site. The problem exits still now ...
0
votes
1answer
64 views

“Cannot connect to the configuration database” after changing app pool identity in SharePoint 2010?

The main web application on port 80 was running on sysadmin account in application. I changed identity to Domain user account. Added that user to config and admin databases as db owner and ...
0
votes
1answer
85 views

SPException :Trial of Product expired error at Microsoft.Office.Server.UserProfiles.ProfileManagerBase.ValidateLicensing()

I am getting Trial product expired error when I want to open team site. Only settings page can be opened rest of pages I am getting error and stack trace is ...
0
votes
1answer
104 views

Infopath forms not added to central admin after deploying workflow

I am making changes to several SharePoint state machine workflows that each contain Infopath forms for the workflow tasks. I have been able to deploy all but one of them successfully. The problem I am ...
2
votes
1answer
100 views

After changing AAM SharePoint 2013 Prompting for Credentials

I have SharePoint 2013 foundation. Till now I am connecting with sharepoint website with server name. Now I added new AAM url to connect different url. But when I am trying to access with new AAM ...
0
votes
1answer
42 views

Custom Action Location on Central Administration

I want to add a custom admin application page in central administration. I successfully deployed a custom Group on the default Central Administration Page with the Elements.xml. But now, I have some ...
3
votes
3answers
72 views

Uninstall and remove the solution from SharePoint Server 2010 thoroughly

I want to ask how to uninstall and remove the solution package from SharePoint Server 2010 thoroughly? I have a problem when I deploy a solution in SharePoint Server 2010. This solution had deployed ...
1
vote
1answer
21 views

How i get to know on which server, web application is running

i have a sharepoint farm consists of 3 servers. I have different web apps deployed on that farm. I want to know on which server a specific web app is running? is there any way to know this through ...
0
votes
2answers
127 views

Solution deployed in Central Administration, but Web Part missing

I have WebApp at URL http://AUrl/ I have deployed solution with single file in _layout. And then removed that solution and installed upgrade with new web part in it. I can see in Central ...
0
votes
1answer
34 views

Issue while exporting site

We are facing an error while exporting a site: The object of type Web and URL that was configured as part of the Export Settings does not exist. Verified the below options: Ran the Powershell ...
2
votes
2answers
60 views

Farm outgoing email multiple addresses

Is it possible in SP2013 to configure multiple email accounts for the outgoing email? I wish to have one email address for each web application.
1
vote
1answer
412 views

SharePoint Online Admin Center Url

I'm looking to validate a sharepoint online admin url, will this always be username-admin.sharepoint.com. Would it be safe to say that if a url ends with -admin.sharepoint.com is valid admin site? ...
0
votes
0answers
60 views

unable to provision a new Central Administration web application

I was facing a problem when accessing the Central administration web application that it keeps raisng “File not found” inside my SharePoint server 2013 , although the web application is running inside ...