Administration is the task of keeping our servers running smoothly.

learn more… | top users | synonyms

0
votes
1answer
2k views

Sharepoint site does not appear on IIS Manager, error in opening site in a sharepoint designer

I have created a site collection and then create two team sites on sharepoint server. Sites are working fine from central Admin but they are not appearing in IIS manager. Also when I try to edit a ...
0
votes
1answer
234 views

Merging two threads in a MOSS 2007 Discussion Board

I have an email-enabled discussion board on a MOSS site which is working fine except that sometimes people will be using obscure email clients that don't reply with all headers or otherwise operating ...
0
votes
2answers
209 views

Manage sub sites lifecycle

I am looking for options to manage the proliferation of sub-sites under our site collections for our Intranet. Right now the creation of site collections is done by IT, but we want the ability to ...
0
votes
1answer
2k views

Changing service account password

I have just started at an organisation and when I review the Event Viewer it is filled with Event 6641 errors. Basically the error is: Event Type: Error Event Source: Office SharePoint Server ...
0
votes
1answer
658 views

Database requirement for fast for sharepoint 2010?

We would like to install Fast for Sharepoint 2010 in our medium scall Sharepoint 2010 Farm and would like to know how many databases are required and what about the other Database requirements? I ...
0
votes
3answers
252 views

Workflow Migration from a SharePoint 2007 web-application

We have a custom workflow in a SharePoint 2007 web-application and would like to use the same workflow in another web-application (SharePoint 2007). How can we achieve this? do we have any migration ...
0
votes
1answer
186 views

How to Trace JAR file execution is hosted on IIS6.0 Server [closed]

We are using few JAR files in our web-application hosted on IIS6.0 Server and those files are used in somepages, we want to trace the execution of those files (both in client and server side) however ...
0
votes
1answer
2k views

Mysite Migration from SharePoint 2007 to SharePoint 2010 without a Content DB migration

We have 3000 and add users in our SharePoint 2007 farm and they do have their Mysites, Now we want to migrate only 200 users mysites (including the contents) to SharePoint 2010 farm. Want to perform ...
0
votes
2answers
322 views

Central Administration pointing to wrong port

When I log into WSS 3.0 Central Administration it is pointing to an old tcp port which was used for testing. How do I configure this to open to my main site?
0
votes
3answers
471 views

What is the best way to manage the permission Hierarchy?

Our current practices are composed of only using Active Directory groups for large swaths of access, such as the top site collection permissions. Any other permissions are to be handled within ...
0
votes
1answer
367 views

Enable audit setting for a production site collection

Shall we recommand to have an audit settings enabled for a production site collection? if so, what are all the things that we have to consider before that? what would be the maximum size of an ...
0
votes
1answer
2k views

Why SharePoint is not considering 'dbo.AuditData' table while calculating the site-collection size?

We have a heavy used site collection with a 30GB quota limit on the content DB - WSS_WebApp_Content1, I have verified the 'dbo.AuditData' table and found that it has 1.4c records and is 35 GB in size. ...
0
votes
1answer
446 views

My Calendar Webpart is not displaying the local time

My Calendar webpart (OOB) is showing US time irrespective of the customer location, is that expected? if so, how it could be resolved ? Note: Our servers are in US however customers are in throughout ...
0
votes
1answer
463 views

Personal site URL in User Profile - SSP?

User has deleted his Mysite E.g., Site Action -> Site settings -> Delete this Site. however his mysite site-collection URL is still present in the User profile in SSP. Is that expected ? Update: ...
0
votes
1answer
81 views

Search in SSP giving error

While accesing Search scoped in SSP of web application, I am getting the following error: "The search service is currently offline. Visit the Services on Server page in SharePoint Central ...
0
votes
1answer
56 views

Performance Metrics and CA Configuration & Content DB?

When can we expect a maximum number of SQL connections for the Central Administration Configuration & Content DB? and what are all the important tables in these databases that an administrator ...
0
votes
1answer
267 views

Performance tuning and Manage Farm-Level Search Settings

Below options are available under "Manage Farm-Level Search Settings" in Central Administration Connection time (in seconds): 60 Request acknowledgement time (in seconds): 60 I would like to know ...
0
votes
0answers
9 views

Accessing the built-in prompted link background images

I have added a group of promoted links inside my team site on SharePoint server 2013. I am not sure how I can see all the available background images that are inside the 15\templates\images folder and ...
0
votes
0answers
16 views

Can not remove a managed account from sharepoint CA, it shows that it is associated with deleted application pools [duplicate]

I want to remove a managed account from my managed accounts list , where this managed account is not associated with any managed services or application pools. so i wen to "CA >> Security >> ...
0
votes
0answers
25 views

Modifying the build-in site columns ,, should this always be avoided

I have a team site collection inside SharePoint server 2013. Now I added a new issue tracking list, where the build-in site columns such as priority, status, description,comments,assigned to etc ...
0
votes
0answers
22 views

Remove-spdeletedsite will raise the following error “unable to find the specified path” [duplicate]

I run the following command:- get-spdeletedsite which showed me a list of deleted site collections, now i run the following to remove the deleted sites as follow:- remove-spdeletedsite ...
0
votes
0answers
14 views

timer jobs are showing “N/A” for their last run & schedule incremental search are not firing [duplicate]

I have SharePoint enterprise server 2013 with SP1, and i check my timer jobs and many of them are showing "N/A" beside their last run time, as follow:- now i run the following command :- ...
0
votes
1answer
35 views

Content database “Version” in table != (get-spfarm).buildversion

How is this possible? The Content database with the version 15.0.4719 was generated with this server, of version 4569. I only noticed it because I tried taking a backup and mounting it to another ...
0
votes
1answer
22 views

On Extending the web application of SharePoint 2013, the sharepoint site gives “HTTP 403 Forbidden” error?

I extended one of the web applications of sharepoint 2013, when I opened the site it is giving me error for the web application from which I extended another one. Means the original web application is ...
0
votes
0answers
45 views

Saving a subsite as Templete raised the following exception :- Error exporting the site field named “HashTags”

I use to work on a subsite and i use to save it as a Template without any problems, but today i rename the subsite name and i chnage its url, in addition to that i add/remove some columns, but when i ...
0
votes
1answer
52 views

How to allow access to SharePoint farm to users from specific AD group(s) only

The case: SharePoint 2013 Enterprise on-premises Windows Authentication There are about 20 AD domains in the company Several thousands users There is an AD group (that consists of another AD groups ...
0
votes
1answer
53 views

Blog Site RSS Web Part not shown

In Sharepoint 2013 a Blog Site RSS Web Part is not showed until the SC Admin account(s) navigates to the landing page for the first time. Any idea why this way? Or if it's possible to force it. ...
0
votes
0answers
2k views

what is causing this error “UserAgent not available, file operations may not be optimized. ”

I am working on an enterprise wiki site collection inside SharePoint 2013, and sometimes especially when modifying the wiki page name , users will get the following exception :- I checked the logs ...
0
votes
0answers
30 views

time out during solution installtion [duplicate]

I am trying to install a product named "Bamboo Wiki Publisher" insdie my sharepoint 2013 enterprise server. but the installtion fail and the installtion wizard showed the following error:- ***** ...
0
votes
1answer
32 views

How do you enable Enterprise Search Center for individual site collections?

Currently I've setup an Enterprise Search Center from central admin for the farm, but what I need is the ability for each site collection owner to create their own Enterprise Search Center site. So ...
0
votes
2answers
31 views

How to change what web parts are available to use in a site?

When adding a web part to a Web Part page, the only option I have are Lists and Libraries category. I'm looking to add a Content Editor web part, but that is not available. Is there a setting under ...
0
votes
0answers
94 views

Website is online but isn't responding to connection attemps

I am attempting to install SharePoint in a 3 tier farm using hyper-v My farm hasn't been configured by wizard and when I try to create a new site Collection it creates successfully, except when I ...
0
votes
0answers
27 views

Unable to access our SharePoint 2013 site when using VPN

When I'm using the Company's computer to login to our SharePoint site I'm unable to log in. I get the error message that it's unable to recognize the user. But when I'm using my personal computer ...
0
votes
1answer
23 views

Multiple Application Server

I am novice in SharePoint. Let me ask the reason why there is a need of multiple (specifically four) application server in a SharePoint farm. Actually we have a client and this is their ...
0
votes
1answer
20 views

Error when doing basic tasks in SharePoint Central Admin (2010) After moving VM

'System.Collections.Generic.List' is an unexpected token. Expecting white space. This error occurs when trying to provision a new web application among other things. The ULS logs don't give any ...
0
votes
0answers
21 views

wopi: how to show a file as read only

A document library has a file named "aa.docx" where the user "user1" has modified permissions. I want to show it to the user without the "Edit document", as if it's readonly. Is it posssible? With URL ...
0
votes
0answers
125 views

How to re-register Workflow Service in workflow manager 1.0?

I am using SharePoint 2013 Management Shell to re-register my Workflow Service due the following error I am having in Sharepoint Designer 2013: Microsoft.Workflow.Client.ActivityValidationException: ...
0
votes
1answer
117 views

SQL Database 'Project_Content' on SQL Server instance 'XXX' not found - after removing project server

I keep getting this error in event viewer. I reckon project server was installed before on the farm and it has been removed but it seems its still looking for the content database see error below SQL ...
0
votes
1answer
99 views

“Cannot connect to the configuration database” after changing app pool identity in SharePoint 2010?

The main web application on port 80 was running on sysadmin account in application. I changed identity to Domain user account. Added that user to config and admin databases as db owner and ...
0
votes
2answers
978 views

Product/Patch Installation or Server Upgrade Required - SharePoint 2010

OK, so I really only post here when I'm down to the last of my nerve trying to solve a problem, and this one definitely fits that bill. Here's the background: I work as a contractor for a large ...
0
votes
0answers
352 views

SP2013 - <nativehr>0x80070003</nativehr><nativestack></nativestack>

I successfully restored a backup from another farm a few of weeks ago using restore-spsite. I had to delete that site collection, now I want to restore it again with that same backup file. The 2 ...
0
votes
0answers
33 views

SharePoint 2010 Crawl failing on Applicaton Server, but Succeeding on WFE

I have a client using SharePoint 2010, and whose crawl has stopped working. Crawl is running from an APP server. When targeting the local application server as a crawl component in the Search ...
0
votes
2answers
18 views

Change of subsite address and now points to an error

I've managed to change the subsites address to 'Home.aspx' by mistake and need to change it back to something, what's the best way to do this? doesnt let me access the subsite anymore
0
votes
1answer
46 views

SharePoint Developement | Necessary to open visual studio with “Run as Administrator”?

I have created new environment for SharePoint development, added developers as domain user in AD. In my comapny there is a policy that no one has administrative prevelages. When I start Visual studio ...
0
votes
0answers
796 views

Cant open excel workbooks in browser sharepoint 2010

Okai I am currently facing an error when i try to open excel files in browser . it gives the prompt "The workbook can not be opened". Upon checking the logs I found the following entries in the log ...
0
votes
1answer
67 views

Users with different permission levels are seeing different page layouts?

I am working on an enterprise wiki site collection. And I have edited the EnterpriseWiki.aspx page layout , where I added some new columns and I have also remove the Page rating. Now users with ...
0
votes
0answers
15 views

Can you set Project Site administrator programaticaly?

Is there a way to change the Primary Administrator of a Project Server site from C# ?
0
votes
0answers
29 views

Mail server settings not changing

Having a strange issue with SP 2010 Foundation. In central admin we have an outgoing mail server set But in powershell if you call (get-spwebapplication)[1] | ...
0
votes
0answers
181 views

Sharepoint 2013 News feed web part giving 404

SharePoint 2013 news Feed is giving following error "SharePoint returned the following error: The remote server returned an error: (404) Not Found. Contact your system administrator for help in ...
0
votes
1answer
109 views

Browse button issue - Asset Picker

I just did a Backup - Restore of a site collection from one farm to another. On the destination after the restore, the "Browse..." is no longer working - the one that is used to navigate within ...