Take the 2-minute tour ×
SharePoint Stack Exchange is a question and answer site for SharePoint enthusiasts. It's 100% free, no registration required.

I'm using SP 2010, created a site based on publishing site which I modified with lists, masterpages...

then I created a template from that site. WHen using that template to create a new site I get no default page resulting in a 404 error when first visiting the site.

I tried the same scenario with team sites which worked perfect.

What's the problem with publishing based templates?

thanks

share|improve this question
    
Did you save site content when you saved the template? –  James Love Mar 2 '11 at 11:14
    
Yes I did, BTW, I saved the template through the designer –  Bassel Alkhateeb Mar 4 '11 at 15:11

1 Answer 1

Creating a template from Publishing sites is not supported as the templating function relies heavily on content types and other items that may not be available when you create a new site from the template.

Like you I've tried the workaround from 2007 by navigating directly to the Template creation page, which does work, but I've never succeeded in then deploying a site properly based on it.

I also wouldn't do this in a production environment as you'll leave yourself short on support options if you ever have to call Microsoft.

If you do want Publishing sites set-up in a certain way, your best bet is to use features that configure the site on activation in the manner that you need. (custom code)

Paul.

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.