Take the 2-minute tour ×
SharePoint Stack Exchange is a question and answer site for SharePoint enthusiasts. It's 100% free, no registration required.

Let me start off by saying that I know you can't install SharePoint 2013 on a Windows 7 machine (confirmed here: http://msdn.microsoft.com/en-au/library/ee554869.aspx). However my situation is this...

I am in the process of upgrading a large SharePoint 2010 intranet solution to SharePoint 2013. The application is hosted in SharePoint Online / Office 365 so consists entirely of sandbox solutions. For the moment, we do not have the capacity to rewrite the sandbox solutions as 2013 apps.

My current development machine is running Windows 7 and SharePoint 2010 (which I still need for supporting / developing other applications) and I am after the quickest & easiest way to use it for building my SharePoint 2013 sandbox solutions too.

I realise that re-imaging or duel-booting my laptop with Windows Server 2012 and SharePoint 2013 would solve my problems, but it certainly doesn't seem like the path of least resistance here!

So, I figured that if I copied the SharePoint 2013 assemblies to my machine (as you would when setting up a 2013 build server) then I'd at least be able to build the 2013 solutions locally and deploy / run them on my free Office 365 developer site. Is this feasible? I followed these steps to get this going: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ff622991.aspx

After changing the references in all my Visual Studio projects to point to the SharePoint 2013 assembly (and all the other steps listed here: http://victormaceda.wordpress.com/tag/upgrading-sharepoint-2010-projects-to-2013/), I'm still getting the following build errors in Visual Studio 2012:

Assembly 'Xxx, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=xxxxxxxx' uses 'Microsoft.SharePoint, Version=15.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=71e9bce111e9429c' which has a higher version than referenced assembly 'Microsoft.SharePoint, Version=14.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=71e9bce111e9429c'

I assume this is because I still have SharePoint 2010 installed on my system. Can anyone shed some light on what I need to do to get my SharePoint 2013 solutions to build on my 2010 development environment?

share|improve this question

1 Answer 1

It will likely be a lot easier to develop these as 2010 sandboxed solutions and deploy them to the 2013 site. Almost all 2010 solutions still work in 2013 and it even still has the 14 hive. If you need to develop each as an app that will be a little more work but that is not required for it to work in 2013. Even then an app is mostly packaging around a solution.

share|improve this answer
    
Couldn't agree more Ryan! Although we'd hoped to "future-proof" our solutions now while we're still in the main development phase (as opposed to deploying 2010 solutions to our 2013 production tenant and then kicking off a separate migration project down the track). Also, we ideally want our application to inherit the new 2013 look 'n feel so we didn't want to run our sites in 2010 mode. –  Nick Larter May 15 '13 at 4:46
    
So far each 2010 solution I have deployed has been able to deploy to 2013. They use the 2013 code and all run in 2013 mode. There haven't been any errors because not that much has changed in terms of the object model or the deployment process. –  Ryan Erickson May 15 '13 at 17:04

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.