Take the 2-minute tour ×
SharePoint Stack Exchange is a question and answer site for SharePoint enthusiasts. It's 100% free, no registration required.

I created BDC Model in VS 2012. After I deployed the project I can see ECT in BDC Service in Central Administration. But when I try to create an external content type I can see the external content type in list. It says

The Business Data Connectivity metadata store is unavailable. Check configuration and try again.

Why is this happening?

Added:

Pre-deployment and Post-deployment command line is empty in Project Properties(Sharepoint tab) . Should I write something in it? In Active Deployment Configuration there is Default and No Activision. Mine is Default. Feature1.Template.xml:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
<Feature xmlns="http://schemas.microsoft.com/sharepoint/">
</Feature>

Here is the Output:

------ Build started: Project: BDC, Configuration: Debug Any CPU ------ C:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v4.0.30319\Microsoft.Common.targets(1578,5): warning MSB3270: There was a mismatch between the processor architecture of the project being built "MSIL" and the processor architecture of the reference "Oracle.DataAccess, Version=4.112.3.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=89b483f429c47342, processorArchitecture=AMD64", "AMD64". This mismatch may cause runtime failures. Please consider changing the targeted processor architecture of your project through the Configuration Manager so as to align the processor architectures between your project and references, or take a dependency on references with a processor architecture that matches the targeted processor architecture of your project. BDC -> c:\Users\portalfarmadm\Documents\Visual Studio 2012\Projects\BDC\BDC\bin\Debug\BDC.dll Successfully created package at: c:\Users\portalfarmadm\Documents\Visual Studio 2012\Projects\BDC\BDC\bin\Debug\BDC.wsp

------ Deploy started: Project: BDC, Configuration: Debug Any CPU ------ Active Deployment Configuration: Default
Skipping deployment step because a pre-deployment command is not specified.
Recycle IIS Application Pool:
Recycling IIS application pool 'SharePoint -80'...
Retract Solution:
Retracting solution 'bdc.wsp'...
Deleting solution 'bdc.wsp'...
Add Solution:
Adding solution 'BDC.wsp'...
Deploying solution 'BDC.wsp'...
Activate Features:
No features in this solution were activated.
Skipping deploymentstep because a post-deployment command is not specified. ========== Build: 1 succeeded or up-to-date, 0 failed, 0 skipped ========== ========== Deploy: 1 succeeded, 0 failed, 0 skipped ==========

SOLVED

I forgot to describe an Entity. So it can't deployed it.

share|improve this question

1 Answer 1

You have many things to check:

  1. Services are properly configured and running - BDC and Managed metadata
  2. Check if you BDC service app is actually associated with the Web App in which you are trying to use the ECT.
  3. Permissions - go for the easy path - give access to everyone at the Model level and after solving it get back to reality.
  4. Check your ULS Logs - or enable diagnostics prior to checking if not configured already.
share|improve this answer
    
How can I do step 2? –  e.ozmen Apr 25 '13 at 4:58
    
Step 2 is related to both the BDC and Managed Metadata. Under Manage Web Applications select your Web Application, you need to check in the Ribbon something with Service Connections Associations. –  C. Marius - MVP Apr 25 '13 at 6:16
    
BDC and Managed Metadata Web Service is checked. As I see in ULS logs nothing goes wrong. –  e.ozmen Apr 25 '13 at 6:27
    
can you see your ECT via SharePoint designer? –  C. Marius - MVP Apr 25 '13 at 6:41
    
No.I can't. but it is still in BDC service. –  e.ozmen Apr 25 '13 at 7:01

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.