Take the 2-minute tour ×
SharePoint Stack Exchange is a question and answer site for SharePoint enthusiasts. It's 100% free, no registration required.

I'm trying to put a what's popular web part on my home page of a publishing site. The Web analytics web part seems to do exactly what I want.

However, it is empty, whatever parameter I try.

Is there any prerequisites to this webpart??

What I've checked :

  • The web analytics service application is set up and seems to be correct
  • Timers jobs are running and are populating the data
  • in the site administration, the different web analytic reports are showing populated with data
share|improve this question
    
Steve did you checked whether Search is also properly running? –  C. Marius - MVP Apr 22 '13 at 16:57
    
@C.Marius: the crawls were not properly scheduled. After a full crawl, results started to appear in the web analytic webpart. You may answer to the question, I'll grant you the reward for the answer! –  Steve B Apr 22 '13 at 19:38
    
That said, does it means I can use a search query to retrive the same results? I'll have to apply some visual customization and I bet this will be easier using a custom XSL transformation with search result webpart –  Steve B Apr 23 '13 at 7:22
    
Not really as all the data is stored in database (default WSS_Logging). –  C. Marius - MVP Apr 23 '13 at 13:08
add comment

1 Answer

up vote 1 down vote accepted

So go checking:

  1. Usage and Data Health Data Collection service is running
  2. The 3 timer jobs - Microsoft Sharepoint Foundation Usage Data Import and Microsoft SharePoint Foundation Usage Data Processing and Web Analytics Trigger Workflows are configured to run at regular intervals
  3. Log Collection Schedule is configured
  4. Is Search service properly working (returning results) after a full crawl
  5. With the job enabled and that some data in the database has been stored
  6. If you tried to customize the Web Analytics reports I've also noticed that the "Claims to Windows Token Service" must be started. I've found somewhere on a blog that also UDF Assemblies via Excel Service Application must show the reference to Microsoft.Office.Server.WebAnalytics.UI assembly in GAC.

Sorry, but without any other details with regards to what you've tried already, it would be difficult to propose anything else.

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.