Take the 2-minute tour ×
SharePoint Stack Exchange is a question and answer site for SharePoint enthusiasts. It's 100% free, no registration required.

I was able to integrate with Sharepoint 2013 CMIS producer only by using Basic HTTP Authentication!
According to Microsoft:
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/jj945829.aspx#SP15CMIS_Authentication
all other authentication methods are available, but so far I wasn't able to connect using NTLM or any other.

BTW using SoapUI and running against SOAP service:

http://mydomain/sites/mysite/_vti_bin/cmis/soap/RepositoryService.svc



Testing soap service:

<soapenv:Envelope xmlns:soapenv="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" xmlns:ns="http://docs.oasis-open.org/ns/cmis/messaging/200908/">
   <soapenv:Header/>
   <soapenv:Body>
      <ns:getRepositories/>
   </soapenv:Body>
</soapenv:Envelope>


At the same time Sharepoint native web service for the same web application and site:
http://mydomain/sites/mysite/_vti_bin/lists.asmx
runs with NTLM authentication just fine.

share|improve this question
    
A customer reported the exact same problem, adding details here for info/searchability: Server is SharePoint 2010 with NTLM authentication, client is CMIS Workbench, configured with Authentication: NTLM and URL https://server/_vti_bin/ListData.svc, result in CMIS Workbench: invalid argument: Bad request. Could anyone please contact Microsoft so that they fix their product? –  Nicolas Raoul Jan 8 at 11:13
    
@NicolasRaoul Unfortunately we don't have the option to contact Microsoft regarding their product. That is what every customer needs to do by themselves. –  Benny Skogberg Jul 15 at 8:40

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Browse other questions tagged or ask your own question.