Take the 2-minute tour ×
SharePoint Stack Exchange is a question and answer site for SharePoint enthusiasts. It's 100% free, no registration required.

Bit of a background:

  • Dev Enviornment - 1 X WFE/App Server, 1 X DB server
  • UAT Enviornment - 1 X WFE, 1 X App Server and 1 X DB Server

We have an infopath form published to a form library, using a data connection which is in the Data connection library (which has been approved). The data connection file is a simple ucdx file generated by InfoPath when creating a connection. It connects to a anonymously accessible web service to get some information.

Issue:
Works in Dev enviornment but does not work in UAT. We have used wireshark to see the netowrk traffic and there is no connection going out to the server hosting the web service. This is from the ULS log file:

InfoPath Settings under Configure form settings:

  • Increased timeout, did not make a difference, just meant that the error that poped up took a lot longer
  • Allow user form templates to use authentication information contained in data connection files - CHECKED
  • Allow cross-domain data access for user form templates that use connection settings in a data connection file - Checked

UAT/DEV WFE settings:

  • Loop back disabled
  • web service accessible from UAT and DEV on all servers

This is from the ULS logs:

03/20/2013 13:45:41.01  w3wp.exe (0x0538)   
0x0E04  InfoPath Forms Services Runtime - Data Connections  6qh7    Verbose Web Request: Begins url=http://webservice.com:7863/INTERFACE/INTERFACE action=http://interface.com/DisposalsValidation  3f60b8ac-bf8a-45c7-a313-09e824ad0ab6  

03/20/2013 13:45:41.01  w3wp.exe (0x0538)   0x0E04  InfoPath Forms Services Runtime - Data Connections  13zc    Verbose Web Request:  Preparing SOAP message    3f60b8ac-bf8a-45c7-a313-09e824ad0ab6  

03/20/2013 13:45:41.01  w3wp.exe (0x0538)   0x0E04  InfoPath Forms Services Runtime - Data Connections  13zd    Verbose Web Request:  Preparing WebRequest  3f60b8ac-bf8a-45c7-a313-09e824ad0ab6  
03/20/2013 13:45:41.01  w3wp.exe (0x0538)   0x0E04  InfoPath Forms Services Runtime - Data Connections  1dhr    Verbose Web Request:  Writing request stream    3f60b8ac-bf8a-45c7-a313-09e824ad0ab6  
03/20/2013 13:45:41.01  w3wp.exe (0x0538)   0x0E04  InfoPath Forms Services Runtime - Data Connections  13zf    Verbose Web Request:  Getting response  3f60b8ac-bf8a-45c7-a313-09e824ad0ab6  
03/20/2013 13:45:41.03  w3wp.exe (0x0538)   0x0E04  SharePoint Foundation   Logging Correlation Data    xmnv    Medium  Site=/  3f60b8ac-bf8a-45c7-a313-09e824ad0ab6  

03/20/2013 13:45:51.06  w3wp.exe (0x0538)   0x0E04  InfoPath Forms Services Runtime - Data Connections  13zg    Verbose Web Request:  WebException Caught   3f60b8ac-bf8a-45c7-a313-09e824ad0ab6  

03/20/2013 13:45:51.06  w3wp.exe (0x0538)   0x0E04  InfoPath Forms Services Runtime - Data Connections  13zi    Verbose Web Request:  Copying response to DOMs  3f60b8ac-bf8a-45c7-a313-09e824ad0ab6  

03/20/2013 13:45:51.06  w3wp.exe (0x0538)   0x0E04  InfoPath Forms Services Runtime - Data Connections  13zi    Verbose Web Request:  Copying response to DOMs  3f60b8ac-bf8a-45c7-a313-09e824ad0ab6  

03/20/2013 13:45:51.06  w3wp.exe (0x0538)   0x0E04  InfoPath Forms Services Runtime - Data Connections  6qh8    Verbose Web Request: Ends url=http://webservice.com:7863/INERFACE/INTERFACE action=http://webservice.com/DisposalsValidation    3f60b8ac-bf8a-45c7-a313-09e824ad0ab6  

03/20/2013 13:45:51.06  w3wp.exe (0x0538)   0x0E04  InfoPath Forms Services Runtime - Data Connections  6wdi    Verbose WebServiceQuery: End    3f60b8ac-bf8a-45c7-a313-09e824ad0ab6  

03/20/2013 13:45:51.06  w3wp.exe (0x0538)   0x0E04  InfoPath Forms Services Runtime - Data Connections  eq8m    Warning The following data connection (domain\user1) has timed out(User: Disposal, Form Name: , IP: http://internal.com/collab/ServicesForms/_layouts/FormServer.aspx?XsnLocation=http://internal.com/collab/ServicesForms/Disposal/Forms/template.xsn&SaveLocation=http://internal.com/collab/ServicesForms/Disposal&ClientInstalled=true&Source=http://internal.com/collab/ServicesForms/Disposal/Forms/AllItems.aspx&DefaultItemOpen=1, Request: urn:schemas-microsoft-com:office:infopath:Disposal:-myXSD-2013-03-19T06-58-00, Form ID: (null)).    3f60b8ac-bf8a-45c7-a313-09e824ad0ab6  

03/20/2013 13:45:51.06  w3wp.exe (0x0538)   0x0E04  InfoPath Forms Services Runtime 8z3p    Verbose Calling GlobalStorage.SetItem with index LastExceptionLogged value type DataAdapterException.   3f60b8ac-bf8a-45c7-a313-09e824ad0ab6  

03/20/2013 13:45:51.06  w3wp.exe (0x0538)   0x0E04  InfoPath Forms Services Runtime d1at    Verbose PostbackPage.PlayEventLog:http://internal.com/_layouts/Postback.FormServer.aspx finished in:00:00:10.0498937.   3f60b8ac-bf8a-45c7-a313-09e824ad0ab6
03/20/2013 13:45:51.06  w3wp.exe (0x0538)   0x0E04  InfoPath Forms Services Runtime c1jc    Verbose DataObject.Serialize.Save for XML name: finished in:00:00:00.0000871.   3f60b8ac-bf8a-45c7-a313-09e824ad0ab6  

03/20/2013 13:45:51.06  w3wp.exe (0x0538)   0x0E04  InfoPath Forms Services Runtime c1jc    Verbose DataObject.Serialize.Save for XML name:DisposalsValidation finished in:00:00:00.0001880.    3f60b8ac-bf8a-45c7-a313-09e824ad0ab6  

03/20/2013 13:45:51.06  w3wp.exe (0x0538)   0x0E04  InfoPath Forms Services Runtime 7nek    Verbose Disposing all cached sites. 3f60b8ac-bf8a-45c7-a313-09e824ad0ab6
03/20/2013 13:45:51.06  w3wp.exe (0x0538)   0x0E04  InfoPath Forms Services Runtime 8z3q    Verbose Calling GlobalStorage.RemoveAll!    3f60b8ac-bf8a-45c7-a313-09e824ad0ab6

03/20/2013 13:45:51.06  w3wp.exe (0x0538)   0x0E04  InfoPath Forms Services Runtime wdqm    Verbose GlobalStorage.Leave: Old context - FormControl   Total contexts after Leave - 0 3f60b8ac-bf8a-45c7-a313-09e824ad0ab6  

03/20/2013 13:45:51.06  w3wp.exe (0x0538)   0x0E04  SharePoint Server   State Service   8kfs    Medium  The StateManager is disposing and calling ReleaseLockedStates() (Count=0)   3f60b8ac-bf8a-45c7-a313-09e824ad0ab6
share|improve this question
    
Thanks for editing :) –  MicrosoftDevX Apr 12 '13 at 1:15
    
Have you resolved your problem? I've the same problem on my farm –  Stefano Feb 1 at 9:44
    
try 2 things, it depends on your setup. 1. add bypass proxy setting to web.config <system.net> <defaultProxy> <proxy usesystemdefault = "false" proxyaddress="proxy.company.com:8080"; bypassonlocal="true" /> </defaultProxy> </system.net> 2. If you have multiple WFE's then add local host address to the host file (c:\windows\system32\drivers\etc\hosts) add 127.0.0.1 Plz update on how you go. –  MicrosoftDevX Feb 2 at 12:00
add comment

Know someone who can answer? Share a link to this question via email, Google+, Twitter, or Facebook.

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Browse other questions tagged or ask your own question.