Sign up ×
SharePoint Stack Exchange is a question and answer site for SharePoint enthusiasts. It's 100% free, no registration required.

I have created a Page Layout based on a custom Content type which inherits from Page Content Type. It contains four Custom Fields and a PublishingWebControls:RichHtmlField for each field. When I try to add web parts to it it only renders html as text. why You can add web part to a PublishingWebControls:RichHtmlField in BlankWebPartPage.aspx (OOB pageLayout) but it is impossible to add same web part to a custom pageLayout? thank you for your help.

share|improve this question
Could you clarify your question? You're saying you "can't add webpart to" a webcontrol, but in your question you said you added the WebPart and the only problem is that it doesn't render HTML. Which one is it now? You can't add a Webpart or it renders incorrectly? – Dennis G Feb 12 '13 at 13:10
When I got Edit --> Insert --> Web Part and choose the web part and click "Add". the web part does not show up on the page. It shows some html instead. – Medes Feb 12 '13 at 20:27

1 Answer 1

Are you adding your RichHtmlField controls to asp:ContentPlaceHolder ID="Main" or you've created some additional placeholders? If the second is true for you that build your master page in such a way to place the Main placeholder as the last one of used placeholders.

share|improve this answer

Your Answer


By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.