Take the 2-minute tour ×
SharePoint Stack Exchange is a question and answer site for SharePoint enthusiasts. It's 100% free, no registration required.

I'm working with 3 WFE, I'm, trying to deploy a solution with 2 master pages, also with a feature that will help us to change the master when we active it or deactivate it.

The solutions has been updated, so the way I'm deploying the solution is with PowerShell using install-spsolution command.

The solutions deploys to 2 out of 3 WFE, the Solution management display error message on the third:

WFEXXXXX : Failed to load receiver assembly "MySharePointProject Feature, Version=1.0.0.0, Culture=neutral" for feature "Custom Master Page_MPChangeFeature1" (ID: 9d71c1af-f03f-473b-a2a7-f8037af369c5).: System.IO.FileNotFoundException: Could not load file or assembly 'MySharePointProject Feature, Version=1.0.0.0, Culture=neutral' or one of its dependencies. The system cannot find the file specified.

File name: 'MySharePointProject Feature, Version=1.0.0.0, Culture=neutral' at System.Reflection.Assembly._nLoad(AssemblyName fileName, String codeBase, Evidence assemblySecurity, Assembly locationHint, StackCrawlMark& stackMark, Boolean throwOnFileNotFound, Boolean forIntrospection) at System.Reflection.Assembly.InternalLoad(AssemblyName assemblyRef, Evidence assemblySecurity, StackCrawlMark& stackMark, Boolean forIntrospection) at System.Reflection.Assembly.InternalLoad(String assemblyString, Evidence assemblySecurity, StackCrawlMark& stackMark, Boolean forIntrospection) at System.Reflection.Assembly.Load(String assemblyString) at Microsoft.SharePoint.Administration.SPFeatureDefinition.get_ReceiverObject()

WRN: Assembly binding logging is turned OFF. To enable assembly bind failure logging, set the registry value [HKLM\Software\Microsoft\Fusion!EnableLog] (DWORD) to 1. Note: There is some performance penalty associated with assembly bind failure logging. To turn this feature off, remove the registry value [HKLM\Software\Microsoft\Fusion!EnableLog].

NDHWQ50077 : Failed to load receiver assembly "MySharePointProject Feature, Version=1.0.0.0, Culture=neutral" for feature "Custom Master Page_MPChangeFeature1" (ID: 9d71c1af-f03f-473b-a2a7-f8037af369c5).: System.IO.FileNotFoundException: Could not load file or assembly 'MySharePointProject Feature, Version=1.0.0.0, Culture=neutral' or one of its dependencies. The system cannot find the file specified. File name: 'MySharePointProject Feature, Version=1.0.0.0, Culture=neutral' at System.Reflection.Assembly._nLoad(AssemblyName fileName, String codeBase, Evidence assemblySecurity, Assembly locationHint, StackCrawlMark& stackMark, Boolean throwOnFileNotFound, Boolean forIntrospection) at System.Reflection.Assembly.InternalLoad(AssemblyName assemblyRef, Evidence assemblySecurity, StackCrawlMark& stackMark, Boolean forIntrospection) at System.Reflection.Assembly.InternalLoad(String assemblyString, Evidence assemblySecurity, StackCrawlMark& stackMark, Boolean forIntrospection) at System.Reflection.Assembly.Load(String assemblyString) at Microsoft.SharePoint.Administration.SPFeatureDefinition.get_ReceiverObject()

WRN: Assembly binding logging is turned OFF. To enable assembly bind failure logging, set the registry value [HKLM\Software\Microsoft\Fusion!EnableLog] (DWORD) to 1. Note: There is some performance penalty associated with assembly bind failure logging. To turn this feature off, remove the registry value [HKLM\Software\Microsoft\Fusion!EnableLog].

I've browsed into the servers looking for this Registry Value "HKLM\Software\Microsoft\Fusion!EnableLog" but none of the servers has the value, I mean the entrie is not even there, meaning the value is turned off.

My first option will be to turn it on in 3 WFE, but the weird thing is the error only pops in 1 WFE.

We have deployed this very same solution in QA server and it works just fine.

  • How come I got this error in only 1 WFE server and none of the 3 has the value activated?

  • Could this error be caused by something else?

share|improve this question

2 Answers 2

Try signing your project with a new key:

  1. In the Solution Explorer, right-click the project name and choose Properties
  2. Go to Signing and where it says "Choose a strong key name" select
  3. (I used the same name key.snk which couldn't replace the old one and required me to remove the Read-Only attribute on the entire project folder)
  4. Rebuild the solution (that's Rebuild, not Build)
  5. Package the solution and try deploying again
share|improve this answer

The first step would be to verify that the SharePoint Timer service is running properly on all servers in the farm. Beyond that, you would need to look at Central Admin and see if the deployment of the solution generated unusual errors for the other servers.

If that all looks good then you probably need to understand the nature of the update. Did the Strong Name change on the DLL in any way? Even a single digit difference would make a different name. If that changed, they you should do a full retraction of the solution followed by a redeployment of it.

It is also possible that the solution itself is relying on a reference to another file that is either not in the solution or is not installed on your production servers.

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.