SharePoint Stack Exchange is a question and answer site for SharePoint enthusiasts. It's 100% free, no registration required.

Sign up
Here's how it works:
  1. Anybody can ask a question
  2. Anybody can answer
  3. The best answers are voted up and rise to the top

We have installed SharePoint server 2013 in windows server 2008 machine. For development environment we have visual studio 2012 on windows 7 machine and installed office development tools to develop SharePoint 2013 WebParts.

We are able to link the site which is on remote server and after saying deploy solution it's giving error as

Error occurred in deployment step 'Install app for SharePoint': The System Account cannot perform this action.

Please help us on this

Thanks.

share|improve this question

It seems a security feature of SP 2013. You can try to use a different account which is not system account. Check similar issue here : http://techforum.extreme-sharepoint.com/2013/01/02/error-occurred-in-deployment-step-install-app-for-sharepoint-the-system-account-cannot-perform-this-action/

share|improve this answer
1  
Now i tried to execute with different credentials. I am able to avoid system account issue but i am getting another issue like "Apps are disabled on this site" – dotnetmirror.com Jan 3 '13 at 12:26
    
Have you found the solution for this problem? – Mika A. Jul 20 '15 at 12:21
    
The link in this answer is no longer active – Burgi Jan 8 at 10:42

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.