Take the 2-minute tour ×
SharePoint Stack Exchange is a question and answer site for SharePoint enthusiasts. It's 100% free, no registration required.

I've migrated one portal to a new farm, using the Detach Database method.

Everything went ok until I started testing.

Visual Upgrade didn't return any error but, when viewing list contents (AllItems.aspx) or displaying/editing items (DispItem.aspx/EditItem.aspx) the layouts are rendered incorrectly, all broken, and with some yellow/blue colors of 2007.

Anyone knows how to force update these forms?

Best regards!

share|improve this question
1  
Have you checked that these pages hasn't been modified using SharePoint designer? That would cause them to be stored in the content database and not getting updated implementation. Or they could be custom implementations. –  Per Jakobsen Oct 31 '12 at 16:44
add comment

1 Answer 1

up vote 2 down vote accepted

Have you checked the UI version of the pages?

You can manually change the UI version from 3 to 4 in PowerShell. This is done in the same way as on an SPWeb, however the forms will be SPFile objects in the Forms library.

SPFile.UIVersion Property

Manage Visual Upgrade (SharePoint Server 2010)

Edit:

To rectify this you have a few options:

If the forms were custom and you'd like to retain that look:

1) Open each form in SPD and edit until the form is back to how you wanted it.

If you'd like to revert to the default SharePoint forms:

2) In SPD, navigate to the site, click All Files, navigate to your list. If there is a blue/white exclamation point on the file icon you can right click and choose "Reset to site definition."

3) In the browser, navigate to the list > List Settings (in the ribbon under the List tab) > Form Settings > check "Use the default SharePoint form"

Use the default SharePoint form

share|improve this answer
    
I'll try it then, and then I'll give you some feedback on that. Thanks for the help. –  TheBigCheese Nov 2 '12 at 9:50
    
SPFile.UIVersion is Read-Only and cannot be set. –  TheBigCheese Nov 2 '12 at 11:07
    
I'll try the new approach, thanks –  TheBigCheese Nov 2 '12 at 14:20
    
Coincidentally, that option, in my installation, only has "Modify the existing InfoPath Form" listed on the options.... –  TheBigCheese Nov 2 '12 at 15:12
    
Don't know what to tell you to be honest. Have you compared the form code with the default form templates? You may be able to gain some insight that way. –  RJ Cuthbertson Nov 2 '12 at 15:49
show 3 more comments

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.