Sign up ×
SharePoint Stack Exchange is a question and answer site for SharePoint enthusiasts. It's 100% free, no registration required.

I'm receiving the following error in my ULS logs when I try to create a new website in a migrated content database.

Event manager error: Could not load file or assembly 'xNamex, Version=, Culture=neutral, PublicKeyToken=ac35d2845be7deb1' or one of its dependencies. The system cannot find the file specified.

Environment: SharePoint 2010 Foundation

How can I troubleshoot this? Is there a way for me to bypass this error?

share|improve this question
If your source site was using some custom/third party wsps, you have to deploy them again after migration of database. –  Prashant Lakhlani Oct 31 '12 at 8:54
@PrashantLakhlani - Unfortunately I don't have access to the third party software. Is there a way for me to remove the reference call to the missing file or assembly? –  TempaC Oct 31 '12 at 8:57
Do you have a site collection acecssible, and only due to this error you are not able to access it? –  Prashant Lakhlani Oct 31 '12 at 8:58
@PrashantLakhlani - All the existing site collections are accessible. The problem occurs when i try to create a new site using Site Actions > New Site > Create. In other words, I am not able to create new sites due to this error. –  TempaC Oct 31 '12 at 9:02
you can try to review features with problem in your site. May be by doing so you can track which feature is causing problem and you can disable that feature –  Prashant Lakhlani Oct 31 '12 at 9:27

Your Answer


By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Browse other questions tagged or ask your own question.