Take the 2-minute tour ×
SharePoint Stack Exchange is a question and answer site for SharePoint enthusiasts. It's 100% free, no registration required.

All of the services on our SP Install that use Domain Accounts fail to start automatically after an IIS Restart or System Restart.

Services Affected:

SharePoint 2010 Timer - Logging on as "xyzdomain\SharepointServicesAccount"

SharePoint 2010 User Code Host - Logging on as "xyzdomain\SharepointGeneralAccount"

SharePoint Foundation Search V4 - Loggin on as "xyzdomain\SharepointGeneralAccount"

When trying to start the services manually, I am getting an "Error 1069: The service did not start due to a logon failure".

I have verified that both of the accounts have "logon as a service" rights in Active Directory.

Attempted Resolution:

If I go and add their "logon as a service" rights back using the "local security policy" snap-in, I am able to reboot the machine once before I lose the settings again.

Does anyone have any idea why this right is being erased from these accounts?

share|improve this question
add comment

1 Answer

up vote 1 down vote accepted

You might want to check with your domain admins to make sure they don't have a policy that is being pushed down that is overwriting the local policy.

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.