SharePoint Stack Exchange is a question and answer site for SharePoint enthusiasts. Join them; it only takes a minute:

Sign up
Here's how it works:
  1. Anybody can ask a question
  2. Anybody can answer
  3. The best answers are voted up and rise to the top

I don't know whether this is possible in SharePoint or not but can someone please confirm about this.

I have created a multi-lingual term set so for ex. for a term called energy I added a Spanish term also called Energía now when I am tagging if I tagged a document with Energy (or) Energía the document should appear on search, but its not happening like that. Is this default behavior can I achieve my requirement with any other way for more clear understanding I am attaching my terms

enter image description hereenter image description here

share|improve this question
    
you would need that beyond tagging content to also run a full crawl. go onto the SSA and under Managed Properties and see if you find your actual Managed Metadata column mapped. have a look at your Crawl Log see if no issues appear. – Marius Constantinescu - MVP Jun 26 '12 at 19:47
    
Hi Marius Thanks for the comment . But when i am searching after a full crawl for the tag Energy in default laungauge (English ) the document is appearing .but when i am searching for Energia its not appearing ...also all these are terms so do i need to map every individual term if so can you please elaborate on that,.. – Anil Jun 26 '12 at 19:58
    
have you simply tried with a site in another language (Spanish)? as SharePoint uses those labels particularly in that case – Marius Constantinescu - MVP Jun 27 '12 at 6:02

I found some explanations on Timmy Gilissen's Blog of this behaviour:

MUI Managed metadata vs. Search
http://www.moss2007.be/blogs/timmy/archive/2011/12/01/mui-managed-metadata-vs-search.aspx

And a workaround

Multilingual Taxonomy Search http://www.moss2007.be/blogs/timmy/archive/2011/08/01/multilingual-taxonomy-search.aspx

Hope it helps,

Cheers,

Stevan

share|improve this answer
    
Please give me a Chance to follow your links. I get a user-Login-prompt on both of the links! very Kind regards frm Austria – Helmut Jan 20 at 8:24

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.