Take the 2-minute tour ×
SharePoint Stack Exchange is a question and answer site for SharePoint enthusiasts. It's 100% free, no registration required.

I have a server setup with wss 3.0, and I'm experiencing a problem accessing the home page of any site (default.aspx) or anything listed under the _catalogs folder accross all sites on the server.

For example, I can navigate to 'http://SITE/_layouts/settings.aspx' but 'http://SITE/default.aspx' causes an HTTP 404 error, the resource cannot be found.

The same error occurs if I try to navigate to any pages under SITE/_catalogs (for example 'http://SITE/_catalogs/masterpage/Forms/AllItems.aspx').

I believe the cause of the problem is that I opened C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\web server extensions\12\TEMPLATE\GLOBAL\default.master with sharepoint designer 2007 and caused the file to no longer be 'ghosted'.

what really drives me nuts is that if i now open for example central admin through sharepoint designer, i do in fact see default.aspx and i can even open it for editing but I cannot preview in browser or navigate to it without getting the same error...

I am not however certain that this is the case, and if it is, how do I resolve the issue?

share|improve this question
add comment

1 Answer 1

up vote 1 down vote accepted

You need to get a copy of default.master from another installation (or backup) SharePoint Designer has probably removed some ~ chars and made the masterpage invalid.

share|improve this answer
    
Thanks, that was all I needed to do what a relief, I was not looking forward to any of the possible alternatives –  user8828 Jun 12 '12 at 20:56
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.