Take the 2-minute tour ×
SharePoint Stack Exchange is a question and answer site for SharePoint enthusiasts. It's 100% free, no registration required.

Getting following error when I go to central Admin area and click on Site Actions > Site permission. The page is http://SPServer.com:5600/_layouts/user.aspx. TopNavBar.ascx does exist. btw, we did not edit the application page or masterpage.

= = = here is the error = = = The file '/_layouts/_controltemplates/TopNavBar.ascx' does not exist. Troubleshoot issues with Microsoft SharePoint Foundation. Correlation ID: 2bba9397-d91a-43cb-8d1e-76ca136435d3 Date and Time: 6/8/2012 8:53:14 AM

= = = ULS Log = = = System.Web.HttpException: The file '/_layouts/_controltemplates/TopNavBar.ascx' does not exist.
at System.Web.UI.Util.CheckVirtualFileExists(VirtualPath virtualPath)
at System.Web.Compilation.BuildManager.GetVPathBuildResultInternal(VirtualPath virtualPath, Boolean noBuild, Boolean allowCrossApp, Boolean allowBuildInPrecompile)
at System.Web.Compilation.BuildManager.GetVPathBuildResultWithNoAssert(HttpContext context, VirtualPath virtualPath, Boolean noBuild, Boolean allowCrossApp, Boolean allowBuildInPrecompile)
at System.Web.UI.BaseTemplateParser.GetReferencedType(VirtualPath virtualPath, Boolean allowNoCompile)
at System.Web.UI.BaseTemplateParser.GetUserControlType(VirtualPath virtualPath)
at System.Web.UI.MainTagNameToTypeMapper.ProcessUserControlRegistration(UserControlRegisterEntry ucRegisterEntry)
at System.Web.UI.BaseTemplateParser.ProcessDirective(String directiveName, IDictionary directive)
at System.Web.UI.TemplateParser.ParseStringInternal(String text, Encoding fileEncoding)

share|improve this question

1 Answer 1

up vote 1 down vote accepted

I'm taking a wild guess here, but has anyone changed the user.aspx file in the layouts folder on the SharePoint server?

The link to the TopNavBar.ascx should be ~/_controltemplates/TopNavBar.ascx not /_layouts/_controltemplates/TopNavBar.ascx.

The top part of my User.aspx file looks like the following:

<%@ Assembly Name="Microsoft.SharePoint.ApplicationPages, Version=14.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=71e9bce111e9429c"%> <%@ Page Language="C#" DynamicMasterPageFile="~masterurl/default.master" Inherits="Microsoft.SharePoint.ApplicationPages.UserRoles"       %> <%@ Import Namespace="Microsoft.SharePoint.ApplicationPages" %> <%@ Register Tagprefix="SharePoint" Namespace="Microsoft.SharePoint.WebControls" Assembly="Microsoft.SharePoint, Version=14.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=71e9bce111e9429c" %> <%@ Register Tagprefix="Utilities" Namespace="Microsoft.SharePoint.Utilities" Assembly="Microsoft.SharePoint, Version=14.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=71e9bce111e9429c" %> <%@ Import Namespace="Microsoft.SharePoint" %> <%@ Assembly Name="Microsoft.Web.CommandUI, Version=14.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=71e9bce111e9429c" %>
<%@ Register TagPrefix="wssuc" TagName="TopNavBar" src="~/_controltemplates/TopNavBar.ascx" %>
<%@ Register TagPrefix="wssuc" TagName="ActionBar" src="~/_controltemplates/ActionBar.ascx" %>
<%@ Register TagPrefix="wssuc" TagName="ToolBar" src="~/_controltemplates/ToolBar.ascx" %>
<%@ Register TagPrefix="wssuc" TagName="ToolBarButton" src="~/_controltemplates/ToolBarButton.ascx" %>
<%@ Register Tagprefix="wssawc" Namespace="Microsoft.SharePoint.WebControls" Assembly="Microsoft.SharePoint, Version=14.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=71e9bce111e9429c" %> <%@ Register Tagprefix="SharePoint" Namespace="Microsoft.SharePoint.WebControls" Assembly="Microsoft.SharePoint, Version=14.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=71e9bce111e9429c" %>
<%@ Import Namespace= "Microsoft.SharePoint.ApplicationPages" %>

Does your's look the same?

Or has anyone deleted the TopNavBar.ascx from the ControlTemplate folder?

share|improve this answer
    
As far I know no should be changing that. Let me open it in notepad++. –  Bill Baer Jun 8 '12 at 16:36
    
where in 14 hive user.aspx is located? is it the one here C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Web Server Extensions\14\TEMPLATE\LAYOUTS –  Bill Baer Jun 8 '12 at 17:04
    
I replaced the production user.aspx file with dev and now it's fine. It did have a modification date but goes back to 9/30/2011. oh well, it's working now. Thank you Paul –  Bill Baer Jun 8 '12 at 17:10
    
You're welcome. –  Cann0nF0dder Jun 11 '12 at 8:53

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.