Take the 2-minute tour ×
SharePoint Stack Exchange is a question and answer site for SharePoint enthusiasts. It's 100% free, no registration required.

For some reason our SharePoint server rejects local requests with 503 Service Unavailable. Everything works fine when a user browses a site (e.g. http://spserver/) from another machine in the network. However, if the same user logs in to the server (RDP) and attempts to browse the same site from within the server they either:

  1. Continuously get the login prompt (if using the FQDN e.g. http://spserver/)
  2. Get a 503 Service Unavailable error (if using http://localhost/)

NOTE: The password is fine and the application pools are running fine (since users can connect remotely)

Any ideas please?

share|improve this question
    
Are you sure localhost is referencing the exact same web site in IIS as spserver? Did you extend a web application from localhost to spserver or set one of those host headers up as an alternate access mapping (AAM) of another? If not, I would be inclined to believe you are hitting two separate web sites in IIS via these two host headers. I agree with Dave Wise's answer below for continuously getting the login prompt if using the FQDN on the local server (assuming it gives you a 401 after three failed attempts). –  Danny Jessee May 10 '12 at 17:23
add comment

1 Answer

up vote 2 down vote accepted

This sounds like the common "Loopback Issue" that happens when accessing a site from the server that is hosting it. Microsoft has a solution for this and I've had very good luck using option #2 to fix the issue.

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.