Take the 2-minute tour ×
SharePoint Stack Exchange is a question and answer site for SharePoint enthusiasts. It's 100% free, no registration required.

I have tried almost everything. I have been reading the blog from this Question, but it does not explain how can I make drop down menus work on multiple top navigation links. Doing changes as the blog says won't do it. The blog owners pictures show multiple links having drop downs but I can't get them to work.

I did some changes to the masterpage and now I have navbar drop down structure that puts every Subsite (X,Y,Z) under the Home page.

I wanted it to be like THIS

Is my whole site collection structure a mess or what is the problem with this?

My masterpage code now:

<SharePoint:AspMenu
 ID="SiteMapProvider"
 Runat="server"
 EnableViewState="false"
 DataSourceID="SiteMapDataSource1"
 UseSimpleRendering="true"
 UseSeparateCss="false"
 Orientation="Horizontal"
 StaticDisplayLevels="1"
 MaximumDynamicDisplayLevels="7"
 SkipLinkText=""
 CssClass="s4-tn"/>
<asp:SiteMapDataSource runat="server" ID="SiteMapDataSource1"/>
<SharePoint:DelegateControl runat="server" ControlId="TopNavigationDataSource" Id="topNavigationDelegate">
    <Template_Controls>
        <asp:SiteMapDataSource
         ShowStartingNode="True"
         SiteMapProvider="SiteMapProvider"
         id="topSiteMap"
         runat="server"
         StartingNodeUrl="sid:1002"/>
    </Template_Controls>
</SharePoint:DelegateControl>
share|improve this question
    
Could you post your site structure and how it's being translated into the menu bar? –  Jasper Apr 20 '12 at 7:36
add comment

2 Answers

up vote 2 down vote accepted

You probably need to change StaticDisplayLevels="1" to StaticDisplayLevels="2"

Code:

<SharePoint:AspMenu
 ID="SiteMapProvider"
 Runat="server"
 EnableViewState="false"
 DataSourceID="SiteMapDataSource1"
 UseSimpleRendering="true"
 UseSeparateCss="false"
 Orientation="Horizontal"
 StaticDisplayLevels="2"
 MaximumDynamicDisplayLevels="7"
 SkipLinkText=""
 CssClass="s4-tn"/>
share|improve this answer
    
Thank you sir! I managed to get the navbar working except the alphabetical order. The problem was that one and only number you referred to. –  Janne S Apr 24 '12 at 4:50
    
Good to hear that it works now. Please accept the answer by pressing the finch button, so this question is closed. –  Farrell Apr 24 '12 at 6:44
add comment

If you're using publishing sites via Navigation make sure that View Pages/Sites is also checked, otherwise no site will be visible.

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.