Take the 2-minute tour ×
SharePoint Stack Exchange is a question and answer site for SharePoint enthusiasts. It's 100% free, no registration required.

I've made a custom master page for my SharePoint site and it works fine on all the pages that I've checked except for the Web Analytics pages. I get the following error in the logs when I go there:

System.ArgumentException: Could not find the sitemap node with URL '/_layouts/WebAnalytics/WebAppSelection.aspx'

How can I fix my master page so that this error does not occur?

share

3 Answers 3

if you're using custom master page and sharepoint 2010, just remove the control that used '/_layouts/WebAnalytics/WebAppSelection.aspx' as StartingNodeUrl.

<%--<asp:Content ID="Content1" runat="server" ContentPlaceHolderID="PlaceHolderLeftNavBar">
    <SharePoint:VersionedPlaceHolder UIVersion="4" runat="server">
        <div class="ms-quicklaunchouter">
            <div class="ms-quickLaunch" style="width:100%">
                <SharePoint:AspMenu
                    id="V4QuickLaunchMenu"
                    DataSourceID="siteMapDataSource" 
                    runat="server" 
                    EnableViewState="false"
                    UseSimpleRendering="true"
                    CssClass="s4-ql"
                    Orientation="Vertical" 
                    StaticDisplayLevels="3"
                    >
                </SharePoint:AspMenu>
                <asp:SiteMapDataSource ID="siteMapDataSource" runat="server" SiteMapProvider="SPXmlContentMapProvider" StartingNodeUrl ="/_layouts/WebAnalytics/WebAppSelection.aspx" ShowStartingNode="false"/>
            </div>
        </div>
    </SharePoint:VersionedPlaceHolder>
</asp:Content>--%>

Control Location:

C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Web Server Extensions\14\TEMPLATE\LAYOUTS\WebAnalytics\Report.aspx

share
up vote 0 down vote accepted

I found instructions in this post on how to fix the problem. It turns out that I had moved my QuickLaunchDataSource before the TopNavigationDataSource. Once I moved the two controls into the correct order everything worked fine on that page.

share

Here's a quick fix

Open this file:

C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Web Server Extensions\14\TEMPLATE\LAYOUTS\WebAnalytics\Report.aspx

Change:

DynamicMasterPageFile="~masterurl/default.master"

To:

MasterPageFile="/_layouts/v4.master"

Note: This will force the analytics report to use v4.master instead of your custom master page, so you will lose your customized UI/branding when viewing analytics.

share

This site is currently not accepting new answers.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .