Take the 2-minute tour ×
SharePoint Stack Exchange is a question and answer site for SharePoint enthusiasts. It's 100% free, no registration required.

This issue has been isolated to "old" content that was published prior to activating the output cache profile. New content (post cache activation) is not suffering from this.

I have a SharePoint 2010 publishing site on which I enabled a Public Internet - Purely anonymous cache profile.

On each page, regardless of the content, the output cache is always regenerated (the debugging time is always changing to the current time, while my duration is set to 3600)

I carefully read everything that I was able to gather on the web, including this exhaustive article from Todd Carter : http://todd-carter.com/post/2012/01/31/When-Page-Output-Caching-Does-Not-Output.aspx

  • I don't have >= 10.000 secured items in my site collection (only ~ 20) which would prevent the cache from working

  • I don't have a cookie being added to the http response (I used to have but I removed them for debugging this issue)

  • I'm accessing as an anonymous user so no other cookies (authentication,...) are added

Investigating in the ULS result in this pattern for all requests :

  • Cache Hit for query Web - /ab/FR, ListName - Pages, Query - /default.aspx.
  • Creating result set.
  • Adding super user IDs.
  • Adding Super Reader IDs.
  • Content from SuperReaders and SuperUsers. Merging.
  • Enabling specified cache profile: XYZ - Public Internet (Anonymous)
  • EnableCache: True Duration: 3600 VaryByParam: CheckForUpdates: False CheckForRights: False

Which is thus lacking the VaryByCustom for url https://xyz Calculating VaryByCustom for CachingEnabled.
Calculating VaryByCustom for HostName. Calculating VaryByCustom for HasWPCustomization. Calculating VaryByCustom for AuthenticationVaryByCustom. Calculating VaryByCustom for ConsoleVaryByCustom. Calculating VaryByCustom for UserCanEdit. Calculating VaryByCustom for Browser. VaryByCustom for url xyz called with custom ...

The cache seems thus be hit but the content is always regenerated... (the varybyCustom seems to be used as the complete aggregated key)

Anyone got recommendation or advice to ensure the cache is used or to debug it even deeper ?

Many thanks.

PS : Single server farm for dev environment, thus no network load balancing. This issue was raised on a functional testing environment with 2 WFE / NLB but the problem was not there.

share|improve this question
    
As updated above, issue has been isolated to content created prior to the activation of the cache. –  Francois Verbeeck Mar 21 '12 at 17:09
    
I am experiencing similar issue too. have you resolved your issue? –  user13571 Dec 11 '12 at 22:58
add comment

1 Answer

Make sure you do not have the ASP.NET patch KB2638420/MS11-100 installed. This ASP.NET patch will render the page output cache useless. Just uninstall it or install SP2010 April 2012 CU (which fixes this scenario).

share|improve this answer
    
Thanks for your valuable feedback Wictor. Unfortunately this is not the issue but it's nevertheless a valid candidate to investigate deeper for others who might encounter the same kind of error. Please be aware (not targeted to Wictor who knows thats) that as of 2012 06 11 the April CU is still removed from MS servers and its refresh edition in the pipe. –  Francois Verbeeck Jun 11 '12 at 11:45
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.