Take the 2-minute tour ×
SharePoint Stack Exchange is a question and answer site for SharePoint enthusiasts. It's 100% free, no registration required.

Any help on what authentication settings are required on the application pools for the below simplified scenario:

  1. My List item has two fields. "Title" and "Flag"
  2. I create a new List Item with the value in title and with Flag value to NO.
  3. A VS Workflow starts on Item Creation and in that workflow there is a code activity which creates 10 items in the same list with same title as the current item, but setting flag to YES.
  4. There is an SPD WF configured on the same list to send an email to myself, when a new item is created and the flag is set to YES.

    for ( int i=0; i<10; i++)
    {
    current = workflowProperties.Item;
     newItem = workflowProperties.List.Items.Add();
     newItem["Title"]= current["Title"];
     newItem["Flag"]="YES";
    newItem.Update();
    }
    

The problem is.. the SPD workflow doesn’t start at all on any of the newly created 10 items.

The new items created via code activity carry the creator name as "System Account"

I have read through different posts on the same kind of scenario, and learned that the application pool Identity must be changed (maybe?) to an account other than System Account.

Please suggest what could be the possible solution for this. Any ideas are welcome.

share|improve this question
add comment

Know someone who can answer? Share a link to this question via email, Google+, Twitter, or Facebook.

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Browse other questions tagged or ask your own question.