Take the 2-minute tour ×
SharePoint Stack Exchange is a question and answer site for SharePoint enthusiasts. It's 100% free, no registration required.

I'm trying to index a phpBB board. Unfortunately the url always has an sid= parameter attached to it suggesting there is a problem with authentication.

I've tried setting both forms and cookie authentication via a crawl rule but with no joy.

Any ideas?

share|improve this question
add comment

1 Answer

It shouldn't be a permissions issue if the bb is allowed to have anonymous access. If you think it's an access issue, then create a read only user in phpbb and use those credentials as the user initiating the search on the content source.

My belief is the issue is that all the posts and comments are stored in the phpbb database and are the root of the problem. Have you configured a crawl rule on this content source that includes the the option, Crawl complex URLs (URLs that contain a question mark (?)) (based on 2007 server central admin, I don't have access to a 2010 CA at the moment).

share|improve this answer
    
Access is not the issue, the problem is my crawled urls are polluted with the sid (session id) parameter which contains a guid type value. This value will change each time the pages are crawled and so each crawl will consider all pages as completely new, which I assume will play havoc with any search alerts which return a phpBB result. –  haymansfield Nov 10 '11 at 8:47
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.