Take the 2-minute tour ×
SharePoint Stack Exchange is a question and answer site for SharePoint enthusiasts. It's 100% free, no registration required.

I get HTTP 503 "Service unavailable" error messages when attempting to open SharePoint Central Administration . What is the solution?

share|improve this question

4 Answers 4

up vote 5 down vote accepted

The problem was because of change of password . All application were getting stopped so followed below steps

  1. In Administrative tools, click Internet Information Services Manager.

  2. For the identity of the site or Central Administration application pool is a domain user account that has an expired password, do the following:

    a. Right-click the application pool name and select Advanced Settings.

    b. Select Identity and click the … button to open the Application Pool Identity dialog box.

    c. Click Set.

    d. Type the username and password.

  3. Run IISRESET. To do this, open an Administrator command prompt and type iisreset at the command.

  4. In SharePoint Central Administration, in Security, select Configure managed accounts.

  5. Click Edit to update the information of the managed account that has the expired password.

  6. Select Change password now.

  7. Click Use existing password.

  8. Type the password, and then click OK.

share|improve this answer

Go to Start -> Administrative Tools -> IIS Manager -> open Application Pools -> start SharePoint Central Administration v4 app pool. Cause sometimes pool may be not started after deployment or IIS reset

share|improve this answer
    
Madness. Thanks! –  Dennis G May 24 '12 at 15:01

Type inetmgr in execute command, go to application pool of Sharepoint Central Administration Site and start it.

If the problem was because of changing your password so you have to execute this command:

STSADM.EXE -o updatefarmcredentials -userlogin domainname\username -password yourpassword
share|improve this answer

I had this problem and tried everything I found on internet but whenever I opened central administration the app pool would stop and I got the message HTTP 503 "Service unavailable . Running SharePoint Configuration Wizard fixed everything for me.

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.