Take the 2-minute tour ×
SharePoint Stack Exchange is a question and answer site for SharePoint enthusiasts. It's 100% free, no registration required.

I've created a Custom List ('Tooltips') in SharePoint. After this I used SPSource to reverse engineer the list into a feature.

After installing and activating this feature, I want to add this list in a WebPart zone.

When doing this, I get an error message :

Tooltips: List View Web Part could not be added, list may be hidden.

What's wrong with the list?

feature.xml

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<Feature Id="70d49f3d-233a-482d-97e3-dcec2c236171"
         Title="MyApp - Tooltips"
         Description="Creates a Tooltips list which can be used for mouse-over texts in InfoPath and FormWrapper."
         Version="12.0.0.0"
         Hidden="FALSE"
         Scope="Web"
         DefaultResourceFile="core"
         ReceiverAssembly="MyApp.WebServices, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=1de0ffdb1fdf1b80"
         ReceiverClass="MyApp.WebServices.TooltipsReceiver"
         xmlns="http://schemas.microsoft.com/sharepoint/">
  <ElementManifests>
    <ElementManifest Location="elements.xml" />
    <ElementManifest Location="tooltips_manifest.xml" />
    <ElementFile Location="Tooltips\schema.xml" />
    <ElementFile Location="Tooltips\DispForm.aspx" />
    <ElementFile Location="Tooltips\EditForm.aspx" />
    <ElementFile Location="Tooltips\NewForm.aspx" />
    <ElementFile Location="Tooltips\AllItems.aspx" />
  </ElementManifests>
</Feature>

elements.xml

<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
<Elements xmlns="http://schemas.microsoft.com/sharepoint/">
</Elements>

schema.xml download schema.xml

share|improve this question
    
Maybe post your feature.xml, elements.xml and schema.xml and we can try to reproduce the error. –  Paul Lucas Mar 26 '10 at 20:03
    
OK, xml files added. –  Stef Mar 29 '10 at 8:20
    
Ok I haven't checked it out yet but... Your elements.xml file is obviously empty. What I was after is your ListTemplate definition which I assume is in tooltips_manifest.xml? A couple of other questions... What does your feature receiver do? Do your custom forms have any modifications? –  Paul Lucas Mar 29 '10 at 15:48
add comment

closed as too localized by Anders Rask May 31 '11 at 8:09

This question is unlikely to help any future visitors; it is only relevant to a small geographic area, a specific moment in time, or an extraordinarily narrow situation that is not generally applicable to the worldwide audience of the internet. For help making this question more broadly applicable, visit the help center.If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

2 Answers

Order of operations? Are you trying to add it to the zone before the list was created?

share|improve this answer
    
It's an existing list. –  Stef Mar 29 '10 at 8:12
add comment

I would check logs and safe control entry in web config file. For debugging SP issues check http://blog.thekid.me.uk/archive/2007/07/25/debugging-tips-for-sharepoint-and-wss-exceptions.aspx

share|improve this answer
add comment

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.