Take the 2-minute tour ×
SharePoint Stack Exchange is a question and answer site for SharePoint enthusiasts. It's 100% free, no registration required.

When i go to Central Administration - Application Management on my local sharepoint installating, i can only view the current web applications. I cannot add a new or delete an existing web application. I'm logged in as a farm admin.

Did i forget something?

EDIT: I just saw that when i go to central administration, i see an alert that my securtity token service is not running. I guess this has something to do with my problem.

share|improve this question
    
Dont you see the new button at the top left in the ribbon? –  Esteban V Sep 28 '11 at 12:57
    
i can see it, but it's disabled –  Thomas Dekiere Sep 28 '11 at 15:42

2 Answers 2

up vote 1 down vote accepted

From Central Administration, select "Manage web applications". In the "Web Applications" tab of the ribbon you should see a "New" button. If you don't see the new button, you don't have applicable permissions to create a web application.

share|improve this answer
    
I can manage users, when i go to user groups, i see my own user in the farm administrators group. What's wrong here? –  Thomas Dekiere Sep 29 '11 at 6:33
    
Try logging as as the installation account; this should validate that it's an issue with your permissions and not the farm itself. –  webdes03 Sep 29 '11 at 13:10
    
I'm logged in with the installation account. (= My current windows user) I've still this problem. –  Thomas Dekiere Sep 30 '11 at 8:59

Make sure you start Internet Explorer with elevated privilegies. The New button will be disabled otherwise.

share|improve this answer
    
I start as administrator. –  Thomas Dekiere Sep 29 '11 at 6:32

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.