Take the 2-minute tour ×
SharePoint Stack Exchange is a question and answer site for SharePoint enthusiasts. It's 100% free, no registration required.

I had Windows SharePoint Services 3.0 and in May 2011, I successfully migrated to SharePoint 2010.

Now, I have the following

  1. SharePoint 2010 for Internet Sites with SP1
  2. Form Based Authentication is used for User Management (Claim-based auth)

There are many Social features like My Sites, Tagging, Bookmarks, Note board, Organization browser, Ratings etc which are not working.

Can someone please let me know from where to start? i.e. What steps I need to follow to get all features working from currently where I am (i.e. FBA Claim based auth)?

By steps, I mean what should I get first? User Profile System or Active Directory Auth etc. Any article explaining the steps would be of a great help!

share|improve this question
    
It would really help to have details in your question rather than "not working". What doesn't work? What symptoms do you receive? Is there one specific question you can ask here? Otherwise this is a broad question that is likely to be closed. Please edit it with this additional information. –  Alex Angas Sep 14 '11 at 4:14
    
I have given as much information as possible. I wanted to get MySites working on the site using FBA claim based. Since MySites Host is not installed there are obviously no symptoms for this. @Mike have given exact reply I was looking for. Hence not editing the question. Thanks! –  saumilm Sep 14 '11 at 6:38
1  
Next time, please make sure you have all relevant information in your question and ask a single, specific question. This way your problem is more easily found by others and better helps the community at large. See How to Ask for more details. Thank you. –  Alex Angas Sep 14 '11 at 7:39
add comment

2 Answers

up vote 4 down vote accepted
+50

You need to deploy the User Profile Service Application. Within there you need to configure MySites (http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc262500.aspx)

Update: Additional details provided in comments: You need to have the MySite host accessible to the FBA users. If they are getting a 404, then I don't believe the MySite Host has been deployed. The link I provided will assist you with the required configuration. If the MySite Host is configured for internal users, but not FBA, then extend the site as GavinB suggested. User Profile Sync should not be a requirement.

share|improve this answer
    
Thx. Does it means I have to get FBA to Active Directory migration then User Profile Service working and then the Social Features? –  saumilm Sep 10 '11 at 13:04
1  
MySites can work under claims with FBA. –  Mike Oryszak Sep 10 '11 at 14:22
1  
Extend the web app running MySites to use FBA –  GavinB Sep 13 '11 at 20:58
1  
@saumilm - You need to have the MySite host accessible to the FBA users. If they are getting a 404, then I don't believe the MySite Host has been deployed. The link I provided will assist you with the required configuration. If the MySite Host is configured for internal users, but not FBA, then extend the site as GavinB suggested. User Profile Sync should not be a requirement. –  Mike Oryszak Sep 13 '11 at 21:27
1  
@GavinB and Mike: you both have good (and I believe correct answers) sitting here in comments. I urge you to post them as answers! –  Vedran Rasol Sep 13 '11 at 22:07
show 2 more comments

There is a farm feature called Social Tags and Note Board Ribbon Controls. Is this enabled?

Central Administration > System Settings > Farm Management > Manage Farm Features

share|improve this answer
    
Yes, its enabled but when I click on the tags it gives error 404. Even MySites is not working... –  saumilm Sep 9 '11 at 7:52
    
Is there a more detailed error message in the logs? Perhaps the actual path of what the browser is trying to retrieve? –  Tim Gabrhel Sep 13 '11 at 13:48
    
Nothing specific in logs. Does Tags & Noteboard require User Profile sync working? –  saumilm Sep 13 '11 at 14:32
    
Are you at least seeing the 404 error in the log file? –  Tim Gabrhel Sep 13 '11 at 14:50
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.