Take the 2-minute tour ×
SharePoint Stack Exchange is a question and answer site for SharePoint enthusiasts. It's 100% free, no registration required.

We have to move a Sharepoint 2010 web application from and old server to a new one.

The old server has Sharepoint 2010 and SQL Server both installed. The new server is actually 2 VMs, one for Sharepoint and another for SQL Server.

So, I had created a backup of the web-app using the cmdlet Backup-SPFarm in Sharepoint Management Shell. Uploaded the backup to the new server and executed the following command to restore it.

Restore-SPFarm -Directory C:\SPBackup -RestoreMethod new -NewDatabaseServer 374862-db1\sharepointdev

But it says:

Restore-SPFarm : The restore job failed. For more information, see the error lo g that is located in the backup directory. At line:1 char:15 + Restore-SPFarm <<<< -Directory C:\SPBackup -RestoreMethod new -NewDatabaseServer 374862-db1\sharepointdev + CategoryInfo : InvalidData: (Microsoft.Share...dletRestoreFarm: SPCmdletRestoreFarm) [Restore-SPFarm], SPException + FullyQualifiedErrorId : Microsoft.SharePoint.PowerShell.SPCmdletRestoreFarm

Checking the log I can see there are 2 Fatal Errors:

Object SharePoint - Pilot failed in event OnRestore. For more information, see the spbackup.log or sprestore.log file located in the backup directory. SPException: The specified user or domain group was not found.

Object WSS_Content_4010a143199e424eb76518b57b56c5c2 failed in event OnRestore. For more information, see the spbackup.log or sprestore.log file located in the backup directory. SqlException: The operation did not proceed far enough to allow RESTART. Reissue the statement without the RESTART qualifier.

Any ideas to solve or workaround the problem are always welcome.

Thank you.

share|improve this question
    
Why didn't you just add a database server to the existing farm and move the db files? –  Mike Oryszak Sep 6 '11 at 21:55
    
I'm not a Sharepoint expert and googling I found that command is the 'correct' way to backup and restore sites, but I'll try your suggestion. –  emzero Sep 7 '11 at 17:26
add comment

2 Answers

The error "The specified user or domain group was not found." is the likely culprit. Make sure that the Farm Admin account is a local admin on the server you are trying to restore to.

Does the Farm Admin have full access to the new sql server?

Was this a single server install? Is the server joined to the same domain?

share|improve this answer
add comment
up vote 0 down vote accepted

I ended up using the backward compatibility commands spsadm to backup and restore the site.

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.