Take the 2-minute tour ×
SharePoint Stack Exchange is a question and answer site for SharePoint enthusiasts. It's 100% free, no registration required.

Greetings

I think I messed up. In the project I'm working on I made a Module adding some PageLayouts to the Masterpages and Page layouts library through it. After deploying the solution the Masterpages and Page layouts now fails. When I click the link in Site Settings, it fails. But if I write the url straight into the URL bar in my browsers, it shows it perfectly.

One of my PageLayouts was named Default.aspx. First I thought that I might had overwritten one of the existing neccesary pagelayout files with that, but as I looked through all my other websites, non of them had Default.aspx, only DefaultLayout.aspx.

I have no idea of why else this happened. My guess is that it's the Redirect.aspx page which is failing hard, but I have literally no idea of why this happened.

Has anyone faced this issue beforehand? I couldn't find anything on google or other search engines.

share|improve this question
    
Can you define what you mean by "Masterpages and Page layouts now fails"? How do they fail? Do they render at all? Are you getting an error page? –  Dave Wise May 6 '11 at 18:13

4 Answers 4

up vote 1 down vote accepted

Answer

I found the solution to my problem. I looked closely through my Sharepoint logfiles and discovered that it kept refering to my custom "Default.aspx" page, so I tried deleting it and now it all works.

share|improve this answer

If this url fails: http://server/_Layouts/RedirectPage.aspx?Target={SiteCollectionUrl}_catalogs/masterpage

But this url works fine: http://server/_catalogs/masterpage

It sounds like the problem is with the redirect page.

Can you see if this link to the webpart gallery also fails? http://server/_Layouts/RedirectPage.aspx?Target={SiteCollectionUrl}_catalogs/wp

If you are not getting an error message, but no page is displayed, then check the SharePoint log file for the error.

share|improve this answer

SharePoint Designer is another good way to troubleshoot this. You can reset the master page, preview any site page in the browser, create new pages for a specific master page and then test it with preview without having to change the default master page mappings, etc.

share|improve this answer

If you can get to the settings page, reset your master page back to one of the system generated ones. If that works, then you know the problem is in your master page and not your layouts. If pages still do not display even after resetting to a known good master page then you probably have something wrong in your layout.

If you cannot even get into the UI to reset the master page, try doing it via PowerShell.

You will be able to do additional troubleshooting / testing once you get your site working again.

share|improve this answer
    
I have tried changing my masterpages, but it does no difference. I still cannot get my Masterpages and Pagelayouts library to show. –  Daniel Ziga May 6 '11 at 17:59

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.