Take the 2-minute tour ×
SharePoint Stack Exchange is a question and answer site for SharePoint enthusiasts. It's 100% free, no registration required.

I am using SharePoint 2010 at the moment.

For some stupid reason when I create a sub-site and I am inside that sub-site the breadcrumb does not show the parent site.

It stops at the current site level.....errrr

Can this be modified/changed?

In SharePoint 2007 this was no issue!

Thanks in advanced!

share|improve this question
    
what site type? is the parent a SPSite and the child SPWeb or SPSite? have you enabled the portal connection in site settings? –  djeeg Apr 19 '11 at 12:34
    
Both plain SharePoint Sites, what portal connection you talking about? –  Etienne Apr 19 '11 at 13:17

3 Answers 3

up vote 9 down vote accepted

Found the answer.......

I replaced

<SharePoint:SPLinkButton runat="server" NavigateUrl="~site/" id="onetidProjectPropertyTitle"><SharePoint:ProjectProperty Property="Title" runat="server" /></SharePoint:SPLinkButton>

With

<asp:SiteMapPath
     runat="server"
     SiteMapProviders="SPSiteMapProvider,SPXmlContentMapProvider"
     RenderCurrentNodeAsLink="false"
     NodeStyle-CssClass="breadcrumbNode"
     CurrentNodeStyle-CssClass="breadcrumbCurrentNode"
     RootNodeStyle-CssClass="breadcrumbRootNode"
     HideInteriorRootNodes="true"
     SkipLinkText=""/>

In my MasterPage....... I got this from the NightandDay.Master Masterpage!

share|improve this answer
    
The code Etienne posted IS the answer. Works great! Thank you. –  Terri Mar 21 '12 at 20:19
    
That did successfully add the parent site as the root node. However it also made a double-entry of page titles (from publishing page libraries). Any thoughts on how to modify it? –  user9134 Jun 27 '12 at 13:16
    
I am a beginner in SharePoint. I am using SharePoint 2010 Standard. I tried your suggestion but my subsite still does not show the Parent site. I should be replacing the codes in v4.master...right? Should I be modifying the subsite v4.master file instead of the parent v4.master file?Did I miss a step some where? Thank you in advance for your help. Steve –  user11359 Oct 15 '12 at 20:52
    
This didn't work for me. I still see the same thing pretty much (same problem as user11359's comment above). Any ideas? –  Mike Cheel Jan 10 at 15:48

When creating the site you can click the more options button and make you selection about nacgation

Hope this helps

share|improve this answer
    
It's not the navigation that's the problem, the problem is the breadcrumb does not show the parent site. –  Etienne Apr 19 '11 at 13:10
    
you know that the breadcrumb is now that little folder with the arrow right ? (next to site actions) –  Renzo Apr 19 '11 at 14:05
    
yes I know of that, but the V4.master Masterpage also have one next to the banner.....have a look....that's the one I am talking about. –  Etienne Apr 21 '11 at 6:19

Go to Site Settings and then Look and Feel --> Top link bar. You can then set it to "Use Links from Parent". This will add the parent site to the link bar after the fact. You can also set it when creating the site as Renzo says.

share|improve this answer
    
There is no Top link bar under my Look and Feel section..... –  Etienne Apr 19 '11 at 12:50
2  
If Top Link bar isn't listed, then it sounds as if the publishing features are enabled, so you'd want to look for the Navigation link in the Look and Feel section. –  PirateEric Apr 19 '11 at 12:55
    
That is correct, it does have Navigation, and it does use the navigation from the parent site, but it does not show the parent site in the actual breadcrumb. –  Etienne Apr 19 '11 at 13:08
    
Nice. Saved my time. Thanks. –  MAK Dec 9 '13 at 10:58

protected by Community Nov 15 '12 at 14:32

Thank you for your interest in this question. Because it has attracted low-quality answers, posting an answer now requires 10 reputation on this site.

Would you like to answer one of these unanswered questions instead?

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.